​Sådan gik det landsholdsspillerne

- 17/06/19

Knap havde jublen lagt sig ovenpå DM-triumfen, før flere af vores spillere drog afsted til landsholdssamlinger i den forgangne uge.

De afsluttende kampe i EM-kvalifikationen har nemlig været spillet i den sidste uge, og for flere af vores spillere betød det afrejse mindre end et døgn efter DM-trofæet blev hævet af anfører Antonsen i Jutlander Bank Arena.

De danske verdensmestre afsluttede deres kvalifikation mod Ukraine på udebane og sidenhen Færøerne på hjemmebane i Gigantium. Både Henrik Møllgaard og René Antonsen var med i truppen.

Danskerne slog Ukraine 33-30 og sikrede dermed førstepladsen i puljen og bedst mulige seedning til EM. I hjemmekampen mod Færøerne blev der debut til René Antonsen, som fik masser af spilletid og bl.a. kvitterede med to scoringer og en bundsolid præstation i forsvarets midterblok – hvilken uge det har været for vores anfører.

Janus Smarason var med for Island, der i midtugen spillede uafgjort mod Grækenland, mens de i weekenden slog Tyrkiet 32-22 bl.a. på to mål fra vores islænding. De er dermed klar til EM-slutrunden. Ómar Ingi Magnússon var ikke med, da han fortsat bliver sparret pga. eftervirkninger fra slaget, han pådrog sig i semifinalen.

Mikael Aggefors var med for det svenske landshold, som spillede EHF Euro Cup. I onsdags tabte de til Spanien, mens de i weekenden slog Østrig 33-32. Sverige er et af værtslandene til EM-slutrunden, og de er derfor automatisk kvalificeret.

Sebastian Barthold og Kristian Sæverås var begge udtaget til det norske B-landshold, som var samlet i Sandefjord fra 12.-16. juni. Norge er også en af værtsnationerne til slutrunden, og de har dermed også automatisk booket deres EM-billet.

I denne uge er det så de unge danskeres tur – både Oliver Norlyk og Aleksander Selmar er med det danske U21-landshold, som er kaldt til samling i Kolding. Samlingen ledes af vores cheftræner Stefan Madsen, der også står i spidsen for U21-drengene.
 


Tilbage til oversigten

 
 
Eksklusivpartnere