MicrosoftTeams-image (3)

Aalborg Håndbold foran kamp nummer 100 i Champions League

Efter åbningssejren over Celje i Machineseeker EHF Champions League, gælder det onsdag aften de norske mestre fra Elverum Håndball på udebane, i et opgør der bliver Aalborg Håndbolds kamp nummer 100 i den fornemmeste europæiske klubturnering.

Nordmændene, der har den tidligere Aalborg-spiller Børge Lund som cheftræner, kom mindre godt fra start i turneringen, da man på udebane blev besejret med hele 36-26 af tyske THW Kiel. Det resultat betyder dog ikke, at Aalborg Håndbolds svenske stregspiller Jesper Nielsen på forhånd undervurderer det norske mandskab.

– Nej bestemt ikke. Kiel på udebane er altid en svær modstander. Elverum var godt med i første halvleg af den kamp, og så rullede Landin gardinet ned i anden halvleg, det har alle hold det svært i mod, lyder skudsmålet fra Jesper Nielsen, der har opskriften på endnu en aalborgensisk sejr klar:

– Vi skal fortsætte som vi har gjort i de første kampe i sæsonen, hvor det indtil videre er blevet til sejre. Jeg synes vi har fundet et godt niveau, som vi har haft succes med at holde i alle kampe. Samtidig skal vi stå godt i forsvaret og blive ved med at holde et højt tempo og løbe på alt.

– Vi har indtil videre lagt godt ud i alle kampene, men har så ikke kunne holde niveauet hele vejen igennem, så det er noget vi hele tiden arbejder med at blive bedre til, forklarer Aalborg Håndbolds nummer 8, der ikke forventer en nem kamp i Aalborg Håndbolds femte indbyrdes opgør mod Elverum Håndball, hvor statistikken indtil videre viser lutter sejre.

- Vi går ind til kampen med en god selvtillid, vi ved at vi altid kommer til mange chancer

Det bliver en hård kamp, ingen tvivl om det. Vi ved at de har mange fans i ryggen til at støtte dem, og samtidig er de et løbestærkt hold, så vi skal være vågne og holde fokus hele kampen igennem. Det er trods alt Champions League, og der er ingen dårlige hold i denne turnering.

– Vi går ind til kampen med en god selvtillid, vi ved at vi altid kommer til mange chancer, også selvom vi havde et lille dyk undervejs i kampen mod Celje. Så vi ved at vi skal holde fast i vores koncept og køre på, så har vi en god mulighed for at trække det længste strå og tage to point med hjem til Danmark, vurderer Jesper Nielsen, der sammen med holdkammeraterne onsdag bliver del af et historisk opgør.

Onsdagens opgør i det norske markerer således en historisk milepæl for Aalborg Håndbold, i det det er kamp nummer 100 i Machineseeker EHF Champions League for klubben.

Det fortæller jo, at vi som klub har været med i toppen af Danmark gennem mange år, og set over de seneste fem år har vi vel været Danmarks bedste hold. Selvom der er en udskiftning fra sæson til sæson, hvor man mister spillere og der kommer nye ind, så holder man alligevel et meget højt niveau, og jeg er stolt over at kunne være med til at repræsentere klubben i dens kamp nummer 100 i turneringen, afrunder Jesper Nielsen.

Onsdagens opgør spilles kl. 18.45 i Terningen Arena i Elverum i Norge.

Kampen kan følges direkte på TV3 Sport og Viaplay med optakt fra kl. 18.00.

HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-Skjern Håndbold første DM-semifinale Foto: Henrik Hansen

Barthold forventer ny svær kamp mod Skjern

Efter sejr i første semifinale på hjemmebane skal Aalborg Håndbold søndag eftermiddag til Skjern, hvor jagten på en plads i DM-finalen fortsætter. Læs optakt til kampen med Sebastian Barthold. Den...
HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-Skjern Håndbold første DM-semifinale Foto: Henrik Hansen

Norsten & Co. nedlagde Skjern

Første DM-semifinale blev en tæt affære, hvor en storspillende Fabian Norsten var kampafgørende med sine i alt 18 redninger. Mads Hoxer topscorer med syv mål. Efter halvanden uges pause var...
arena-kval-2023-min

Praktisk information til første semifinale

Læs praktiske informationer til aftenens semifinale mod Skjern Håndbold i Sparekassen Danmark Arena. Billetter Der er endnu få ledige billetter til kampen – køb dem via linket herunder. Find billetter...

Håndbold i verdensklasse