pokal header web

Nummerfredning i Aalborg Håndbold

Håvard Tvedten

Over to omgange under Aalborg HSH, AaB Håndbold og Aalborg Håndbold bar den tidligere norske landsholdsstjerne, Håvard Tvedten, tallet 10 i den røde trøje. Nordmanden var i klubben fra 2002-2006 samt 2011-2016 og står noteret for 318 kampe.

På daværende tidspunkt var fløjspilleren den første i Aalborg Håndbolds historie til at runde 300 kampe for klubben, og melde sig ind i Club300, og var da indehaver af både kamp- og målrekorden. Siden har både Buster Juul, René Antonsen, Henrik Møllgaard, Martin Larsen og Sebastian Barthold overgået ham på antallet af kampe. Dog er Tvedten pr. 26. juni 2024 fortsat den spiller, der har scoret flest mål med 1.397 kasser, skarpt forfulgt af Buster Juul med 1.386 mål. 

I sin tid i klubben var han med til at vinde Super Cup i 2012 og senere samme sæson det danske mesterskab i 2013.

Da han i 2016 stoppede i klubben sat han i samme omfang håndboldskoene på hylden og afsluttede sin aktive karriere. I den forbindelse blev Håvard Tvedten hyldet som nyt Hall of Fame-medlem, ligesom han som den første i klubbens historie fik fredet rygnummeret 10, som kun hans to sønner vil kunne bære i fremtiden.

"Det bedste sportslige minde fra min tid i Aalborg Håndbold må jo være, da vi vandt guld i 2013. Det var min første store titel med klubben i mit hjerte, og vi kæmpede os igennem spændende og hårde semifinaler og finaler med et fantastisk godt hold. Jeg kan jo heller ikke lade være at nævne dagen jeg stoppede og fik min trøje nummer 10 fredet i klubben. Det er en enorm ære, jeg virkelig er stolt af!"

Mikkel Hansen

Kåret til IHF World Player of the Year tre gange og en af Danmarks største håndboldsstjerner nogensinde. 

Med det danske landshold har han spillet mere end 250 kampe, har vundet OL, EM og VM og er kåret som mest værdifulde spiller utallige gange.

Efter ti år i én af verdens største klubber, PSG, skiftede Hansen i sommeren 2022 til Aalborg Håndbold og vendte dermed hjem til dansk klubhåndbold. Her var han med til at hæve niveauet og løfte målsætninger, ambitioner og Aalborg Håndbold som helhed. Det kulminerede med det danske mesterskab i 2024 og en uhyre tæt finale mod Barca i EHF Champions League.

Man kan ikke sige Mikkel Hansen uden at tænke nummer 24. Mikkel er hele Danmarks nummer 24, og det vil han også for altid være i Aalborg Håndbold.
Også her vil det for evigt udelukkende være hans to sønner, der vil kunne overtage nummeret.

 

"For mig er det et ikonisk nummer, der altid vil blive forbundet med Mikkel Hansen. Jeg kan ikke se andre spillere, spille med nummer 24 i Aalborg Håndbold. "

Håndbold i verdensklasse