MicrosoftTeams-image (3)

1.000 mål af Buster – tæt på kamprekord

1.000 mål for Aalborg Håndbold. En markant milepæl for 28-årige Buster Juul, og snart overhaler han også Håvard Tvedtens kamprekord på 318 kampe. Buster er den blot anden spiller i klubbens historie, der når de 1.000 mål, og samtidig går jagten ind på Tvedtens scoringsrekord på 1.397 mål for Aalborg Håndbold. 

Det stod langt fra skrevet på Gigantiums vægge, at Buster Juul skulle nå disse milepæle, da han som 20-årig sagde goddag til holdkammeraterne i cheftræner Nikolaj Jacobsens trup, som netop var blevet danske mestre få måneder forinden. Væk fra de trygge rammer hos mor og far og intime Morten Børup Hallen i Skanderborg. Udstyret med en et-årig kontrakt som gardering for legenden Håvard Tvedten på venstre fløj. Også dengang en glad dreng, som vi kender ham. 

-Jeg husker, at det var perfekt for mig dengang i 2013. Jeg kunne forfølge drømmen om at spille håndbold på højt niveau, passe mit studie på universitetet – og bo i Vestbyen sammen med min kammerat. Håndboldmæssigt var det en stor omvæltning fra forholdene i Skanderborg, hvor det dengang handlede om overlevelse i ligaen til at komme til en klub, hvor kravet var, at vi skulle vinde hver gang. Og gjorde vi ikke det, stod Jan Larsen klar til at skælde ud i omklædningsrummet efter kampene, husker Buster Juul. 

-Samtidig var det stort for mig at have en kapacitet som Håvard som læremester på fløjen. Vi havde et fortrinligt samarbejde, og jeg lærte meget af ham. Hvis man kan tale om et gennembrud, så kom det for mig i sæsonen 2014-2015, hvor Håvard var skadet i lang tid, og hvor det gik godt for mig. 

Buster Juul har rundt regnet scoret halvdelen af de 1.000 mål på straffekast, en disciplin, han har dyrket, siden han var ungdomsspiller. 

-Et straffekast handler 80 procent om det mentale, og de sidste 20 procent drejer sig om kvalitet og færdigheder. 

I de seneste sæsoner har Buster delt spilletiden på venstre fløj sammen med Sebastian Barthold. 

-Vi er i dag et hold med mindst to dygtige spillere på hver position, og sådan skal det være for, at vi kan klare alle kampe og været med i toppen af det hele. Både Barthold og jeg vil da helst spille hele tiden, men vi har det begge fint med, at det er sådan, det er. 

Bortset fra sæsonen 2018-2019, hvor Buster blev ramt af en alvorlig bruskskade i det ene knæ og samtidig fik en depression, har tiden i Aalborg Håndbold, hvor han nu er i gang med sin niende sæson, været en lang optur både på og uden for banen. Fire danske mesterskaber, tre Super Cup-titler og en pokaltitel – foruden en række store sportslige oplevelse i EHF Champions League. 

Buster har kontraktudløb næste sommer, og han har tidligere meldt ud om et ønske om at spille i udlandet. 

-Jeg har fortsat ambitioner om landsholdet, og udlandet kan blive aktuelt, men i øjeblikket går mine håndbolddrømme mere på at blive i Aalborg end at skifte til udlandet. Men jeg ved jo ikke, hvilke planer klubben har på venstre fløj, så nu må vi se, hvad der sker. 

-Og jeg er nok nødt til at bruge yderligere mindst en sæson på at score de knap 400 mål, jeg mangler i at slå Håvards scoringsrekord, afslutter Buster med et glimt i øjet.

Skjern 2-8

Ny sejr sender Aalborg Håndbold i DM-finalen!

Aalborg Håndbold viste stor kynisme, da man i anden semifinale mod Skjern Håndbold sejrede med 34-25 søndag. Hansen, Nilsson og Hoxer med hver seks mål. Med en sejr i ryggen...
HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-Skjern Håndbold første DM-semifinale Foto: Henrik Hansen

Barthold forventer ny svær kamp mod Skjern

Efter sejr i første semifinale på hjemmebane skal Aalborg Håndbold søndag eftermiddag til Skjern, hvor jagten på en plads i DM-finalen fortsætter. Læs optakt til kampen med Sebastian Barthold. Den...
HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-Skjern Håndbold første DM-semifinale Foto: Henrik Hansen

Norsten & Co. nedlagde Skjern

Første DM-semifinale blev en tæt affære, hvor en storspillende Fabian Norsten var kampafgørende med sine i alt 18 redninger. Mads Hoxer topscorer med syv mål. Efter halvanden uges pause var...

Håndbold i verdensklasse