Henrik Toft glæder sig til gensynet med Gigantium på søndag

- 07/10/13
Fra Roslev i Salling via Mors-Thy Håndbold, AaB Håndbold og Bjerringbro-Silkeborg til HSV Hamburg. 26-årige Henrik Toft Hansen har talentet, den rigtige højde, fysikken - og ikke mindst viljen til at spille med på højeste niveau, og søndag kl. 13.30 er der gensyn med "lille Toft" i Gigantium, når vi møder de forsvarende Champions League-mestre HSV Hamburg.

Henrik Toft Hansen er i gang med sin første sæson i Hamborg-klubben, og vi har talt med ham op til kampen i Gigantium på søndag:

- Jeg håber, at jeg kan løfte mit niveau yderligere og udvikle mit spil i begge ender af banen. Der er kun én ting, der tæller for holdet, og det er at vinde titler, og det var også en af hovedårsagerne til mit skifte.

- Er der stor konkurrence om spilletiden på holdet på din position??

- Vi har to gode spillere på hver position, og på nogle pladser i bagkæden er der endda tre spillere. Det giver en hård, men sund konkurrence om pladserne, og sådan skal det også være på et tophold, som vil spille med om titlerne. På stregen er jeg makker med svenskeren Andreas Nilsson, og jeg synes, at vi supplerer hinanden godt.

- Hvad er den primære forskel på at være i en tysk og i en dansk klub?

- Der er en væsentlig forskel i strukturen i ligaen, hvor der er slutspil i ligaen i Danmark, og vi spiller lige ud-turnering i Tyskland. Det betyder, at det har langt større konsekvenser i Tyskland at sætte point til ved at tabe til et bundhold end det har i Danmark. Det er et mesterskab, der kan smides, hvis man taber til et bundhold, og det betyder, at der er tryk på hver gang, man spiller. I Danmark kan man altid rette op på en dårlig start på sæsonen ved at spille godt i slutspillet, siger Henrik Toft.

Det er fortsat muligt at købe billetter til kampen - her på hjemmesiden.


Tilbage til oversigten

 
 
Eksklusivpartnere