Præsentation: THW KielKlubnavn: THW Kiel (Turnverein Hasse-Winterbek Kiel)
Hjemby: Kiel
Land: Tyskland
Stiftet: Klubben stiftet 1904 – håndbold-afdeling oprettet i 1923.
Hjemmebane: Sparekassen-Arena
Kapacitet: 10.250.
Titler: 21 tyske mesterskaber, 11 pokalmesterskaber, 9 x vinder af Super Cup, Vinder af Champions League: 2007, 2010 og 2012. 4 x vinder af EHF Cup.
Tilgange sæson 2020/2021: Sander Sagosen, Paris Saint-Germain.
Afgange: Lukas Nilsson (Rhein-Neckar Löwn), Ole Rahmel (Benfica).
Cheftræner: Filip Jicha.
Ass. træner: Christian Sprenger.
 
--
 
Tysklands mest vindende klub gennem tiderne, THW Kiel, er tilbage på håndbold-tronen i hjemlandet  og godt på vej tilbage til den absolutte europæiske top. 

Onsdag 21. oktober havde vi fornøjelse af besøg af det tyske storhold i Jutlander Bank Arena og tabte 31-23 efter bl.a. en Sander Sagosen opvisning med 11 mål.
 
Der er returkamp i Kiel onsdag 9. december kl. 18.45.

Fem års titel-tørke i den tyske Bundesliga sluttede, da turneringen blev afbrudt i marts på grund af corona, og brødrene Landin og co. blev kåret til mestre. Jagten på europæiske succes er også sat ind med to chancer i VELUX EHF Champions League i denne sæson: Deltagelse i den udsatte Final4 fra sidste sæson i Lanxess Arena i Køln 28.-29. december og blandt favoritterne til deltagelse i denne turnerings Final4 i maj, ligeledes i Køln. 

Efter en stor skuffelse i første runde af Champions League med nederlag på 35-27 på hjemmebane (som nu hedder Wunderino-Arena-Kiel) til franske Nantes, tog Sagosen og co. revanche, da de sikrede sig Super Cup-titlen for 10. gang ved at besejre de evige rivaler fra SG Flensburg-Handewitt med 28-24 i Dusseldorf. Den tyske pokalturnering fra sidste sæson er endnu ikke spillet færdig, så derfor stod Super Cup-finalen – ligesom i Danmark – mellem mestrene og nummer to, da ligaen blev afbrudt i marts.

Den traditionsrige klub kun ca. 80 km syd for den dansk-tyske grænse er vendt tilbage til toppen for at blive der. Kursen er sat med ny ledelse, ny træner – og ikke mindst med 24-årige Sander Sagosen som forstærkning.

I sommeren 2019 satte den tidligere spiller i klubben, østrigeren Viktor Szilagyi, (af ungarsk afstamning) , 41 år, sig i direktørstolpen i THW Kiel – sammen med Sabine Holdorf-Schust. Med 166 landskampe for Østrig og 14 år i tyske topklubber som Gummersbach, TUSEM Essen, THW Kiel og Sg Flensburg-Handewitt bragte Szilagyi stor sportslig erfaring ind samtidig med økonomiske indsigt og stor personlighed. 
 
Viktor Szilagyi nøjedes ikke med at sætte sig i direktørstolen. Han tog også plads på bænken i kampene sammen med den nye træner-dup, Filip Jicha og Christian Sprenger, begge tidligere spillere i klubben. Jicha, 38-årig tjekke, afløste i sommeren 2019 islændingen Alfred Gislason som cheftræner. Gislason, der senere er udnævnt til tysk landstræner, havde trænerjobbet i 11 sæsoner.
 
Med Jicha ved roret – og ikke mindst med kroaten Domagoj Duvnjak tilbage på 100 procent efter flere skader – viste holdet i den forgangne sæson stor stabilitet og vandt mesterskabet, efter at pokalen først var i Rhein-Neckar Löwen i to og derefter i Flensburg-Handewitt i to år.

Filip Jicha, der blev kåret som verdens bedste håndboldspiller i 2010, har netop forlænget sin kontrakt med klubben til sommeren 2023. 
 
1. juli 2020 meldte to nye indbyggere sig i hovedstaden i Slesvig-Holsten med 250.000 indbyggere: Sander Sagosen og kærsten Hanna Oftedal. A dream came true for verdens måske bedste håndboldspiller – næste skridt på rejsen fra barndomsklubben Charlottenlund i Trondheim i Norge, via Haslum i Oslo, Aalborg Håndbold og Paris.
 
Sander Sagosen, som vi havde fornøjelsen af i Aalborg i tre år, 2014-2017, med det danske mesterskab i 2017 som kronen på værket, har fået sin drengedrøm om at spille i verdens stærkeste liga opfyldt. Tre mesterskaber med Paris Saint-Germain og udsigt til mere sammen med mange andre verdensklasse-spillere, men alligevel valgte altid sympatiske Sander den franske storklub fra til fordel for Kiel.
 
Med udsigt til Kielerfjorden med indsejlingen fra Østersøen vil Sander Sagosen omgive sig med klassespillere på det tyske storhold. De får et gigantisk kampprogram, hvor starten på Bundesligaen er udskudt godt en måned til 1. oktober på grund af coronaen og for at få det maksimale antal tilskuere i hallerne. I Kiel er samtlige 10.000 pladser i Sparekassen Arena solgt som sæsonkort på nær det antal billetter, udeholdet har krav på. En imponerede kulisse ved samtlige kampe uanset modstandere – i år med 20 hold i Bundesligaen, altså 38 kampe plus pokalkampe, op mod 20 kampe i Champions League + 2 x Final4. Læg dertil 10-15 landskampe for de fleste spillere.
 
Blandt holdkammeraterne i Kiel får Sander bl.a. to danskere, brødrene Niklas og Magnus Landin og landsmanden, Harald Reinkind, på højre back.

22. august led den store tyske bredde i truppen, da den stærke østrigske venstre back, Nikola Bilyk, ødelagde korsbåndet i venstre knæ og er dermed ude hele sæsonen. Uheldet skete på holdets træningslejr i Graz i Østrig. 
 
Desuden kan vi glæde os til at se klassespillere på alle positioner, når THW Kiel kommer til Jutlander Bank Arena i Champions League: Lad os i flæng nævne – ud over allerede omtalte: Niclas Ekberg, Domagoj Duvnjak, Miha Zarabec, Patrick Wiencek, Hendrik Pekeler, Steffen Weinhold, Pavel Horak og Dario Quenstedt.
 
Eksklusivpartnere