PRÆSENTATION: FC PORTOKlubnavn: FC Porto. En sektion af sportsmastodonten FC Porto, der er mest kendt for fodboldholdet af samme navn og tæller hele otte idrætsgrene.
By: Porto.
Land: Portugal.
Stiftet i 1932.
Hjemmebane: Dragao Arena.
Kapacitet: 2.225.
Titler: 21 x portugisisk mester, 6 x portugisisk pokalvinder.
Internationale højdepunkter: 11 deltagelser i Champions League. Gruppespil 2013-2014 og 2015-2016. 1/8-finale 2019-2020. Nr. 3 i EHF Cup 2018-2019.
Cheftræner: Magnus Andersson.
Assistenttræner: Carlos Martingo.

Tilgang denne sæson: Nikola Mitrevski, målmand, fra Eurofarm Pelister. Martin Székely, målmand, fra Telekom Veszprém, på fire måneders kontrakt som erstatning for Alfredo Qintana, der døde 26.februar 2021 efter at være blevet ramt af hjertestop under træning. Manuel Späth, streg, fra TVB 1898 Stuttgart. Ivan Sliskovic, venstre back, fra Frisch Auf Göppingen.

——

FC Porto er for alvor trådt ind på den europæiske håndboldscene, efter at Magnus Andersson i juni 2018 overtog trænerroret som afløser for nordjyske Lars Walther.

Den svenske legende, der som spiller blev verdensmester to gange og europamester fire gange, har i trænerkarrieren bl.a. vist sine evner i FCK Håndbold (2005-2010), AG København (2011-2012) og Frisch Auf Göppingen (2014-2017).

I sin debutsæson i Porto stod Magnus Andersson bag klubbens første “The Double” og det hidtil bedste internationale resultat med en tredjeplads i EHF Cup, hvor det portugisiske mandskab besejrede TTH Holstebro i bronzekampen. Forinden havde Porto vundet begge kampe mod TTH Holstebro i gruppespillet, hvortil billetten var sikret med en meriterende gevinst mod Magdeburg.

Succesen fik Porto-ledelsen til at skrue op for ambitionerne og stræbe mod en plads mellem de 16 bedste i sidste sæsons Champions League med en næsten uændret trup. Målsætningen blev opfyldt med bred margin via femtepladsen i gruppespillet, hvor Porto især imponerede med udesejre over THW Kiel og Montpellier, inden kvalifikationen til 1/8-finalen kom definitivt i hus med en ottemålssejr over sidste sæsons Champions League vindere Vardar. Vi skulle have mødt FC Porto i 1/8-finalen, men på grund af Covid-19 blev kampene aflyst.

Opturen for Porto falder fint i tråd med den bemærkelsesværdige fremgang for Portugals landshold. Således var Porto repræsenteret af ni spillere, da Portugal ved EM januar 2020 sensationelt eliminerede Frankrig og endte som nummer seks. Og ved VM 2021 tegnede FC Porto sig med 10 spillere for præcis halvdelen af Portugals trup, der sluttede på 10. pladsen. Blandt spillerne var målmanden Alfredo Quintana, der kort efter VM omkom i kølvandet af et hjertestop under træning - en tragedie, der chokerede klubben. 15. marts oplevede Portugal en foreløbig kulmination på fremgangen, da holdet med en stamme på ni Porto-spillere for første gang kvalificerede sig til OL med en 29-28 sejr over Frankrig. Scoringsmæssigt førte Porto-duoen Antonio Areia og Andre Gomes an med henholdsvis seks og fem træffere.

Få dage forinden havde Porto-målmanden Nikola Mitrevski spillet en hovedrolle i Nordmakedoniens sensationelle sejr over Danmark i EM-kvalifikationen.

FC Porto sluttede i denne sæson på femtepladsen i sin Champions League-pulje. Holdet indledte gruppespillet med et overraskende hjemmenederlag til Elverum, men tog revanche med en klar sejr i Norge i sidste runde, og undervejs imponerede Porto med en seksmålssejr hjemme over Pick Szeged.

Portos varemærke er et hurtigt og varieret angrebsspil på et højt teknisk niveau, og under Magnus Anderssons ledelse har holdet løftet sig markant forsvarsmæssigt i en offensiv, aggressiv udgave.

Vi tabte 29-32 i den første 1/8-finale mod Porto på udebane skærtorsdag 1. april, men vandt returkampen 7. april i Jutlander Bank Arena 27-24 og kvalificerede os dermed til kvartfinalen i kraft af flest udebanemål.

 
Eksklusivpartnere