Præsentation: BarcaKlubnavn: Barca.
Hjemby: Barcelona.
Land: Spanien.
Stiftet i 1942.
Hjemmebane: Palau Blaugrana.
Kapacitet: 7.500.
Titler: 27 x spansk mester, 24 x spansk pokalvinder, 8 x vinder af Champions League, 1 x European Champion (forløberen for Champions League), 1 x EHF Cup vinder, 2 x vinder af pokalvindernes Europa Cup, 5 x vinder af Super Globe (VM for klubhold).
Cheftræner: Xavi Pascual.
Assistenttræner: Fernando Babeito.

Afgange denne sæson: Lasse Andersson, venstre back, til Füchse Berlin. Victor Tomas, højre fløj, stoppet. Abel Sergio, streg, til Wisla Plock (leje).

Tilgange denne sæson: Haniel Langaro, venstre back, fra Dunkerque. Domen Makuc, playmaker, fra Celje, Luis Frade, streg, fra Sporting. Blaz Janz, streg, fra Vive Kielce.

——

Det er med glæde og stolthed, at vi for fjerde gang på seks år kan præsentere verdens mest vindende håndboldklub i verdens bedste klubturnering, EHF Champions League.

Barca - en del af FC Barcelona - kom igen til Aalborg med en sand stjerneparade og jagter i denne sæson Champions League-trofæet i to omgange, idet klubben i slutningen af december 2020 deltog i Final4-hængepartiet fra sidste sæson (finale-nederlag til THW Kiel), hvorefter blikket for alvor rettes mod titlen i denne sæsons turnering.

29. oktober blev vi besejret 42-33 i Barcelona, men den spanske mastodont måtte 2. december kæmpe hårdt for at vinde 35-32 i en medrivende forestilling i Jutlander Bank Arena, hvor overraskelsen lurede ved 32-32 et par minutter før tid.

Vores foregående møder med Barca har budt på lærerige oplevelser og lutter nederlag. I 2014 tabte vi 22-29 hjemme og 21-30 ude i 1/8-finalen, og på samme stade lød cifrene året efter på 11-31 hjemme og 22-27 ude. I sidste sæson tørnede vi sammen med den spanske stormagt i gruppespillet, og her led vi hjemme et ærefuldt nederlag på 30-34 i en seværdig forestilling, hvorefter vi seks dage senere i højere grad måtte erkende niveauforskellen, da vi trods fine offensive takter tabte 35-44 i Barcelona.

Det stjernespækkede Barca-mandskab sigter benhårdt mod Champions League trofæet 2021 - med et brændende ønske om oprejsning for det overraskende 2020-finalenederlag til THW Kiel og 2019-skuffelsen, hvor holdet i semifinalen mod makedonske Vardar førte med seks mål et kvarter før tid, men kollapsede totalt og tabte med to mål til turneringens senere triumfator.

Barca savnede i denne fase en kølig styrmand, men rollen er nu lagt i hænderne af den kroatiske boldvirtuos Luka Cindric, der i en frygtindgydende bagkæde i første række suppleres af to andre verdensstjerner, islandske Aron Palmarsson og franske Dika Mem.

Danske Lasse Andersson har sagt farvel til Barca efter fire sæsoner, hvor han i glimt demonstrerede sit store potentiale, men blev hæmmet af, at han undervejs missede godt et år på grund af en korsbåndsskade.

Dermed tæller Barca-truppen “kun” to danske landsholdsspillere, målmanden Kevin Møller og venstre fløjen Casper U. Mortensen. Sidstnævnte blev ikke klar til kampene mod os i november 2019 som følge af knæskaden fra VM i januar 2019, efter at han ellers havde indledt kapitlet i Barcelona særdeles succesrigt og blev kåret som årets spiller i Europa 2018. Efter operation og 13 måneders pause gjorde Casper U. Mortensen comeback i februar 2020 og var netop ved at
komme i omdrejninger igen, da corona-virussen satte al håndbold på pause, og efter en ny knæoperation står han igen foran en længere pause.

Kevin Møller, der i november 2019 vogtede buret mod os i Barcelona efter at have delt spilletiden med Vargas i Aalborg, skiftede fra Flensburg-Handewitt i 2018 og har ligesom Casper U. Mortensen kontraktudløb i sommeren 2021. Vargas er den ubestridte førstekeeper og spillede så stor en rolle i Spaniens EM-triumf 2020, at han blev kåret som turneringens bedste målmand.

Barca-truppen domineres af udlændinge, og et spændende nyt islæt i denne sæson er den slovenske højre fløj Blaz Janc, der skal løfte arven efter klublegenden Victor Tomas. 23-årige Blaz Janc figurerede på All Star holdet ved EM 2020 og har længe været anset som et af Europas største fløjtalenter. Han debuterede i Champions League som 15-årig og deltog i OL som 19-årig.

Bredden hos Barca illustreres af, at holdet kan mønstre to næsten ligeværdige opstillinger, og udover de allerede nævnte prydes bagkæden af den spanske legende Raul Entrerrios, sloveneren Jure Dolenec og den nyankomne brasilianer Haniel Langaro. På fløjene huserer den spanske duo Alexis Gomez og Aitor Arina, mens streg-positionen er flot besat med franskmændene Cedric Sorhaindo og Ludovic Fabregas samt det nytiltrådte portugisiske håb Luis Frade.

Fra sidelinjen ledes Barca stadig af Xavi Pascual, der overtog roret i 2009. Den 52-årige spanier førte klubben til tops i Champions League i 2011 og 2015 og har i alt været med til at erobre hele 51 titler.
 
 
Eksklusivpartnere