Præsentation: THW Kiel

Klubnavn: THW Kiel (Turnverein Hasse-Winterbek Kiel)
Hjemby: Kiel
Land: Tyskland
Stiftet: Klubben stiftet 1904 – håndbold-afdeling oprettet i 1923. 
Hjemmebane: Wunderino Arena Kiel. 
Kapacitet: 10.250.
 
Titler: 22 tyske mesterskaber, 11 pokalmesterskaber, 10 x vinder af Super Cup, Vinder af Champions League: 2007, 2010, 2012 og 2020. 4 x vinder af EHF Cup. 
 
Tilgange sæson 2021/2022: Ingen. (Nikola Bilyk tilbage efter et år med korsbåndsskade). 
 
Afgange: Oskar Sunnefeldt – til Leipzig. Malte Voigt – tredje valg på venstre fløj – til TSV Altenholz. 
 
Cheftræner: Filip Jicha. Ass. træner: Christian Sprenger. 
 
--
 
Tysklands mest vindende klub gennem tiderne, THW Kiel, fastholdt i sidste sæson med nød og næppe positionen på håndbold-tronen i hjemlandet i en mærkværdig sæson i Bundesligaen uden tilskuere. Mesterskabet kom i hus - efter et tæt opløb med rivalerne fra SG Flensburg-Handewitt – igen igen. 
 
Efter at have vundet den udsatte Champions League i december 2020, glippede deltagelsen ved Final4 i juni, da holdet blev sendt ud af Paris Saint-Germain i kvartfinalen. 
 
Målet for den kommende sæson står igen skrevet i neon i det nordtyske for Sander Sagosen og co.: Genvind det tyske mesterskab og vind Champions League igen. 
 
Vi mødte det tyske storhold to uger i træk. Vi tabte det første opgør i Wunderino Arena i Kiel 31-28 efter en tæt kamp. Ugen efter lykkedes det for første gang for os at besejre THW Kiel, da vi vandt 35-33 efter en forrygende kamp i Sparekassen Danmark Arena – totalt udsolgt med 5.020 på lægterne. 
 
Tyskerne har fået en turbulent indledning på den nye sæson – både på og uden for banen, og er i skrivende stund i den usædvanlige situation, at holdet er seks point efter førstepladsen i Bundesligaen. En førsteplads, der indtages af ubesejrede Magnus Saugstrup og co. fra Magdeburg. 
 
Uden for banen har Sander Sagosen og højre backen Steffen Weinhold været ude med corona, mens uroen omkring Sander Sagosens nej til forlængelse i Kiel efter næste sæson, når hans kontrakt udløber i sommeren 2023 har vakt opsigt. Sander har i stedet valgt at sige ja til en kontrakt med barndomsklubben Kolstad i Trondheim, der satser stort og henter flere norske og islandske landsstjerner til klubben – nogle af dem allerede fra næste sæson. 
 
Cheftræner Flip Jicha, der er i gang med sin anden sæson i spidsen for holdet, ser frem til noget så specielt som en ny sæson uden tilgange af nye spillere. En stor fordel for et hold at skulle spille uden, at nye spillere skal spilles ind. Venstre backen, Nikola Bilyk, der var ude hele sidste sæson med en korsbåndsskade, er tilbage og erstatter svenskeren Oskar Sunnefeldt, der blev hentet til klubben sidste år i september fra SønderjyskE – netop som erstatning for Bilyk. 
 
Fem års titel-tørke i den tyske Bundesliga sluttede for THW Kiel , da turneringen blev afbrudt i marts 2020 på grund af corona, og brødrene Landin og co. blev kåret til mestre. I december hentede klubben sin fjerde Champions League titel ved at vinde den udsatte Final4-stævne i Køln. 
 
Inden de to seneste tyske mesterskaber og CL-titlen kom i hus skete der et markant skifte i den mest vindende tyske klub med ny ledelse, ny træner – og ikke mindst med 25-årige Sander Sagosen som forstærkning.
 
I sommeren 2019 satte den tidligere spiller i klubben, østrigeren Viktor Szilagyi, (af ungarsk afstamning) , 43 år, sig i direktørstolpen i THW Kiel – sammen med Sabine Holdorf-Schust. Med 166 landskampe for Østrig og 14 år i tyske topklubber som Gummersbach, TUSEM Essen, THW Kiel og Sg Flensburg-Handewitt bragte Szilagyi stor sportslig erfaring ind samtidig med økonomiske indsigt og stor personlighed. 
 
Viktor Szilagyi nøjedes ikke med at sætte sig i direktørstolen. Han tog også plads på bænken i kampene sammen med den nye træner-duo, Filip Jicha og Christian Sprenger, begge tidligere spillere i klubben. Jicha, 39 år,  afløste islændingen Alfred Gislason som cheftræner. Gislason, der senere er udnævnt til tysk landstræner, havde trænerjobbet i 11 sæsoner.
 
Filip Jicha, der blev kåret som verdens bedste håndboldspiller i 2010, har forlænget sin kontrakt med klubben frem til sommeren 2023. 
 
1. juli 2020 meldte to nye indbyggere sig i hovedstaden i Slesvig-Holsten med 250.000 indbyggere: Sander Sagosen og kæresten Hanna Oftedal. A dream came true for verdens måske bedste håndboldspiller – næste skridt på rejsen fra barndomsklubben i Trondheim, via Haslum i Oslo, Aalborg Håndbold og Paris. 
 
Sander Sagosen, som vi havde fornøjelsen af i Aalborg i tre år, 2014-2017, med det danske mesterskab i 2017 som kronen på værket, har fået sin drengedrøm om at spille i verdens stærkeste liga opfyldt. Tre mesterskaber med Paris-Germain og udsigt til mere sammen med mange andre verdensklasse-spillere, men alligevel valgte altid sympatiske Sander den franske storklub fra til fordel for Kiel. Det har foreløbigt givet to tyske mesterskaber og en CL-titel. 
 
Med udsigt til Kielerfjorden med indsejlingen fra Østersøen vil Sander Sagosen omgive sig med klassespillere på det tyske storhold. 
 
Alligevel trak muligheden for at vende hjem til Trondheim efter 10 år (et år i Oslo og ni år i henholdsvis Aalborg, Paris og Kiel) så meget i Sander, at han sagde nej til at fortsætte i Kiel. Lokkemaden er bl.a. en stor løncheck – også sammenlignet med den, han i dag får i Kiel. Og udsigt til en kontrakt på syv år med Kolstad. 
 
Blandt holdkammeraterne i Kiel har Sander bl.a. to danskere, brødrene Niklas og Magnus Landin og landsmanden, Harald Reinkind. på højre back. Det stærke forsvar bindes sammen af to af verdens bedste stregspillere, Hendrik Pekeler og Patrick Wiencek, på højre fløj, den rutinerede svensker Niclas Ekberg, og på højre back deler Reinkind spilletiden med den tyske landsholdsspiller Steffen Weinhold. 
 
Magnus Landin deler pladsen som venstre fløj sammen med Rune Dahmke, der er Sander Sagosens svoger. 
 
Et verdensklassehold, som vi glæder os til at byde op til kamp i Sparekassen Danmark Arena. 
 
Eksklusivpartnere