pokal header web

Aalborg Håndbold overrumplet af Nantes

Trods et godt comeback og syv scoringer af Sebastian Barthold, måtte Aalborg Håndbold onsdag aften se sig overmandet med 35-32 af franske HBC Nantes.

Aftenens opgør blev indledt med en scoring af Felix Claar, men det var desværre Nantes-målmand Viktor Hallgrimson der hurtigt kom i fokus med en god håndfuld redninger. Kombineret med en tidlig udvisning til Aalborg Håndbold var man hurtigt nede med 4-1 til de franske gæster efter seks minutters spil

I Aalborg-målet ville Simon Gade dog også lege med, og via flere stærke redninger med kontrascoringer til følge fik Stefan Madsens mandskab kæmpet sig tilbage i opgøret, men det blev desværre en kortvarig opblomstring.

De fysisk stærke franskmænd stod godt i defensiven og tvang i flere omgange Aalborg-spillerne til at tage svære afslutninger, hvilket passede Hallgrimson i målet godt. I modsatte ende havde gæsterne mere succes med at spille sig igennem det rød-hvide forsvar, der havde mere end svært ved at få sat en stopper for det velspillende franske kollektiv.

En timeout og efterfølgende indskiftning af Mikael Aggefors i målet ændrede ikke på, at tårnhøje Thibaud Briet kort før pausen kunne sende kuglen i det aalborgensiske net for femte gang.

Pausestillingen hed 21-17 til HBC Nantes, og hjemmeholdet havde meget der skulle forbedres, hvis det truende nederlag skulle vendes til sejr i anden halvleg.

Desværre fortsatte mønstret fra de første 30 minutter efter pausen, hvor Nantes-mandskabet fortsat fandt huller i det nordjyske forsvar, og hjemmeholdet måtte kæmpe hårdt for hver en scoring for blot at holde snor i gæsterne.

Den franske føring var dog løbende på fire-fem mål, og når det lykkedes for Aalborg-forsvaret at bremse et angreb, fik man for sjældent udnyttet muligheden til at hale ind på føringen.

Et grimt uheld sendte efter 12 minutter Lukas Sandell hårdt i gulvet, og den hurtige svensker måtte midlertidigt udgå af kampen. Det tændte til gengæld en ekstra ild under Aalborg-mandskabet, der med god opbakning fra de 5.020 tilskuere i Sparekassen Danmark Arena, nu for alvor indledte et comeback.

Med 11 minutter igen var den franske føring således nede på blot to mål ved stillingen 28-30, og man fornemmede muligheden for at Aalborg Håndbold kunne tage mindst det ene point i opgøret.

Tre ubesvarede scoringer fra HBC Nantes betød dog, at momentum blev flået ud af hænderne på hjemmeholdet, der igen måtte give den alt i jægerens rolle. Nede med fem scoringer mindre end fire minutter før tid, blev det dog for stor en mundfuld at indhente føringen.

Slutfacit blev derfor et nederlag på 32-35, og Aalborg Håndbold er dermed fortsat på fjerdepladsen i pulje B i Machineseeker EHF Champions League, hvor næste kamp er returopgøret mod HBC Nantes. Den kamp spilles torsdag i næste uge.

Inden da venter dog en hjemmekampe i HTH Herreligaen mod Skanderborg-Aarhus Håndbold på lørdag kl. 14.00.

Matchfacts Machineseeker EHF Champions League

Aalborg Håndbold-HBC Nantes 32-35 (17-21)

Stillinger undervejs

10’ 3-5, 20’ 10-13, 30’ 17-21, 40’ 22-27, 50’ 28-31, 60’ 32-35

Målscorere Aalborg Håndbold

Sebastian Barthold 7, Mikkel Hansen 6, Felix Claar 3, René Antonsen 3, Jesper Nielsen 3, Lukas Sandell 2, Aron Pálmarsson 2, Benjamin Jacobsen 2, Andreas Flodman 2, Kristian Bjørnsen 1, Mads Hoxer 1

Målscorere HBC Nantes

Valero Rivera 8, Thibaud Briet 6, Alexandre Cavalcanti 6, Théo Monar 3, Linus Persson 3, Kauldi Odriozola 2, Rok Ovnicek 2, Pedro Portela 2, Jorge Maqueda 1, Jérémy Toto 1, Baptiste Damatrin-Bertrand 1

2-minutters udvisninger

Aalborg Håndbold: 2

HBC Nantes: 4

5.020 tilskuere i Sparekassen Danmark Arena

Sebastian BARTHOLD, SF1 - SC Magdeburg vs Aalborg Håndbold, TruckScout24 EHF FINAL4, Cologne, Germany, 08.06.2024, Mandatory Credit © Uros Hocevar / kolektiff

Bjørnsen og Barthold i Norges bruttotrup

Kristian Bjørnsen og Sebastian Barthold er begge med i den norske OL-bruttotrup, der samles til træningslejr i slutningen af juni. Træningslejren er en del af nordmændenes optakt til OL i...
3. DM-Finale HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-Fredericia HK Foto: Henrik Hansen

Byd på de kampbrugte spillertrøjer nu!

Du kan nu sikre dig en helt unik souvenir fra guldsæsonen 2023/24 i Herreligaen. Også i år afholdes der auktion over spillernes kampbrugte trøjer fra opgørene i den danske Herreliga....
_HHD8042

Seks mand i Danmarks bruttotrup

Hele seks Aalborg Håndbold-spillere er med i landsholdets bruttotrup til sommerens OL i Paris. Således har landstræner Nikolaj Jacobsen mandag formiddag udvalgt 20 spillere til den bruttotrup der senere på...

Håndbold i verdensklasse