- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 
PRÆSENTATION: FC BARCELONA Klubnavn: Barca.
Hjemby: Barcelona.
Land: Spanien.
Stiftet i 1942.
Hjemmebane: Palau Blaugrana.
Kapacitet: 7.500.
Titler: 26 x spansk mester, 23 x spansk pokalvinder, 8 x vinder af Champions League, 1 x European Champion (forløberen for Champions League), 1 x EHF Cup vinder, 2 x vinder af pokalvindernes Europa Cup, 5 x vinder af Super Globe (VM for klubhold).
Cheftræner: Xavi Pascual.
Assistenttræner: Fernando Babeito.

Afgange denne sæson: Gilberto Duarte, venstre back, til Montpellier. Yanis Lenne, højre fløj, til Montpellier. Kamil Syprzak, streg, til Paris Saint-Germain. Nemanja Ilic, playmaker, til Toulouse.

Tilgange denne sæson: Luka Cindric, playmaker, fra Vive Kielce. Abel Sergio, streg, fra Valladolid.
——
Vi er stolte over, at vi igen har kunnet præsentere verdens mest vindende håndboldklub, der er en del af FC Barcelona, men i denne sæson officielt hedder Barca - et navn, der ofte benyttes uformelt om den sportslige spanske stormagt.

Gensynet søndag den 10. november 2019 i en propfyldt Jutlander Bank Arena gav os ikke en sensationel skalp, men vi bidrog kraftigt til en seværdig forestilling, hvor vi pressede Barca langt bedre end tidligere og led et ærefuldt nederlag på 30-34. Seks dage senere måtte vi i højere grad erkende overmagten, da vi trods fine offensive takter tabte 35-44 i Barcelona.

Vores foregående møder med Barca foregik i 1/8-finalen i Champions League i såvel 2014 som 2015. I 2014 tabte vi 22-29 hjemme og 20-31 ude, mens cifrene året efter lød på 11-31 hjemme og 22-27 ude.

Det stjernespækkede Barca-mandskab sigter i denne sæson benhårdt mod Final4 i Köln og Champions League trofæet - med et brændende ønske om oprejsning for sidste sæsons skuffelse, hvor holdet i semifinalen mod makedonske Vardar førte med seks mål et kvarter før tid, men kollapsede totalt og tabte med to mål til turneringens senere triumfator.

Barca savnede i denne fase en kølig styrmand, men rollen er nu lagt i hænderne af den kroatiske nyerhvervelse Luka Cindric, der bidrog med 11 træffere, da klubben i starten af sæsonen vandt VM for klubhold med finalesejr på 34-32 over THW Kiel.

Forventningerne er ligeledes store til islandske Aron Palmarsson, der synes tilbage i storform, efter at han var hæmmet af skader i en stor del af sidste sæson og på den konto måtte trække sig ud af VM. Cindric og Palmarsson suppleres i en frygtindgydende bagkæde af bl. a. franske Dika Mem og danske Lasse Andersson, der er i gang med sin fjerde sæson i klubben, men undervejs
missede godt et år på grund af en korsbåndsskade.

Barca-truppen tæller to andre danske landsholdsspillere, men venstre fløjen Casper U. Mortensen blev ikke klar til kampene mod os som følge af knæskaden fra VM i januar 2019, efter at han ellers havde indledt kapitlet i Barcelona særdeles succesrigt og blev kåret som årets spiller i Europa 2018.

Målmand Kevin Møller, der vogtede buret mod os i Barcelona efter at have delt spilletiden med Vargas i Aalborg, skiftede fra Flensburg-Handewitt i 2018 og peger på en markant forskel på tilværelsen i de to topklubber.

“I Flensburg-Handewitt drømte vi altid om at vinde alle titler, men vidste godt, at det måske kun rækker til én. Da vi missede mesterskabet i 2015, var skuffelsen stor, men vi vandt pokalen, og det var fint. I Barcelona rækker det ikke. Med al sin tradition, historie og selvforståelse går klubben efter at vinde alt og melder det også åbent ud. Her i Spanien er det meget mere politisk, og der har meget større betydning at vinde noget. Jeg kan rigtig godt lide den tilgang, vi har til
tingene”, lyder det fra Kevin Møller.

Truppen domineres af udlændinge, men tæller dog spanske profiler som målmand Vargas og de to veteraner med VM-guld på visitkortet, Raul Entrerrios i bagkæden og anfører Victor Tomas på højre fløj. Raul Entrerrios er i gang med sin sidste sæson, mens Victor Tomas, der har spillet i klubben siden ungdomsårene, jagter sin fjerde Champions League titel.

Fra sidelinjen ledes Barca stadig af Xavi Pascual, der fornylig har fejret 10 års jubilæum på posten. Den 51-årige spanier førte klubben til tops i Champions League i 2011 og 2015 og har i alt været med til at erobre hele 49 titler.
 
Eksklusivpartnere