MicrosoftTeams-image (3)

13. ligasejr sikret med hiv og sving

Aalborg Håndbold spillede som i søvne i de første 40 minutter af aftenens kamp mod Skjern Håndbold, men med Mikkel Hansen og Niklas Landin som dirigenter blev et vestjysk forspring på fem mål indhentet inden sejren på 24-21 blev sikret.

Efter torsdagens triumf i Kiel skulle Aalborg Håndbold søndag aften atter på banen, denne gang i den hjemlige Herreliga, hvor Skjern Håndbold var modstanderen i Skjern Bank Arena.

Flere af de spillere der ikke kom i aktion i sejren over THW Kiel havde fået plads på banen fra start, blandt andet Martin Larsen og Patrick Wiesmach, samt Fabian Norsten i målet.

I en livlig start på kampen fulgtes holdene ad på måltavlen, hvor blandt andet anfører René Antonsen udmærkede sig med at score fra en nærmest liggende position på halgulvet.

Det var dog hjemmeholdet der kom bedst fra land, blandt andet via franske Noah Gaudin, der med to tidlige scoringer og et par assists var medvirkende til at Skjern tog en føring på 6-3 efter syv minutters spil.

Det nordjyske sigtekorn var ikke indstillet i kampens start, hvor både Martin Larsen og Lukas Nilsson måtte se afslutninger afværget, ligesom aalborgensiske boldtab førte til hele fire kontrascoringer til hjemmeholdet i det første kvarter.

Manglende fart, scoringer og gennembrudsstyrke førte derfor til kampens første timeout fra cheftræner Stefan Madsen, der forsøgte at ryste posen ved at sende Jack Thurin og Marinus Munk på banen.

Netop Thurin reducerede kort efter til 8-6, men igen slog førnævnte Gaudin til for Skjern-mandskabet, der efter et kvarter fastholdt føringen på tre mål.

En indskiftning af Simon Hald gav mere tyngde og bevægelse i den defensive midterblok, ligesom Hald på kort tid leverede to scoringer, hvoraf den anden trak Aalborg Håndbold tilbage på omgangshøjde ved stillingen 10-10 efter 20 minutters spil.

Også Mads Hoxer kom herefter på banen, men trods to udvisninger med korte mellemrum til de grønklædte værter, kunne Aalborg Håndbold ikke kapitalisere på fordelene, og i stedet var det kort før pausen Jack Thurin der fik 2 minutter på bænken for en forseelse.

To stærke forsvar betød at ingen af holdene scorede i en periode på over syv minutter, inden Skjerns Viktor Bergholt kunne sende halvlegens sidste mål i pausen til stillingen 13-11 og afslutte 30 skuffende Aalborg-minutter.

Fra anden halvlegs start blev Mikkel Hansen sendt i aktion, men det var hjemmeholdet der fortsatte de gode takter fra anden halvlegs start, hvor man på kort tid fik øget føringen til fire mål efter 32 minutters spil.

Galleri – klik for at se større billeder

Hele 15 minutter skulle der gå mellem Aalborg Håndbolds 11. og 12. scoring, inden Buster Juul reducerede til 16-12 efter 36 minutters spil, men gode råd var nu dyre for Stefan Madsens mandskab.

Scoringen satte desværre ikke gang i en stime, og i stedet kom værterne i front med fem scoringer, via tålmodigt spil med stor effektivitet i afslutningerne.

Med tyve minutter tilbage blev Niklas Landin sendt i mål i et forsøg på at vende tingene, ligesom man forsøgte sig med syv-mod-seks i angrebet. Den disciplin mestrede Mikkel Hansen til fulde, og i rollen som dirigent blev det nordjyske comeback kickstartet.

Det kastede i første omgang to scoringer af sig fra René Antonsen, samt en fuldtræffer fra Mads Hoxer, hvilket reducerede forspringet til tre mål ved stillingen 19-16.

En ny udvisning til vestjyderne gav yderligere reduceringer ved Patrick Wiesmach og Mads Hoxer, og kort efter kunne kaptajn Antonsen udligne til 19-19.

