- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 
PRÆSENTATION: ELVERUM HÅNDBALL Klubnavn: Elverum Håndball.
Hjemby: Elverum.
Land: Norge.
Hjemmebane: Terningen Arena.
Kapacitet: 2.500.
Stiftet i 1946.
Titler: 9 x norsk mester (heraf de sidste 7 sæsoner på stribe). 2 x norsk pokalvinder.
Cheftræner: Michael Apelgren.
Assistenttræner: Raymond Hamar.

Afgange denne sæson: Morten Nergaard, målmand, stoppet. Søren Tau, streg, til TTH Holstebro. Tine Poklar, højre back, til Alpla Hard. Håkon Ekren, playmaker, til Cherbourg. Audun Breen Røragen, streg, til Sandnes. Alexander Mitrovic, højre back, udlejet til Halden. Thrainn Orri Jonsson, streg, til Bjerringbro-Silkeborg. Stian Mogen, venstre fløj, stoppet.

Tilgange denne sæson: Thorsten Fries, målmand, fra Sønderjyske. Rasmus Boysen, venstre back, fra Ribe-Esbjerg. Sebastian Henneberg, venstre back, fra Århus Håndbold.Tobias Grøndahl, playmaker, fra Haslum. Thomas Solstad, streg, fra Halden. Alexander Blonz, venstre fløj, fra Viking. Sander Wenneberg Linnerud, højre back, tilbage fra lejeophold i Halden.
——
For første gang krydser vi klinger med et norsk hold i en europæisk turnering, og i Champions League premieren 15. september formåede vi at vinde 34-24 i Elverum. I grundspillets sidste kamp 1. marts vandt vi 30-28 over de norske mestre i Jutlander Bank Arena - en sejr, der sikrede os fjerdepladsen i gruppen, mens Elverum måtte affinde sig med ottende- og sidstepladsen. 

Elverum deltager i gruppespillet for femte år i træk, men er for første gang at finde i en af de gyldne otteholdspuljer. Hidtil er det ikke lykkedes at komme videre til 1/8-finalen, men klubben har kontinuerligt hævet niveauet og undervejs formået at besejre bl. a. Montpellier, Dinamo Bukarest og Ademar Leon hjemme i Terningen Arena med et særdeles entusiastisk publikum i ryggen.

“Det er en del af vores DNA, at vi ikke kun er med for at se og lære. Alle vores spillere drømmer om at komme til de største klubber, og så må vi ikke have for stor respekt”, lyder det fra cheftræner Michael Apelgren, der har bestridt posten i fem år og videreudviklet det fundament, som Christian Berge byggede op gennem seks sæsoner, inden han i 2014 overtog landstrænerhvervet i Norge. Apelgren er nu i gang med sin sidste sæson, idet han i 2020 vender hjem til Sverige for at stå i spidsen for Sävehof. Ny cheftræner i Elverum bliver Christian Berges assistent på landsholdet, Børge Lund, der spillede for AaB Håndbold 2002-2006.

På spillerfronten satser Elverum meget på unge hjemlige talenter, og blandt nyerhvervelserne i denne sæson er Norges nyeste store stjerneskud, fløjen Alexander Blonz, der som 19-årig gav mange prøver på sit repertoire ved VM i januar 2019, og som i hård konkurrence med Sebastian Barthold også optrådte for Norges bronzevindere ved EM 2020.

Et andet stortalent er venstre backen Simen Holand Pettersen, der i fjor afgjorde to Champions League-kampe i sidste sekund - med sin far, tidligere landstræner Gunnar Pettersen, som tv-kommentator.

Fire danskere er også udset til nøgleroller. På stregen huserer den 210 cm høje Kristian Ørsted, der kom til Elverum fra BSV i 2017. Nye i denne sæson er målmanden Thorsten Fries med en fortid i KIF Kolding, svenske Ricoh og senest Sønderjyske, samt bagspillerne Rasmus Boysen og Sebastian Henneberg. Rasmus Boysen, der tidligere har optrådt for Skjern, Tønder og senest Ribe-Esbjerg, skal primært styrke forsvaret, mens Sebastian Henneberg gennem fem år i Århus Håndbold har demonstreret alsidige kvaliteter i angrebet. Sebastian Henneberg skifter i næste sæson til Aalborg Håndbold på en 3-årig kontrakt.

Anfører for Elverum er den islandske højre fløj Sigvaldi Gudjohnson, der i 2017 kom til klubben fra BSV, og som i januar 2020 optrådte ved EM-slutrunden.

I bagkæden hentede de norske mestre i sommeren 2018 en svensk venstrehåndsskytte i skikkelse af Lukas Sandell, der i nogle år stod i "mesterlære" hos Kim Andersson i Ydstad. Lukas Sandell skifter til Aalborg Håndbold fra sæsonen 2020-2021.


Hjemmekampen mod Aalborg Håndbold blev betegnet som "Slaget om Norden" i Elverum, der ligger 100 km nordøst for Oslos lufthavn, Gardermoen. Byen tæller beskedne 21.000 indbyggere, men håndboldfeberen er enorm og brød for alvor ud, da Paris Saint-Germain kom på besøg lørdag 28. september. Dette opgør var flyttet til ikoniske Håkans Hall i Lillehammer og samlede 12.377 tilskuere - rekord til en håndboldkamp i Norge. Den tidligere rekord lød på 11.200 i samme hal, da Norges kvinder i 1999 erobrede VM-guld for første gang med finalesejr over Frankrig. Elverum stred bravt i den prægtige kulisse, men tabte 22-25 til Paris Saint-Germain, der var uden de skadede Mikkel Hansen og Sander Sagosen. 

I fortsættelsen kom elverum på tavlen med 30-30 hjemme mod PPD Zagreb, og i 10. runde lykkedes det på meriterende vis at hente sæsonens første sejr i Champions Leauge, da Celje blev nedsablet 37-26. Derefter måtte Elverum dog inkassere nederlag i de sidste fire kampe. 
 
Eksklusivpartnere