Præsentation: BarcaKlubnavn: Barca.
Hjemby: Barcelona.
Land: Spanien.
Stiftet i 1942.
Hjemmebane: Palau Blaugrana.
Kapacitet: 7.500.
Titler: 28 x spansk mester, 25 x spansk pokalvinder, 8 x vinder af Champions League, 1 x European Champion (forløberen for Champions League), 1 x EHF Cup vinder, 2 x vinder af pokalvindernes Europa Cup, 5 x vinder af Super Globe (VM for klubhold).
Cheftræner: Xavi Pascual.
Assistenttræner: Fernando Babeito.

Afgange denne sæson: Lasse Andersson, venstre back, til Füchse Berlin. Victor Tomas, højre fløj, stoppet. Abel Sergio, streg, til Wisla Plock (leje).

Tilgange denne sæson: Haniel Langaro, venstre back, fra Dunkerque. Domen Makuc, playmaker, fra Celje, Luis Frade, streg, fra Sporting. Blaz Janz, streg, fra Vive Kielce.

——

Det er med glæde og stolthed, at vi for fjerde gang på seks år har præsenteret verdens mest vindende håndboldklub i verdens bedste klubturnering, EHF Champions League, og at vi nu gør Barca selskab i EHF Final4 i Köln 12.-13. juni, hvor den spanske mastodont møder HBC Nantes i semifinalen.

Barca - en del af FC Barcelona - kom i december 2020 igen til Aalborg med en sand stjerneparade og jagter i denne sæson Champions League-trofæet for anden gang, idet klubben i slutningen af december deltog i Final4-hængepartiet fra sidste sæson (finale-nederlag til THW Kiel), hvorefter blikket for alvor rettes mod titlen i denne sæsons turnering.

Her har Barca foreløbig gjort rent bord med sejre i alle 14 kampe i gruppespillet samt sejre i begge kvartfinaler mod Meshkov Brest. I gruppespillet blev vi 29. oktober 2020 besejret 42-33 i Barcelona, men 2. december måtte Barca
kæmpe hårdt for at vinde 35-32 i en medrivende forestilling i Jutlander Bank Arena, hvor sensationen lurede ved 32-32 et par minutter før tid.

Vores foregående møder med Barca bød på lærerige oplevelser og lutter nederlag. I 2014 tabte vi 22-29 hjemme og 21-30 ude i 1/8-finalen, og på samme stade lød cifrene året efter på 11-31 hjemme og 22-27 ude. I 2019 mødte vi den spanske stormagt i gruppespillet, og her led vi hjemme et ærefuldt nederlag på 30-34 i en seværdig affære, hvorefter vi seks dage senere i højere grad måtte erkende niveauforskellen, da vi trods fine offensive takter tabte 35-44 i Barcelona.

Det stjernespækkede Barca-mandskab sigter som nævnt benhårdt mod Champions League trofæet 2021 - med et brændende ønske om oprejsning, både for det overraskende 2020-finalenederlag til THW Kiel og 2019-skuffelsen, hvor holdet i semifinalen mod makedonske Vardar førte med seks mål et kvarter før tid, men kollapsede totalt og tabte med to mål til turneringens senere triumfator.

Barca savnede i denne fase en kølig styrmand, men rollen er nu lagt i hænderne af den kroatiske boldvirtuos Luka Cindric, der i en frygtindgydende bagkæde i første række suppleres af to andre verdensstjerner, islandske Aron Palmarsson og franske Dika Mem.

Danske Lasse Andersson har sagt farvel til Barca efter fire sæsoner, hvor han i glimt demonstrerede sit store potentiale, men blev hæmmet af, at han undervejs missede godt et år på grund af en korsbåndsskade.

Dermed tæller Barca-truppen “kun” to danske landsholdsspillere, målmanden Kevin Møller og venstre fløjen Casper U. Mortensen. Sidstnævnte blev ikke klar til kampene mod os i november 2019 som følge af knæskaden fra VM i januar 2019, efter at han ellers havde indledt kapitlet i Barcelona særdeles succesrigt og blev kåret som årets spiller i Europa 2018. Efter operation og 13 måneders pause gjorde Casper U. Mortensen comeback i februar 2020 og var netop ved at komme i omdrejninger igen, da corona-virussen satte al håndbold på pause, og efter en ny
knæoperation i november 2020 stod han atter foran en længere pause med farvel til VM i januar 2021, men gjorde comeback i slutningen af april og blev topscorer med syv træffere i kvartfinalereturkampen mod Meshkov Brest.

Kevin Møller skiftede fra Flensburg-Handewitt i 2018 og vender ved sit kontraktudløb i sommeren 2021 tilbage på en 3-årig kontrakt. Vargas er førstekeeper og spillede så stor en rolle i Spaniens EM-triumf 2020, at han blev kåret som turneringens bedste målmand, men Kevin Møller har ved mange lejligheder bevist sit værd, ikke mindst som succesrig indskifter i Barcas CL-semifinalesejr over Paris Saint-Germain i december 2020.

Barca-truppen domineres af udlændinge, og et spændende nyt islæt i denne sæson er den slovenske højre fløj Blaz Janc, der skal løfte arven efter klublegenden Victor Tomas. 24-årige Blaz Janc figurerede på All Star holdet ved EM 2020 og har længe været anset som et af Europas største fløjtalenter. Han debuterede i Champions League som 15-årig og deltog i OL som 19-årig.

Bredden hos Barca illustreres af, at holdet kan mønstre to næsten ligeværdige opstillinger, og udover de allerede nævnte prydes bagkæden i første række af den spanske legende Raul Entrerrios, sloveneren Jure Dolenec, franskmanden Timothey N’Guessan og den nyankomne brasilianer Haniel Langaro. På fløjene huserer den spanske duo Alexis Gomez og Aitor Arina, mens streg-positionen er flot besat med franskmændene Cedric Sorhaindo og Ludovic Fabregas samt det nytiltrådte portugisiske håb Luis Frade.

Fra sidelinjen ledes Barca stadig af klubbens tidligere målmand Xavi Pascual, der overtog roret i 2009. Den 53-årige spanier førte klubben til tops i Champions League i 2011 og 2015 og har i alt været med til at erobre over 50 titler. Senest sikrede Barca i april 2021 sig det 11. spanske mesterskab i træk allerede i syvendesidste spillerunde, hvor holdet havde maksimumpoint efter 28 runder.

Trods succesen ligger det fast, at Xavi Pascual stopper med udgangen af denne sæson, angiveligt fordi han har savnet opbakning fra FC Barcelonas nye præsident Joan Laporta. Xavi Pascual skal i 2021-2022 i stedet stå i spidsen for Dinamo Bukarest. Den rumænske mesterklub opruster også med Cedric Sorhaindo, der siger farvel til Barca efter 11 sæsoner.

Barca mister i næste sæson også to bagspillere. Aron Palmarsson skifter som bekendt til Aalborg Håndbold, mens Jure Dolenec skal optræde for franske Limoges.
 
Eksklusivpartnere