Præsentation: HBC NantesKlubnavn: Handball Club Nantes (HBC Nantes)
Hjemby: Nantes
Land: Frankrig
Stiftet: 1953
Hjemmebane: La Trocadiére  Hall XXL
Kapacitet: 4.800
Cheftræner: Alberto Entrerrios. Ass. træner: Cojean Gregory.
Titler: Vinder af Coupe de Lique 2015, vinder af Coupe de France 2017, Nr. 2 i EHF Champions League 2018. Nr. 2 EHF Cup 2013 og 2016.

Tilgange sæson 2020/2021: Milan Milic (Metaloplastika Sabac, Serbien), Adrian Figueres (BM Granollers, Spanien), Matthieu Batuelle (Ivry, Frankrig), Baptiste Damatrin og Thibaud Briet, begge fra egne rækker.

Afgange: Antonio Garcia (BM Granollers), Nicolas Tournat (Vive Kielce), Senjamin Buric (RK Zagreb), Julian Emonet (Limoges).

--
 
Franske Nantes er et forholdsvist nyt skud på den europæiske håndbold-himmel. Holdet dukkede op i den bedste franske række for første gang i 2008 og debuterede i europæisk håndbold i 2011. Både i den franske liga og i europæisk sammenhæng har holdet bidt sig solidt fast, og det kulminerede med finalen i EHF Champions League i 2018 i Køln.
 
Holdet kvalificerede sig til Final4 bl.a. ved at besejre Skjern Håndbold i kvartfinalen, men overraskede ikke mindst ved at besejre mægtige Paris 32-28 i semifinalen. Nantes måtte i finalen se sig besejret 32-26 af landsmændene fra Montpellier.
 
HBC Nantes er i dag en fast del af top fire i fransk klubhåndbold med en fantastisk hjemmebane og et mandskab præget af europæiske topspillere – med den spanske træner Alberto Entrerrios i spidsen.

Onsdag 14. oktober sendte vi det franske storhold hjem fra Jutlander Bank Arena med et nederlag på 32-24. Der er returkamp i Nantes onsdag 10. februar.

I sidste sæson sluttede holdet på andenpladsen i ligaen, Lidl Starlique – seks point efter Paris, da turneringen også her blev stoppet af corona.
 
Opgørene mod Skjern Håndbold i foråret 2018 er indirekte årsag til, at der i dag er to danske spillere i truppen: Målmanden Emil Nielsen og højre fløjen Sebastian Augustinussen.
 
Ikke mindst den 23-årige århusianer Emil Nielsen har taget den franske liga og håndboldpublikummet i det vestfranske med storm. Han kom til Nantes, som er Frankrigs sjettestørste by med godt 300.000 indbyggere, i sommeren 2019 som en, international set, rimelig ukendt dansk keeper. I konkurrence med den franske landsholdskeeper, Cyril Dumoulin, har han taget teten og blev ved afslutningen af sæsonen kåret som årets rookie/håb i den franske liga. Undervejs blev han kåret til bedste målmand i september 2019 og i en kamp mod Dunkerque lukkede han helt af med en redningsprocent på 89 i 1. halvleg og kun tre scoringer imod sig.
 
Ingen tvivl om, at Emil Nielsen, der som ung i hjembyen Århus måtte kæmpe med meningitis, er i blandt kandidaterne til en af fremtidens målmænd på det danske landshold. Han indledte karrieren i Århus Håndbold og skiftede i 2017 til Skjern.
 
Da Nantes mødte Skjern huserede en ung koldingenser på højre fløj. Sebastian Augustinussen var hentet til Skjern som gardering for skadede René Rasmussen, og den unge højre fløj gjorde det så godt, at Nantes tilbød ham en kontrakt fra sommeren 2019. Her er han hentet ind som andet valg for den spanske landsholdsspiller, David Balaguer. Kolding-drengen Sebastian Augustinussen har i denne sæson fået næsten fuld spilletid på fløjen indtil i søndags, da Balaguer vendte tilbage i topkampen mod Montpellier efter en langvarig skadesperiode. 
 
Stjernen blandt stjernerne på Nantes hold er makedoneren Kiril Lazarov. Han er blevet 40 år, og han huserer fortsat på højre back-pladsen, som han deler med spanieren Eduardo Gurbindo, også mangeårig landsholdsspiller. Lazarov har været blandt verdens bedste håndboldsspillere i 20 år og repræsenteret klubber som FC Barcelona, Atletico Madrid, Ciudad Real og Veszprem. 238 landskampe for Makedonien – ved VM i 2009 scorede han 92 mål i ni kampe.
 
Ud over allerede nævnte spillere tæller HBC Nantes også den tidligere spanske landsholdsspiller, Valero Rivera, den franske landsholdsspiller Olivier Nyokas og det franske talent Aymeric Minne.
 
Alt i alt et bund-rutineret hold med stor international erfaring.
 
 
Eksklusivpartnere