Aftenen endte med stor dansk fest i Flensborg

- 01/12/19

Aftenens VELUX EHF Champions League opgør i FLENS-Arena endte i en stor danskerfest. Efter en forrygende indsats af hele holdet hev vi en 32-29 sejr i land til stor jubel for de mange hundrede Aalborg tilhængere på lægterne.

Det var sæsonens anden udgave af det internationale ”lokalopgør”, som altså var et møde mellem de forsvarende danske og tyske mestre – og for anden gang viste vi stor klasse og format ved at besejre de forsvarende tyske mestre.

Åbningen på kampen blev en anelse nervøs. Angrebsmæssigt havde vi indledningsvist svært ved at finde en fast rytme, mens vi defensivt havde problemer med at dæmme op for hjemmeholdets offensiv.

Efter godt 10 minutters spil var vi bagud 6-8, der Stefan Madsen forlangte timeout – og kampen ændrede hurtigt karakter herefter.

Et par fantastiske redninger af Kristian Sæverås i målet, og et par øvrige forsvarsstop, banede vejen for nogle hurtige scoringer i den anden ende. Og pludselig var 6-8 vendt til føring på 10-8.

Vi fortsatte de gode takter og havde fundet et fint offensivt flow, mens vi samtidigt fik brudt hjemmeholdets rytme i angrebet.

Undervejs i første halvleg var vi foran med fem scoringer, men ved pause var forspringet barberet ned til tre ved stillingen 18-15 i vores favør.

Det var hjemmeholdet, der kom bedst ud til anden halvleg, og de fik hurtigt udlignet til 20-20. Vi bevarede dog køligheden og fastholdte vores koncept – og det bar frugt.

Tre scoringer på stribe efterfølgende bragte igen kampen over på vores side. Herfra blev vi ved med at holde speederen i bund, og vi lod ikke hjemmeholdet få færten af et comeback.

Vi udbyggede igen føringen til fem scoringer, og i slutfasen kom SG Flensburg-Handewitt aldrig nærmere en tre mål, og den forløsende sejr blev dermed en realitet.

Holdet leverede en pragtpræstation, og vi viste for alvor, at vi kan spille med på allerøverste hylde – også på udebane - med aftenens fuld fortjente sejr.

Selvom vi på papiret var på udebane, så føltes det dog til tider som at være hjemme i Jutlander Bank Arena. Foruden 300 tilhængere, der var på tur med Aalborg Håndbold eller fanklubben, så var der flere øvrige grupperinger på plads, der bakkede vores mandskab op.

Og mens spillerne på banen havde fundet deres bedste form frem – så må det samme så sandelig siges om alle vores tilhængere på lægterne, som ligeledes leverede en præstation i absolut topklasse – TUSIND TAK FOR DET!

Med sejren fastholder vi dermed gruppens fjerdeplads og udbygger forspringet til vores nærmeste forfølgere. CL-turneringen går nu på vinterpause, og efter en flot international halvsæson, skal al fokus nu rettes mod de hjemlige turneringer inden jul.
 
MATCHFACTS:
 
Målscorere for SG Flensburg-Handewitt:
Gørn Søgaard 5, Anders Zachariassen 4, SImon Jepsson 4, Lasse Svan 3, Jim GOttfridsson 3, Marius Steinhausser 2, Michal Jurecki 2, Johannes Golla 2, Holger Glandorf 2, Marvin Lier 1, Magnus Rød 1. 

Målscorere for Aalborg Håndbold:
Janus Smarason 7, Sebastian Barthold 7, Henrik Møllgaard 7, Mads Christiansen 5, Mark Strandgaard 3, Tobias Ellebæk 2, Benjamin Jakobsen 1. 

Redninger:
Torbjørn Bergerud: 4/20 (20 %)
Benjamin Buric: 8/23 (35 %)

Kristian Sæverås: 10/35 (29 %)
Mikael Aggefors: 0/4 (0 %)

Udvisninger:
SG Flensburg-Handewitt: 3 x 2 min.
Aalborg Håndbold: 0 x 2 min.

Dagens dommere var makedonske Slave Nikolov og Gjorgji Nachevski. 

Dagens tilskuertal i FLENS-Arena var 4.406. 


Tilbage til oversigten

 
 
Eksklusivpartnere