Præsentation: HC PPD ZagrebKlubnavn: HC PPD Zagreb.
Hjemby: Zagreb.
Land: Kroatien.
Stiftet i 1922.
Hjemmebane: Arena Zagreb.
Kapacitet: 15.200.
Titler: 29 x kroatisk mester. 27 x kroatisk pokalvinder. 2 x European Champion (forløberen for Champions League). 1 x SEHA Champion (østeuropæisk liga, som Zagreb vandt i 2013).
Cheftræner: Ivica Obrvan.
Assistenttræner: Vladimir Jekv.
Afgange denne sæson: Matej Asanin, målmand, til Eulen Ludwigshafen. Todor Jandric, målmand, til US Creteil. Benjamin Buric, streg, til Skjern. Nemanja Obradovic, playmaker, tik Eurofarm Pelister. Aleks Vlah, playmaker, til Celje. Darko Stojnic, streg, til Grundfos Tatabanya.
Tilgange denne sæson: Filip Ivic, målmand, fra Celje. Dino Slavic, målmand, fra Ademar Leon. Jakov Gojun, forsvarsspecialist, fra Füchse Berlin. Sandro Obranovic, playmaker, fra Meshkov Brest. Ivan Cupic, højre fløj, fra Vardar. Zeljko Musa, streg, fra Magdeburg.

——

For tredje år i træk krydser vi klinger med HC PPD Zagreb i Champions League-gruppespillet.
I sæsonen 2019-2020 besejrede vi de kroatiske mestre 30-20 i Jutlander Bank Arena, men tabte 30-31 i Zagreb, hvorefter vi i sæsonen 2020-2021 trak os sejrrigt ud af begge opgør, 27-26 ude og 38-29 hjemme.

Ganske kuriøst har alle de tre nævnte Zagreb-nederlag til os ført til ændringer på cheftrænerposten! Senest stoppede Vlado Sola i februar 2021 og blev afløst af en gammel kending, kroaten Ivica Obrvan, der som spiller bidrog til European Champion-trofæerne i 1992 og 1993 og tidligere har virket som cheftræner. Ivica Obrvan havde egentlig stoppet trænergerningen med hvervet hos Chambéry i 2018, men den 55-årige kroat står nu ikke alene i spidsen for Zagreb, men har også ansvaret for det bosniske landshold.

Zagreb-mandskabet kom ikke på pointtavlen i de 14 CL-gruppekampe i 2020-2021, men holdet fik pga. ændrede propositioner alligevel adgang til 1/8-finalen mod Flensburg-Handewitt, hvor kroaterne imidlertid blev taberdømt efter corona-udbrud i truppen.

Op til denne sæson er Zagreb-truppen styrket markant, og holdet dokumenterede fremgang ved at erobre sølv i SEHA League (sydøsteuropæisk liga) efter en tæt finale 5. september mod Telekom Veszprém, der sejrede efter straffekast-konkurrence. I semifinalen havde Zagreb besejret et andet hold fra vores CL-pulje, Meshkov Brest, ligeledes efter straffekast. Egentlig havde Zagreb ikke kvalificeret sig til Final4, men kom med, da HC Vardar, der ligeledes optræder i vores CL-pulje, blev corona-udelukket. To Zagreb-spillere, venstre backen Filip Vistorop og venstre fløjen David Mandic, figurerede på finalestævnets allstar-hold.

Vi var dermed advaret, da vi 15. september indledte CL-gruppespillet på udebane mod Zagreb, og en helstøbt indsats resulterede i en flot sejr på hele 34-24. Zagreb får chance for revanche i Aalborg i gruppespillets sidste runde 9. marts.

HC PPD Zagreb klinger måske ikke videre velkendt hos danske håndboldfans, men den kroatiske mesterklub har i flere årtier rangeret i den europæiske top, dog under skiftende navne pga. sponsorskift. Kroatien og andre østeuropæiske tillader, at sponsorer optræder i klubnavnet, og siden 2014 har HC PPD Zagreb været på banen, idet PPD (Prvo Plinarsko Drustvo) er et gasselskab, der spytter penge i kassen.

Kulminationen på klubbens sportslige bedrifter kom i 1992 og 1993, da Zagreb vandt de to sidste udgaver af Mesterholdenes Europa Cup. Siden har Champions League haft status som Europas førende klubturnering, og Zagreb viste straks flaget med andenpladser i både 1995, 1997, 1998 og 1999 - i de tre sidste tilfælde efter finalenederlag til Barcelona. 

Siden har syv kvartfinalepladser været bedste udbytte for Zagreb, der er i gang med sin 17. Champions League-deltagelse på stribe og undervejs har rådet over så prominente navne som Domago Duvnjak (2006-2009) og Ivano Balic (2008-2012).

I den hjemlige turnering har Zagreb været så suveræn, at mesterskabet er kommet i hus uafbrudt, side Kroatien blev selvstændig i 1991, og pokaltitlen er kun glippet to gange.

Byen Zagreb tæller knap 800.000 indbyggere og er Kroatiens hovedstad, beliggende i den nordlige del af landet, tæt på Slovenien. Håndboldklubbens hjemmebane er multihallen Arena Zagreb, der også benyttes af det kroatiske landshold og blev brugt ved VM 2009 og EM 2018.
 
Eksklusivpartnere