Sverige og Norge klar til EM i Danmark i januar

- 12/06/13
Det lå i kortene, men nu er det en kendsgerning, at både Sverige og Norge er med, når der spilles EM i Danmark i januar. 

Sverige med Johan Sjöstrand og Johan Jakobsson blandt de bedste spillere vandt på udebane i Kiev i Ukraine med 34-21  efter føring på 16-7 ved pausen. 

Johan Sjöstrand var stærkt spillende i målet i hele kampen bag et velfungerende forsvar.  I angrebet fortsatte Johan Jakobsson storspillet fra DM-finalerne og bankede bolden i mål seks gange. Hans fjerde mål til 21-12 var samtidig hans mål nummer 100 på landsholdet. 

Sverige spiller søndag sidste EM-kval-kamp  i Alingsås mod Holland - en kamp, der er uden betydning for begge hold. Sverige er kvalificeret sammen med Polen. 

Norge kvalificerede sig til EM med en sikker sejr på 32-20 på udebane i Tyrkiet. Det stod 13-13 ved pausen efter en dårlig norsk indsats i de første 30 minutter. 

Ole Erevik var Norges bedste spiller, og efter seks scoringer fik Håvard Tvedtens landskamp nummer 199 en trist afslutning i begyndelsen af 2. halvleg. En modstander ramte ham bevidst i ansigtet med sin albue, og Håvard måtte udgå med en flækket og kraftigt hævet læbe. 

Norges EM-plads blev sikker, da Frankrig samtidig besejrede Litauen. Lørdag aften spiller Norge sidste EM-kval hjemme i Arendal mod Litauen - også en kamp uden betydning. 


Tilbage til oversigten

 
 
Eksklusivpartnere