​Simon Gade: Jeg vil vinde noget

- 11/08/20

23-årige Simon Gade bliver ny mand i målet denne sæson, hvor han kommer til at udgøre målmandsduoen med svenske Mikael Aggefors.

I en tidlig alder var Simon en del af TTH Holstebros talentprogrammer, og på nær en enkelt afstikker til Lemvig-Thyborøn på et lejeophold, har den unge keeper været en del af TTH de seneste mange år – det har derfor været lidt af en omvæltning at komme til Aalborg.

- Det har selvfølgelig været lidt mærkeligt ikke at kende alt og alle og ikke at vide, hvor alting er, og hvad der skal foregå. Men jeg er efterhånden kommet godt på plads i Aalborg, og det er en spændende og dejlig udfordring, siger Simon Gade.

I dagligdagen udenfor håndboldbanen mærker han da også til, at rammerne har ændret sig.

- Det er klart, at der er da en stor forskel fra Holstebro og så til Aalborg. Først og fremmest byens størrelse – der er meget mere liv og mange flere muligheder.

Foruden ungdomsårene i TTH Holstebro har Simon også repræsenteret diverse ungdomslandshold, hvor han bl.a. var med til at vinde VM sølv med U21-landsholdet i 2017. Han står dermed godt rustet til sin tid i Aalborg Håndbold, men han har alligevel bidt mærke i særligt en forskel.

- I min ungdomstid har jeg alle år været vant til at træne meget, så efter jeg er blevet ligaspiller har chokket ikke været så stor ift. træningsmængden. Træningen foregår dog på et højere niveau – her i Aalborg er der en rigtig bred trup med 16 dygtige spillere, og kvaliteten af træningen er derfor rigtig høj, siger den unge målmand.

Simon var sidste sæson med helt i toppen som nummer 3 målt på redningsprocent blandt liga-målmændene. Han kommer til at danne makkerpar med erfarne Mikael Aggefors, der ligeledes var en del af top 5 på samme liste – og det er et samarbejde, som han har store forventninger til.

- Aggefors er en rigtig fin fyr, og vores samarbejde er indtil videre forløbet virkelig fint. Jeg har en stor tro på, at vi kommer til at tage mange bolde, siger Simon Gade.

Da snakken til slut gik på Simons personlige ambition for den kommende sæson, var han ikke i tvivl.

- Det er helt klart at vinde noget. Mit store mål er at vinde en DM-titel med Aalborg Håndbold.
 


Tilbage til oversigten

 
 
Eksklusivpartnere