På kort tid var kampen vendt på hovedet, og Aalborg-mandskabet havde endelig fået fart og bevægelse i spillet i begge ender af banen.

Holdene var således helt lige inden de sidste 10 minutter, og her valgte Stefan Madsen at fortsætte med syv-mod-seks i angrebet.

Skjern tog atter føringen, og havde i to omgange mulighed for at øge yderligere, men Buster Juul udlignede til 21-21 på straffekast inden Mads Hoxer hamrede de sortklædte gæster endegyldigt i front 22-21, hvorefter Simon Hald øgede til 23-21 med blot seks minutter igen.

På dette tidspunkt havde Niklas Landin leveret fem redninger på otte forsøg, og de godt 3.000 tilskuere i Skjern Bank Arena kunne nu se hjemmeholdet benytte samme taktik som gæsterne med 7-mod-6 i angrebet.

Succesen udeblev dog for vestjyderne, men i modsatte ende af banen formåede Aalborg Håndbold ikke at slå det sidste søm i den vestjyske kiste, førend Buster Juul sendte bolden i kassen på et straffekast med godt ét minut tilbage, hvormed han cementerede sejren på 24-21.

Dermed er Aalborg Håndbolds sejrsstime i Herreligaen fortsat intakt efter 13 kampe, hvor det i den kommende weekend gælder endnu en kamp mod udebane, denne gang mod Lemvig-Thyborøn.

Inden da venter om tre dage returkampen mod THW Kiel i Machineseeker EHF Champions League i en udsolgt Sparekassen Danmark Arena.

Matchfacts Herreligaen 13. spillerunde

Skjern Håndbold – Aalborg Håndbold 21-24 (13-11)

Stillinger undervejs

10’ 6-4, 20’ 10-10, 30’ 13-11, 40’ 18-13, 50’ 20-20, 60’ 21-24

Målscorere Aalborg Håndbold

Simon Hald 5, Buster Juul 5, René Antonsen 4, Lukas Nilsson 3, Mads Hoxer 3, Patrick Wiesmach 2, Aleks Vlah 1, Jack Thurin 1

Redningsprocenter Aalborg Håndbold

Niklas Landin – 66,7%

Fabian Norsten – 35,7%

Målscorere Skjern Håndbold

Noah Gaudin 5, Eivind Tangen 4, Viktor Bergholt 3, Senjamin Buric 2, René Rasmussen 2, Alfred Jönsson 2,

Jakob Rasmussen 1, Jonathan Würtz 1, Dan Beck-Hansen 1

Redningsprocenter Skjern Håndbold

Christoffer Bonde – 28,1%

Tim Winkler – 66,7%

2-minutters udvisninger

Skjern Håndbold: 3

Aalborg Håndbold: 1

 

3.019 tilskuere i Skjern Bank Arena

Santander Final4 2024 i Boxen i Herning 
Semifinalen Aalborg Håndbold-BSH Foto: Henrik Hansen

Norske fløje med ved OL-tests

Kristian Bjørnsen og Sebastian Barthold er begge med, når Norge spiller tre testkampe i maj. 22 spillere skal repræsentere Norge ved Gjensidige Cup, som afvikles 9.-12. maj i Oslo. Her...
Santander Final4 2024 i Boxen i Herning 
Semifinalen Aalborg Håndbold-BSH Foto: Henrik Hansen

Fire mand udtaget til det danske landshold

Landstræner Nicolaj Jakobsen har fire Aalborg Håndbold-spillere med i den danske trup til maj måneds to testkampe. Således er Simon Hald, Mads Hoxer, Thomas Arnoldsen og Niklas Landin alle udtaget...
MTH1-4

Arbejdssejr i Thisted sikrede puljesejren

Med cifrene 33-27 tog Aalborg Håndbold den fjerde sejr i træk i slutspilspuljen. Hoxer, Vlah og Arnoldsen med hver fem mål. Efter komfortable sejre i de første tre slutspilskampe skulle...

Håndbold i verdensklasse