Præsentation: HBC NantesKlubnavn: Handball Club Nantes (HBC Nantes)
Hjemby: Nantes
Land: Frankrig
Stiftet: 1953
Hjemmebane: La Trocadiére  Hall XXL
Kapacitet: 4.800
Titler: Vinder af Coupe de Lique 2015, vinder af Coupe de France 2017, Nr. 2 i VELUX EHF Champions League 2018. Nr. 2 EHF Cup 2013 og 2016.

Tilgange sæson 2020/2021: Milan Milic (Metaloplastika Sabac, Serbien), Adrian Figueres (BM Granollers, Spanien), Matthieu Batuelle (Ivry, Frankrig), Baptiste Damatrin, Theo Monar og Thibaud Briet, alle fra egne rækker.

Afgange: Antonio Garcia (BM Granollers), Nicolas Tournat (Vive Kielce), Senjamin Buric (RK Zagreb), Julian Emonet (Limoges).

Cheftræner: Alberto Entrerrios. Ass. træner: Cojean Gregory.
 
--
 
Man kan roligt sige, at HBC Nantes er kommet fra baghjul i denne sæsons Champions League. Fra dårlig start til flotte sejre og fortjent deltagelse ved EHF Final4.
 
Holdet indledte gruppespillet med nederlag til Veszprem, THW Kiel, FC Barcelona og Aalborg Håndbold. Med ikke mindre end 32-24 i Jutlander Bank Arena. Senere tabte holdet begge kampe til Motor Zaporozhye og hjemme til Celje.
 
Holdet var ramt af mange skader, og ad flere omgange var afgørende spillere ude med corona, men fra sejren over Aalborg Håndbold 10. februar på 38-29 vendte det, og franskmændene gik videre fra puljen fra sjettepladsen med 12 point.
 
I 1/8-finalen blev polske Vive Kielce sendt ud i mørket, og i kvartfinalen sendte Nantes Veszprem ud – ikke mindst efter storspil af danske Emil Nielsen i målet. Nantes vandt 32-28 hjemme og tabte 32-30 i Ungarn.
 
Pladsen til Final4 i Køln var sikret og nu venter FC Barcelona i semifinalen.
 
Nantes er et forholdsvist nyt skud på den europæiske håndbold-himmel. Holdet dukkede op i den bedste franske række for første gang i 2008 og debuterede i europæisk håndbold i 2011. Både i den franske liga og i europæisk sammenhæng har holdet bidt sig solidt fast, og det kulminerede med finalen i VELUX EHF Champions League i 2018 i Køln.
 
Holdet kvalificerede sig i 2018 til Final4 bl.a. ved at besejre Skjern Håndbold i kvartfinalen, men overraskede ikke mindst ved at besejre mægtige Paris i 32-28 i semifinalen. Nantes måtte i finalen se sig besejret 32-26 af landsmændene fra Montpellier.
 
HBC Nantes er i dag en fast del af top fire i fransk klubhåndbold med en fantastisk hjemmebane og et mandskab præget af europæiske topspillere – med den spanske træner Alberto Entrerrios i spidsen. Pt. er holdet nbr. 3 i den franske liga efter Paris og Montpellier.
 
I sidste sæson sluttede holdet på andenpladsen i ligaen, Lidl Starlique – seks point efter Paris, da turneringen også her blev stoppet af corona.
 
Opgørene mod Skjern Håndbold i foråret 2018 er indirekte årsag til, at der i dag er to danske spillere i truppen: Målmanden Emil Nielsen og højre fløjen Sebastian Augustinussen. Sidstnævnte er pt. på skadeslisten, bl.a. sammen med forsvarskrumtappen Rock Feliho.
 
Ikke mindst den 23-årige århusianer Emil Nielsen har taget den franske liga og håndboldpublikummet i det vestfranske med storm. Han kom til Nantes, som er Frankrigs sjettestørste by med godt 300.000 indbyggere, i sommeren 2019 som rimelig ukendt dansk keeper. I konkurrence med den franske landsholdskeeper, Cyril Dumoulin, har han taget teten og ved afslutningen af sæsonen blev han kåret som årets rookie/håb i den franske liga. Undervejs blev han kåret til bedste målmand i september 2019 og i en kamp mod Dunkerque lukkede han helt af med en redningsprocent på 89 i 1. halvleg og kun tre scoringer imod sig.
 
Ingen tvivl om, at Emil Nielsen, der som ung i hjembyen Århus måtte kæmpe med meningitis, er en af fremtidens mænd på det danske landshold. Han indledte karrieren i Århus Håndbold og skiftede i 2017 til Skjern.
 
Stjernen blandt stjernerne på Nantes hold er makedoneren Kiril Lazarov. Han er blevet 40 år og er en mangeårig stjerne på højre back-pladsen, som han deler med spanieren Eduardo Gurbindo, også mangeårig landsholdsspiller. Lazarov har været blandt verdens bedste håndboldsspillere i 20 år og repræsenteret klubber som FC Barcelona, Atletico Madrid, Ciudad Real og Veszprem. 238 landskampe for Makedonien – ved VM i 2009 scorede han 92 mål i ni kampe. Han er i gang med sin sidste sæson som spiller, men er allerede tiltrådt som landstræner for Nordmakedonien.
 
Ud over allerede nævnte spillere tæller HBC Nantes også den tidligere spanske landsholdsspiller, Valero Rivera, den franske landsholdsspiller Olivier Nyokas og det franske talent Aymeric Minne.
 
Alt i alt et bund-rutineret hold med en blanding af stor international erfaring og store talenter af den franske håndboldskole.
 
 
Eksklusivpartnere