​Lukas Sandell: Det er mere fysisk betonet

- 10/08/20

23-årige Lukas Sandell er ny mand i klubben, og den venstrehåndede bagspiller glæder sig over at være på plads i Aalborg.

Lukas er kommet til ”Nordens Paris” sammen med sin kæreste Elise, og de har indfundet sig i en lejlighed midt i byen.

De seneste sæsoner spillede han i Elverum, og det har været lidt af et skifte for Lukas fra den norske by til Aalborg.

- Det har været sjovt at komme til Aalborg fra en forholdsvis lille by som Elverum - det er virkelig en fed by med masser af muligheder, siger Lukas Sandell.

I ungdomsårene spillede Lukas i Eslöv, inden turen som 16-årig gik til Ystads IF og senere norske Elverum. Og på trods af de mange ligheder mellem Sverige, Norge og Danmark, så er der alligevel lidt startvanskeligheder for Lukas i det danske.

- Alle landene er på mange områder ret ens, så der er ikke en voldsom stor forskel. Men sproget er dog lidt svært - og jeg tror også, der er mange, som skal lytte ekstra godt efter, når jeg åbner munden, griner Lukas Sandell.

Håndboldmæssigt er han også kommet godt fra land og har fundet sig godt tilpas på holdet sammen med de andre nytilkomne spillere. Skiftet fra norsk til dansk håndbold er derfor gået smertefrit, og selvom det er tidligt i processen, har Lukas særligt bidt mærke i en forskel allerede.

- Det er selvfølgelig stadig tidligt, men jeg har allerede bemærket, at det er langt mere fysisk betonet, og at der også bliver tilladt langt mere fysik end i Norge og Sverige.

Sidste sæson var Lukas den næstmest scorende Elverum-spiller i EHF Champions League med i alt 60 fuldtræffere. Men det er ikke kun i offensiven, at vores unge svensker har sit fokus.

- Et af mine store personlige mål for den kommende sæson er at udvikle mit forsvarsspil. Derudover vil jeg selvfølgelig gerne vinde så meget som muligt med holdet, men den målsætning tror jeg, vi alle har – ellers var vi ikke i Aalborg Håndbold.

I sidste sæson var Lukas og resten af Elverums mandskab på besøg i Jutlander Bank Arena i CL-gruppespillets sidste kamp, og det gjorde indtryk på ham.

- Det var noget specielt at være med til, og det var virkelig en fed kulisse. Så jeg glæder mig utrolig meget til, at vi kan komme til at spille for en fuld Jutlander Bank Arena, slutter Lukas Sandell.
 


Tilbage til oversigten

 
 
Eksklusivpartnere