​Sådan er det gået vores landsholdsspillere

- 14/06/18

Flere af vores nuværende samt kommende spillere har den seneste uges tid været i aktion med deres respektive landshold. Du kan her læse, hvordan det er gået dem. 

For de udenlandske landshold var der en plads til næste års VM-slutrunde på spil, mens det for Danmarks vedkommende var træningskampe, der var på programmet. 

På det danske landshold var vi repræsenteret med Magnus Saugstrup samt vores kommende bagspiller Henrik Møllgaard. De har i alt haft tre træningskampe – den første mod Schweiz i Aalborg. Kampen endte med en sikker dansk sejr på 29-22. Læs mere om opgøret her

Efterfølgende rejste de til Guadeloupe, hvor Frankrig har været modstanderen i to testkampe. Den første blev spillet natten til søndag, hvor det franske mandskab vandt 30-23. I opgøret blev Møllgaard noteret for to scoringer, mens der var én enkelt fra Saugstrups hånd. 

I nat blev anden træningskamp mod franskmændene spillet, og det endte uafgjort 29-29. Du kan læse mere om kampen her, hvor der bl.a. er roser til Saugstrups præstation, som han krydrede med to scoringer, og til Møllgaard, for hans hårde defensive arbejde, fra assisterende landstræner, Henrik Kronborg. Det var samtidigt den sidste kamp for det danske landshold, der inden længe rejser hjem til en velfortjent ferie. 

I den islandske lejr var der mere alvor over det. Her var en VM-billet på højkant, hvor modstanderen var Litauen. Første opgør blev spillet i Litauen, og det endte helt lige 27-27 med fem mål sat ind af vores kommende bagspiller Ómar Ingi Magnússon. 

Returkampen blev spillet på islandsk grund i aftes, hvor det blev til en triumf for islændingene, der sejrede 34-31 bl.a. med fire mål fra Ómar. Det betyder, at Janus Smarason, Ómar Ingi Magnússon og resten af det islandske landshold også er klar til VM-slutrunden i januar 2019, som bliver afholdt i Danmark og Tyskland.

Sverige og Norge er ligeledes klar til VM efter playoff-sejr over henholdsvis Holland og Schweiz. Mikael Aggefors er med i truppen på det svenske landshold – dog uden at komme i kamp i de to playoff-kampe. Det samme gør sig gældende for Sebastian Barthold og vores kommende norske målmand Kristian Sæverås. 
 


Tilbage til oversigten

 
 
Eksklusivpartnere