Præsentation: HC Meshkov BrestKlubnavn: HC Meshkov Brest.
Hjemby: Brest.
Land: Hviderusland.
Stiftet i 2002.
Hjemmebane: Universal Sports Complex Victoria.
Kapacitet: 3.740.
Titler: 13 x hviderussisk mester (heraf de seneste 8 sæsoner på stribe), 13 x hviderussisk pokalvinder.
Afgange denne sæson: Sandro Obranovic, venstre back, til RK Zagreb. Marko Panic, højre back, til Montpellier. Simon Razgor, venstre fløj, til Maribor Branik. Alexander Shkurinsky, venstre back, til Nantes. 
Tilgange denne sæson: Baptiste Bonnefond, venstre back, fra PAUC Handball. Stanislav Kasparek, højre back, fra Pick Szeged.

——

- Jeg er stolt over at være en del af et hold, der er blandt top-8 i Europa, lød det fra den 39-årige spanier Daniel Gordo, da han blev præsenteret som ny cheftræner for hviderussiske Meshkov Brest fra sæsonen 2021-2022.

Vurderingen kan ikke anfægtes ud fra Champions League 2020-2021, hvor Meshkov Brest noget overraskende besatte fjerdepladsen i sin pulje foran bl.a. Porto, Pick Szeged og Vardar, hvorefter de hviderussiske mestre eliminerede HC Motor i 1/8-finalen, inden Barca blev for stor en mundfuld i kvartfinalen.

I den aktuelle CL-sæson tabte Meshkov Brest sine tre første kampe, men det skete uden tre profiler - den kroatiske målmand Ivan Pesic, den slovenske playmaker Jaka Malus og den polske højre back Pawel Paczkowski - der alle var tilbage på holdkortet mod os i Jutlander Bank Arena 13. oktober, hvor vi måtte slide hårdt for at vinde 34-33 i en fremragende kamp. Vi spiller i Brest onsdag 16. februar.

I Aalborg Håndbold har vi tidligere stiftet bekendtskab med Meshkov Brest i CL-sæsonen 2017-2018, hvor vi tabte hjemme 20-23, mens opgøret i Brest sluttede 23-23.

Byen Brest tæller 335.000 indbyggere og ligger lige på grænsen til Polen. Klubnavnet Meshkov er til ære for en person, der promoverede håndbolden i Hviderusland.

Halvdelen af den aktuelle spillertrup består af hviderussere, suppleret med islæt fra Slovenien, Rusland, Polen, Tjekkiet, Bosnien, Kroatien og Frankrig.

Topscorer i sidste sæsons CL var den hviderussiske højre fløj Mikita Vailupau med hele 93 træffere, fulgt af den bosniske højre back Marko Panic, der i alt scorede 68 gange. Marko Panic er nu skiftet til Montpellier, men fra fransk håndbold har Meshkov Brest sikret sig den franske venstre back Baptiste Bonnefond, der bidrog til Montpelliers CL-triumf i 2018. Han viste høj klasse og blev topscorer med otte træffere i opgøret i Aalborg 13. oktober.

I godt to sæsoner er posten som cheftræner i Meshkov Brest varetaget af spanieren Raul Alonso, der nu virker som sportsdirektør i bundesligaklubben HC Erlangen. Hans afløser, landsmanden Daniel Gordo, har tidligere bl.a. været brasiliansk landstræner og cheftræner for Ademar Leon.
 
Eksklusivpartnere