PRÆSENTATION: SG FLENSBURG-HANDEWITTKlubnavn: SG Flensburg-Handewitt (SG står for sportgemeinschaft)
Hjemby: Flensburg
Land: Tyskland
Stiftet: 1990 som en fusion mellem TSB Flensburg og Handewitter SV.
Hjemmebane: Flens-Arena.
Tilskuerkapacitet: 6.500.
 
Titler:
Tysk mester 2004, 2018 og 2019.
Vinder af Champions League 2014
Vinder af EHF Cuppen: 1997, 2001 og 2012.
Tysk pokalmester: 2003, 2004, 2005 og 2015.
Vinder af Super Cup: 2000, 2013 og 2019.
 
Cheftræner: Maik Machulla (Tyskland). Assistenttræner: Mark Bult (holland).
 
Tilgange til denne sæson:
Franz Semper, højre back, fra SC Leipzig, Mads Mensah Larsen, venstre back/playmaker fra Rhein-Neckar Löwen, Lasse Møller, venstre back, fra GOG og fra 1. februar 2021: Alexander Petersson, højre back, fra Rhein-Neckar Löwen. Sikosek Pelko, slovensk stregspiller, fra HC Vardar,  fra 1. september – 31. december 2020.
 
Afgange til denne sæson:
Holger Glandorf, højre back, stoppet – nu ansat i klubben med marketing og team-manager, Michal Jurecki, venstre back, stoppet, Anders Zachariassen, stregspiller, til GOG, Simon Jeppsson, venstre back, til HC Erlangen i den tyske Bundesliga.
 
Offentliggjorte af- og tilgange sæson 2021/2022 pr. 12. april 2021:
 
Afgange: Jacob Heinl, stregspiller, kontraktudløb (pt. skadet), Torbjørn Bergerud, målmand, til GOG, Magnus Jøndahl, venstre fløj, stopper karrieren, Alexander Petersson, højre back, kontraktudløb.
 
Tilgange: Kevin Møller, målmand, fra FC Barcelona, Emil Jakobsen, venstre fløj, fra GOG og Anton Lindskog, stregspiller, fra Wetzlar.
 
--
 
Nok har coronaen sat sit præg på den danske håndbold-liga og deltagelsen i EHF Champions League, men det er intet at regne for de udfordringer, SG Flensburg-Handewitt, har været oppe imod i Bundesligaen og i EHF Champions League. I skrivende stund (11. april) har holdet kun spillet 21 af 38 kampe i Bundesligaen, mens vi i Aalborg Håndbold pt. har spillet 27 kampe i ligaen. Mens vi spillede alle kampe i gruppespillet i EHF Champions League med undtagelse af en enkelt, blev tre af tyskernes kampe aflyst, ligesom de gik videre fra 1/8-finalen mod Zagreb uden kamp på grund af corona i modstandernes lejr.
 
Uagtet disse omstændigheder står de tyske vice-mestre skarpe inden for de 20 x 40 m. De fører Bundesligaen og er ”kun” et skridt fra EHF Final4 i Köln 12.-13. juni.

Det nordtyske mandskab fik den nordjyske kærlighed at føle i den første af de to kvartfinale-opgør i Jutlander Bank Arena. Aalborg Håndbold vandt 26-21 efter 13-10.  Der er returkamp i Flens-Arena onsdag 19. maj kl. 20.45.
 
Og skulle Simon Hald og co. have glemt hvilken udfordring, der venter, selv i Flens-Arena, behøver de blot at kigge en sæson tilbage, da de to hold mødtes i gruppespillet i Champions League med to flotte sejre til Aalborg Håndbold som resultat: 20. oktober 2019 i Jutlander Bank Arena: 31-28 til Aalborg og endnu flottere: 1. december 2019 i Flens-Arena: 32-29 til Aalborg Håndbold.
 
Som bekendt blev ovennævnte Champions League-sæson afblæst før tid på grund af corona – kort før 1/8-finalerne, hvor Aalborg Håndbold skulle have mødt FC Porto, som vi netop har sendt ud af dette års turnering.
 
Ud over udfordringerne med corona har SG Flensburg-Handewitt, der har klub-legenden Lars Christiansen som sportschef, været hårdt ramt af skader. Alle tre stregspillere har været ramt: Simon Hald på nedsat kraft efter sin korsbåndsskade i Aalborg 20. oktober 2019, Johannes Golla også efter knæ-skade og tilbagevendte Jacob Heinl, der er ude resten af sæsonen. For at supplere positionen hentede klubben sloveneren Sikosek Pelko i efteråret, men nu tager Golla al spilletiden i angrebet, mens han og Hald dækker ved siden af hinanden i midterforsvaret.
 
Højre backen Franz Semper, tysk landsholdsspiller, der blev hentet i Leipzig som erstatning for Holger Glandorf, er korsbåndsskadet, og derfor har klubben hentet den 40-årige islænding, Alexander Petersson i Rhein-Neckar Löwen på en kontrakt fra 1. februar og sæsonen ud.
 
Læg dertil, at Lasse Møller var skadet i begyndelsen af sæsonen og nu igen er ude resten af sæsonen med en bruskskade i det ene knæ. Holdets anfører, Lasse Svan, har også været skadet i perioder, bl.a. efter VM. Lasse Svan er i gang med sin 12. sæson i klubben.
 
Oveni skaderne har holdet, ligesom Aalborg Håndbold, været ramt af corona og isolation bl.a. efter landsholdssamling i Danmark.
 
Imponerende, at lettisk fødte Alexander Petersson fortsat kan bidrage i både forsvar og angreb. Han er stærkt på vej mod 41 år og har spillet i Bundesligaen siden 2003 i klubber som Düsseldorf (2003-2005), Grosswallstadt (2005-2007), SG Flensburg-Handewitt (2007-2010), Füchse Berlin (2010-2012) og Rhein-Neckar Löwen (2012-2021). Petersson skiftede i 2004 statsborgerskab fra Letland til Island og har været med på det islandske landsholds succes-rejse, indtil han stoppede på landsholdet for et par år siden. 
 
Med den stærke målmandsduo, Benjamin Buric og Torbjørn Bergerud, som sidste skanse er det svenskeren Jim Gottfridsson, der svinger taktstokken i angrebet suppleret af Magnus Rød på højre back, Mads Mensah Larsen på venstre back og Gøran Johannessen, der afløser på alle bagspilspladser.
 
Svenskeren Hampus Wanne har været suveræn på venstre fløj i denne sæson og har henvist nordmanden Magnus Jøndahl, der stopper karrieren efter denne sæson, til pladsen som bænkevarmer, og Lasse Svan er på højre fløj – og aflastes ind imellem af Marius Steinhauser.
 
SG Flensburg-Handewitt er og bliver et tysk storhold, og selv om det for dem som for de øvrige tyske tophold er den hjemlige liga, der har første prioritet, er der intet tvivl om, at deltagelse ved EHF Final4 står højt på ønskesedlen for om muligt at sikre en gentagelse af CL-triumfen i 2014.
 
Vejen til Köln går over Aalborg og Stefans Madsen tropper – og det bliver ikke nogen nem opgave….
 
 
Eksklusivpartnere