Johan Jakobsson fra OL: En fantastisk oplevelse

- 01/08/12
Mens holdkammeraterne hjemme i Aalborg Håndbold har fokus rettet mod torsdagens træningskamp i Fjerritslev mod Skanderborg Håndbold, så ser højre backen Johan Jakobsson frem mod kampen mod Island torsdag ved OL i London.

Vi har snakket med Johan i London. Han og Sverige er efter to sejre i de to første kampe mod Tunesien og Storbritannien  rimelig sikker på en plads i kvartfinalen, hvor svenskerne f.eks. kan møde Danmark.

- Det er en fantastisk oplevelse at være her i London. Det er et utroligt stort arrangement med i tusindvis af funktionærer, der arbejder med transport, billetter, ja alt det praktiske. Det var en helt fantastisk oplevelse at være med til åbningsceremonien sammen med de andre svenske idrætsudøvere. At stå derinde i centrum foran 80.000 tiskuere og millioner af tv-seere. Når man står derinde, er man meget fokuseret på at tage alle indtryk til sig, noget, man jo ikke "når", når man selv spiller, siger Johan Jakobsson.

- Hvad er forskellen på at være til EM/VM og OL?

- OL er jo mange større end EM og VM rent sportsligt. Der sker noget hele tiden. Idrætsudøvere konkurrerer, spiser - og sover sådan på skift - og det oplever vi på nærmeste hold, fordi vi bor sammen i samme lejlighedskompleks. Ved EM og VM bor vi ofte på hotel væk fra alting - og dagene går kun med træning og kampe. Her ved OL kan vi vælge at mødes med idrætsudøvere fra andre sportsgrene og set andre konkurrencer, når der er tid. Det inspirerer og spreder en glæde, som er vanskelig at opnå på et "isoleret" hotel, siger Johan Jakobsson.

- Sveriges chancer videre ved OL, og hvem vil I helst møde i en eventuel kvartfinale?

- Jeg tror, at vi har gode chancer for at gå videre - efter de to første sejre. Jeg vil helst møde nummer fire i den anden pluje i kvartfinalen, selv om de første fire hold i den pulje er næsten lige stærke. Danmark venter vi med til finalen...

- Føler du dig selv i topform?

- Jeg er helt frisk, men mangler endnu lidt i kampformen. Vi har trænet meget og hårdt, og jeg satser på at ramme topformen til de afgørende kampe, siger Johan Jakobsson.


Tilbage til oversigten

 
 
Eksklusivpartnere