Tysk storhold kommer på besøg

- 17/02/18

I morgen, søndag, kan vi byde på én af de helt store kampe – THW Kiel gæster Jutlander Bank Isarena i VELUX EHF Champions League kl. 16.50 med to yderst vigtige point på spil.

20 nationale mesterskaber (heraf 17 siden 1994), 9 pokaltitler og 3 Champions League trofæer. Det er blot nogle af de bedrifter den tyske storklub har stående i historiebøgerne, og det vidner om hvilken stormagt indenfor håndbolden, der slår vejen forbi Aalborg.

I denne sæson har de dog ikke været sprudlende hidtil. I Champions League gruppespillet er de i øjeblikket placeret på en delt tredjeplads, mens de i Bundesligaen ligger nummer 5, hvilket er en uvant position for de ellers sejrsvante tyskere.

Vi har også vist, at vi kan spille op med det tyske mandskab. Tilbage i september mødtes vi i Kiel, hvor vi endte med et nederlag på 27-26 på trods af, vi havde spillet lige op med nordtyskerne kampen igennem.

Ser vi derudover på vores øvrige kampe i Champions League, har vi der ligeledes vist, at vi på en god dag kan spille op mod nogle af verdens bedste mandskaber. Der er ingen tvivl om, at vi skal spille op til vores bedste, hvis vi skal have sejren i morgen – men gør vi det, så har vi også chancen for at tage de to point.

Det bliver selvsagt ingen nem opgave. THW Kiel rejser til Aalborg uden René Toft Hansen og Domagoj Duvnjak, men stjerne på holdkortet står stadig i kø – heriblandt Miha Zarabec, Marko Vujin, Steffen Weinhold, Rune Dahmke, Lukas Nilsson og målmandsduoen, Andreas Wolff og Niklas Landin. Sidstnævnte er dog tvivlsom til opgøret.

Med tre kampe tilbage af gruppespillet er vi tre point efter sjettepladsen, der giver adgang til knockoutkampene. En sejr i morgen vil derfor være et vigtigt skridt i retning mod at sikre os denne plads. Det bliver muligvis uden Janus Smarason og Martin Larsen, der begge testes op til kampstart.

Kampen bliver spillet i Isarenaen grundet Melodi Grand Prix, men der kommer uden tvivl tryk på kedlerne. Hele 500 Kiel-fans tager turen til kampen, og temperaturen i Isarenaen skal derfor nok nå kogepunktet.

 


Tilbage til oversigten

 
 
Eksklusivpartnere