MicrosoftTeams-image (3)

DA FINAL4-DRØMMEN BLEV OPFYLDT

Da FINAL4-drømmen blev opfyldt

Der var nok mange, der trak lidt på smilebåndene, da ejerne af Aalborg Håndbold – Eigild B. Christensen, Mark Nielsen og Jan Larsen – i vores 10 års jubilæumsskrift pegede på deltagelse i FINAL4 for EHF Champions League i Köln som deres store drøm.

Men bare et halvt år senere var drømmen opfyldt, og vi nøjedes ikke med at placere os i Europas top-4, men formåede at besætte andenpladsen i verdens stærkeste klubturnering – det bedste danske resultat siden Fredericia KFUM’s tilsvarende præstation i 1976, da turneringen gik under navnet Mesterholdenes Europa Cup.

- Indrømmet, FINAL4-deltagelsen kom tidligere, end jeg havde forestillet mig, og at vi ovenikøbet erobrede sølvmedaljer var helt eventyrligt og gav genlyd i håndboldverdenen, lyder det fra direktør Jan Larsen.

Det var i vid udstrækning i kraft af vores styrke på hjemmebane og opbakningen fra en fyldt Sparekassen Danmark Arena, at det lykkedes os at løse billet til det forjættede land. I 1/8-finalen mod Porto havde vi tabt den første kamp i Portugal 29-32, men kom akkurat videre på reglen om flest udebanemål efter en 27-24 sejr på egen boldgade, og i kvartfinalen mod Flensburg-Handewitt grundlagde vi Final4-kvalifikationen med en hjemmesejr på 26-21, hvorefter vi havde råd til at tabe 29-33 i Flensburg.

Ved FINAL4 12.-13. juni 2021 var vi stærkt undertippede i semifinalen mod Paris Saint-Germain, der stillede med frygtindgydende navne som Mikkel Hansen, Henrik Toft Hansen, Luc Steins, Nedim Remili og Elohim Prandi samt brødrene Nikola og Luka Karabatic. Paris-mandskabet var da også længe i teten og førte 15-13 ved pausen. Fem minutter ind i anden halvleg havde Paris Saint-Germain øget forspringet til fem mål, men på forbilledlig vis kæmpede vi os tilbage i kampen og fik 10 minutter før tid udlignet til 24-24, hvorefter vi i slutfasen især brillerede angrebsmæssigt og tog stikket hjem. Den sensationelle triumf kunne i høj grad tilskrives udfaldet af målmandsduellen, idet Simon Gade og Mikael Aggefors havde klart større redningsprocenter end Vincent Gerard og Yann Genty. Vores målscorere var Felix Claar 9, Nikolaj Læsø og René Antonsen 5, Lukas Sandell, Magnus Saugstrup og Henrik Møllgaard 4, Buster Juul 2, Benjamin Jakobsen og Sebastian Barthold 1.

I finalen mod Barcelona fightede vi bravt, men var oppe mod overmagten og tabte 23-36 til et sprudlende spansk mandskab. Vi kom ellers flot fra start og førte 5-2, men en scoringspause på næsten 10 minutter vendte kampen på hovedet, idet Barcelona bragte sig foran 9-5 og siden udbyggede forspringet via en pauseføring på 16-11. Barcelonas bedste målskytter var Alexi Gomez 9, Timothy N’Guessan 6, Luka Cindric 5, Ludovic Fabregas, Blaz Janc og målmand Perez de Vargas 3. Vores målscorere var Lukas Sandell 8, Nikolaj Læsø 4, Sebastian Barthold 3, Magnus  Saugstrup, Felix Claar og Jonas Samuelsson 2, Benjamin Jakobsen og Buster Juul 1. Vores finalehold bestod desuden af Henrik Møllgaard, René Antonsen, Andreas Holst, Mark Strandgaard, Victor Kløve og Mads Christiansen samt målmændene Simon Gade og Mikael Aggefors, mens tropperne vanen tro blev ledet af cheftræner Stefan Madsen og assistenttræner Arnor Atlason.