MicrosoftTeams-image (3)

Aalborg Håndbold besejret i sidste sekund

Med et nederlag på 30-29 på udebane mod Fredericia HK onsdag aften skal en tredje kamp søndag afgøre DM-semifinalerne.

I en udsolgt thansen Arena i Fredericia gjaldt det onsdag aften den anden DM-semifinale mod hjemmeholdet, hvor Aalborg Håndbold med blot uafgjort kunne sikre avancementet til årets DM-finaler.

Kampen blev indledt fornuftigt af cheftræner Stefan Madsens mandskab, der viste stor effektivitet foran mål mens Simon Gade i målet kom godt fra land med redninger på tre af hjemmeholdets første fem forsøg.

Det gav en aalborgensisk føring på 5-2 efter godt otte minutter, hvor værterne tillige have modtaget kampens første 2-minutters udvisning, der dog ikke kastede yderligere nordjyske scoringer af sig.

I stedet var det Thorsten Fries i Fredericia-målet der fik gang i redningerne, og med hele seks afvisninger i de efterfølgende minutter sikrede målvogteren, at de to hold forblev tætte på måltavlen.

I søndagens første semifinale lykkedes Aalborg Håndbold i den grad med at løse Fredericias 7-mod-6 angreb, og efter 17 minutter af aftenens opgør tog sønderjyderne atter denne taktik i brug.

Denne gang fik hjemmeholdet markant større gavn af dette greb, så man efter 19 minutter kom på omgangshøjde ved stillingen 7-7, og efterfølgende havde Aalborg Håndbold mere end svært ved at få dæmmet op for det uortodokse angrebsspil.

Med blot tre scoringer på 13 minutter valgte Stefan Madsen derfor at tage timeout for at få justeret offensiven, og ganske som i søndagens kamp var modtrækket at gøre som hjemmeholdet og sende 7-mod-6 spillet på banen i angrebet.

Desværre stod Thorsten Fries fortsat i vejen for de nordjyske skytter, der brændte og brændte, mens hjemmeholdet fire minutter før pausen kunne bringe sig i front med 12-10 på et straffekast ved holdets topscorer Martin Bisgaard.

Heldigvis kom der atter gang i målscoringen hos de hvidklædte gæster, men angrebsspillet flød ikke optimalt, og ofte blev det Felix Claar der måtte forsøge at finde vej igennem hjemmeholdets defensiv.

Pausestillingen hed derfor 16-14 til Fredericia, men godt støttet af de cirka 150 medrejsende Aalborg Håndbold-fans kom man offensivt bedre fra land i anden halvleg, hvor også Mikael Aggefors tog over i målet for Simon Gade.

Et par kløgtige angreb blev afsluttet med scoringer af anfører René Antonsen, men defensivt havde man fortsat mere end svært ved at håndtere fløjspilleren Bisgaard, der efter 37 minutter var noteret for 10 scoringer på 10 afslutninger.

På rutineret vis fulgte Aalborg-drengene dog med på måltavlen, og med godt 20 minutter igen balancerede kampen på en knivsæg, hvor man fornemmede, at det hold der først lykkedes med at skabe defensive stop ville kunne bringe sig i front og potientielt afgøre kampen.

Med et øget fysisk og kontant forsvarsspil var det præcis hvad Stefan Madsens hold forsøgte at gøre, da man med fem ubesvarede scoringer bragte sig tilbage i førersædet ved stillingen 25-22 efter godt 44 minutters spil.

Tremåls-føringen blev fastholdt til 10 minutter før slutfløjt, hvor en unødvendig 2-minutters udvisning til Kristian Bjørnsen gjorde arbejdsbetingelserne sværere, men heldigvis trak hjemmeholdet kort efter også en udvisning, der udlignende forholdene.

Alligevel blev føringen reduceret til en enkelt scoring, og med fem minutter igen var intet afgjort.

Victor Kløve misbrugte kort efter en gylden mulighed for at sende Aalborg Håndbold afgørende i front med tre mål, og i stedet måtte Henrik Møllgaard indkassere en 2-minutters udvisning i modsatte ende af banen.

Den åbning udnyttede hjemmeholdet til fulde, og i en hektisk og intens slutfase var kampen atter helt lige ved stillingen 29-29 med ét minut igen,                                                                                                            

En kritisk angrebsfejl mod Aalborg Håndbold viste sig at blive udslagsgivende, da Fredericia fik kampens sidste angreb og scorede til facit 30-29 med få sekunder tilbage af kampen.

Dermed venter en tredje og afgørende DM-semifinale søndag eftermiddag i Sparekassen Danmark Arena.

Nærmere information om endeligt spilletidspunkt, samt et eventuelt billetsalg til semifinalen, følger snarest muligt her på aalborghaandbold.dk og på vores sociale medier.

Matchfacts HTH Herreligaen, 2. DM-semifinale

Fredericia HK – Aalborg Håndbold 30-29 (16-14)

Stillinger undervejs

10’ 2-5, 20’ 7-8, 30’ 14-12, 40’ 21-20, 50’ 25-27, 60’ 30-29

Målscorere Aalborg Håndbold

Sebastian Barthold 6, Felix Claar 5, Buster Juul 4, René Antonsen 4, Kristian Bjørnsen 3, Henrik Møllgaard 3, Lukas Sandell 2, , Benjamin Jakobsen 1, Jesper Nielsen 1

Redningsprocenter Aalborg Håndbold

Simon Gade – 21,7%

Mikael Aggefors – 25%

Målscorere Fredericia HK

Martin Bisgaard 13, Kristian Stoklund 4, Anders Kragh Martinusen 4, Reiner Taboada 4, Kasper Young 3, Nicolaj Nørager 2

Redningsprocenter Fredericia HK

Emil Tellerup – 42,9%

Thorsten Fries – 33,3%

2-minutters udvisninger

Fredericia HK: 2

Aalborg Håndbold: 2

 

2.400 tilskuere i thansen Arena, Fredericia

HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-Mors-Thy Håndbold Foto: Henrik Hansen
Aleks Vlah (15) Aalborg Håndbold

Vlah: Vi skal holde momentum mod BSH

Lørdag eftermiddag venter tredje slutspilskamp, denne gang i Silkeborg mod hjemmeholdet fra Bjerringbro-Silkeborg Håndbold. Onsdag aften sikrede Aalborg Håndbold sig den anden af to mulige sejre i slutspillets pulje 1,...
02152024 Aalborg_HC Zagreb_1001

Pokalkamp mod Skive tirsdag

Næste runde i pokalturneringen afvikles på tirsdag 16. april, når Aalborg Håndbold gæster 1. divisionsklubben Skive fH. Opgøret er således sjette runde af Santander Cup 2024/25, hvor vinderen avancerer til...
arena-veszprem

Flyv med os til kvartfinalen i Veszprém!

Kom med Aalborg Håndbold og Rejsechefen til Champions League kvartfinalen i Veszprém! Nu har du mulighed for at rejse med holdet med privatfly til den vigtige kvartfinale i Veszprém. Afrejse...

Håndbold i verdensklasse