Præsentation: RK Cejle Pivovarna LaskoKlubnavn: RK Celje Pivovarna Lasko
Hjemby: Celje
Land: Slovenien
Stiftet: 1946
Hjemmebane: Zlatorog Arena
Kapacitet: 5.191 tilskuere.
​Cheftræner: Tomaz Ocvirk, siden september 2018, da han afløste Branco Tamse.
Titler: 24 x slovensk mester, siden ligaen blev stiftet i begyndelsen af 90erne. 22 x slovensk pokalvinder. Vinder af Champions League i 2003-2004 – besejrede SG Flensburg-Handewitt i finalen over to kampe med samlet målscore på 62-58. Seks gange i semifinalen i Champions League frem til sæsonen 2004-2005. Det er i denne sæson 26. gang, klubben deltager i Champions League.

Tilgange:  Ingen tilgange oplyst pt.

Afgange: Klemen Ferlin, målmand, til HC Erlangen i den tyske Bundesliga. Diego Silva, højre back, portugiser, til FC Porto i hjemlandet.
 
--

16. september indledte vi denne sæsons EHF Champions League med en sejr på 31-29 i Celje. Vi var bagud 16-15 ved pausen, og det holdt hårdt at hive de to, meget vigtige point hjem til Aalborg.
 
Vi møder Celje igen 3. marts 2021 i Jutlander Bank Arena – i den sidste kamp i gruppespillet.
 
Det slovenske mesterhold med det lange navn, RK Cejle Pivovarna Lasko – Celje er bynavnet og Pivovarna Lasko er et stort bryggeri, der er hovedsponsor – har siddet fast på håndboldtronen, siden landet blev selvstændigt i 1991. Tidligere var landet en del af Jugoslavien. Der bor kun godt to millioner indbyggere i det håndboldglade land, og Celje, som er centralt beliggende i landet, er landets tredjestørste by med ca. 40.000 indbyggere.
 
Celje har vundet mesterskabet i Slovenien ikke færre end 24 gange, og det har samtidig givet klubben og mange af spillerne stor europæisk erfaring med deltagelse i Champions League i 26 sæsoner. Faktisk vandt klubben Champions League tilbage i sæsonen 2003-2004 ved at besejrede Flensburg-Handewitt, og holdet har været i semifinalerne i Champions League seks gange.
 
Bortset fra en enkelt kroat består holdet i denne sæson udelukkende af slovenske spillere. Blandt dem er venstre backen Jan Grebenc, der tidligere har spillet en enkelt sæson i Skjern Håndbold.
 
Vi var også i pulje med Celje i sidste sæson, hvor vi sluttede på fjerdepladsen i puljen med 15 point og klar til videre adgang, indtil coronaen satte en stopper for turneringen. Celje sluttede på sjettepladsen ud af de otte hold i puljen – med seks point.
 
Søndag 29. september 2019 kom vi fra Zlatorog Arena i Celje med en meget vigtig sejr på 29-28. Vi var bagud det meste af kampen, men kæmpede os flot tilbage efter slovensk pause-føring på 14-10.
16. februar gentog vi sejren over slovenerne – med 28-24 hjemme i Jutlander Bank Arena.
 
Holdets profil er en samling af mange unge, talentfulde spillere suppleret med enkelte mere rutinerede spillere – og de satser på hurtigt spil. Klubben er bevidst om at give de unge spillere chancen og erkender, at de så hurtigt smutter videre til større, europæiske klubber og ligaer.
 
Klubben har et kendt håndboldnavn i ledelsen uden for banen, nemlig fløjspilleren og mange-årig slovensk landsholdsspiller, Luka Zvizej, bror til Miha Zvizej, der spiller i Ribe-Esbjerg. Efter en del år i Minden i den tyske Bundesliga stoppede han karrieren for et år siden og er vendt hjem til barndomsklubben, Celje, hvor han i alt har spillet 10 sæsoner som aktiv.
 
 
Eksklusivpartnere