Kneben svensk sejr - norsk nederlag i VM-kval

- 10/06/12
Både det svenske og norske landshold var søndag i aktion for at kvalificere sig til til VM i Spanien i januar. Norge tabte 27-21 i Ungarn, mens Sverige hjemme i Stockholm måtte nøjes med en sejr på 22-21 over Montenegro - endda kun i kraft af et mål i sidste sekund af Niklas Ekberg.

Sverige var uden højre backen Kim Andersson, der har meddelt, at han deltager ved OL i London og ikke i disse kval-kampe - for derefter at slutte kariieren. Det gav masser af spilletid til Johan Jakobsson i både forsvar og angreb, men trods en flot indsats af ham og  fire mål kom svenskerne i problemer. Den snart forhenværende Aalborg-spiller, Jonas Larholm, scorede to mål for svenskerne. Og det ligner en meget vanskelig opgave for de blå-gule i Podgorica i Montenegro i næste weekend.

Norge var på en på forhånd ret umulig opgave i Ungarn, men spillede en flot kamp og var kun bagud med et mål med otte miniutter tilbage, men så slap kræfterne og koncentrationen op. Ungarn trak fra og sejrede med seks mål, som bliver vanskelige for Kjelling og co. at indhente i returkampen på lørdag i Oslo Spektrum.

Ole Erevik spillede 60 minutter for Norge og spillede en rigtig flot kamp. Tvedten fik også fuld spilletid på venstre fløj og blev norsk topscorer med seks mål, heraf tre på tre straffekast. Kjelling spillede ca. 50 minutter og scorede fem mål.


Tilbage til oversigten

 
 
Eksklusivpartnere