​Fænomenal sejr i en fabelagtig kulisse

- 20/10/19

De tyske mestre blev her til eftermiddag sendt hjem med et nederlag på 31-28. En forrygende præstation af drengene banede vejen for dagens sejr i en medrivende Jutlander Bank Arena.

Dagens internationale lokalopgør var et møde mellem de forsvarende danske og tyske mestre, og der var da også høj intensitet og flot håndbold på programmet fra første fløjt.

Det var gæsterne, der kom bedst fra start, og SG Flensburg-Handewitt kom ud som lyn og torden og spillede sig tidligt i kampen til en firemåls-føring.

Vi holdt hovedet koldt og blev ved med at spille efter vores principper – og det skulle vise sig at give pote.

Godt midtvejs i første halvleg fik vi nemlig lukket hullet igen, inden marginalerne faldt ud til nordtyskernes fordel i første halvlegs slutning. De gik således til pause foran 14-16.

I begyndelsen af anden halvleg var der lidt stillingskrig, inden vi for alvor fik fat.

En fantastisk periode på 10 minutter fik vendt kampen til vores fordel. Vi buldrede derudaf angrebsmæssigt, mens vi jagtede som vilde hunde i defensiven.

Det førte til en føring på 27-23 foran et særdeles medlevende publikum i Jutlander Bank Arena, som i den grad gav den gas og bakkede drengene op på bedst mulig vis.

En timeout fra gæsterne fik dog sat en prop i for udeholdet, og de spiste sig hurtigt ind i opgøret igen.

De fik således udlignet til 27-27, og der var altså for alvor lagt op til en neglebider af en afslutning på dagens hæsblæsende opgør.

I slutfasen tog Janus Smarason ansvaret på sine skuldre, og på vores sidste fire scoringer var det således ham, der havde sidste hånd på.

Der skulle dog kæmpes og slides for hver en meter og hvert i mål i slutfasen, men det var tydeligt, at alle mand ville have denne sejr i land – og det kom den!

Kampens reelle afgørelse faldt med lidt under et minut tilbage, da Mark Strandgaard stjal bolden og Janus Smarason i det efterfølgende angreb gjorde det til slutresultatet 31-28.

En fantastisk seneftermiddag i Jutlander Bank Arena var dermed fuldendt, og jublen kunne for alvor bryde ud blandt langt størstedelen af de 4.653 fremmødte tilskuere.

Sejren betyder, at vi nu rykker op på en delt førsteplads med 8 point i VELUX EHF Champions Leagues gruppe A. En placering, som vi deler med PSG og Barcelona, mens Flensborg og Szeged er lige i hælene med 7 point hver.

I næste uge er der landskampspause, og næste kamp er derfor først onsdag 30. oktober, hvor vi på udebane møder Mors-Thy Håndbold.
 
MATCHFACTS:
 
Målscorere for Aalborg Håndbold:
Sebastian Barthold 8, Janus Smarason 7, Mads Christiansen 7, Henrik Møllgaard 4, Magnus Saugstrup 3, Mark Strandgaard 2. 

Målscorere for SG Flensburg-Handewitt:
Gøran Johannesen 6, Lasse Svan 6, Jim Gottfridsson 4, Magnus Rød 3, Johannes Golla 3, Simon Jepsson 2, Magnus Jøndal 2, Anders Zachariassen 1, Michal Jurecki 1.

Redninger:
Kristian Sæverås: 8/24 (33 %)
Mikael Aggefors: 2/14(14 %)

Torbjørn Bergerud: 8/27 (30 %)
Benjamin Buric: 8/20 (40 %)

Udvisninger:
Aalborg Håndbold: 1 x 2 min.
SG Flensburg-Handewitt: 3 x 2 min. 

Dagens dommere var slovakiske Michal Badura og Jaroslav Ondogrecula.

Dagens tilskuertal i Jutlander Bank Arena var 4.653.


Tilbage til oversigten

 
 
Eksklusivpartnere