MicrosoftTeams-image (3)

Aalborg Håndbold sikkert i 1/8-finalerne

Der var klasseforskel da Aalborg Håndbold onsdag aften slog norske Elverum med stensikre 31-24 og sikrede det videre avancement i Machineseeker EHF Champions League. Felix Claar topscorer med seks mål.

En uge efter nederlaget i Kielce, skulle Aalborg Håndbold uden en skadet Jesper Nielsen onsdag aften rejse sig mod norske Elverum, i en kamp hvor man med sejr kunne sikre avancement til 1/8-finalerne i Machineseeker EHF Champions League.

I en målrig åbning på kampen skulle den aalborgensiske defensiv bruge de første minutter på at indstille sig på Elverum-angrebet, der ramte plet i de fire første angreb.

I modsatte ende af banen var det Felix Claar der tryllede i angrebet, hvor det blev til hele fem scoringer på blot syv minutter, men alligevel var det nordmændene der førte 7-6 efter de første 10 minutter.

En udvisning til Mads Hoxer blev håndteret godt, og fremfor yderligere norsk føring, var det Lukas Sandell der efter godt et kvarters spil kunne sende Aalborg Håndbold i front, inden Andreas Væver på straffekast øgede føringen til 9-7.

Ganske som i opgøret i Norge blev grebet stille og roligt strammet om den norske offensiv, der blev holdt på blot én scoring i en periode på hele 11 minutter. Det gav mulighed for at opbygge en dansk tre-måls-føring, blandt andet via to mål fra Lukas Sandell, samt en række fine redninger fra Mikael Aggefors.

Publikumsfavoritten Henrik Møllgaard blev også noteret på måltavlen, ligesom unge Mikkel Ladefoged fik spilletid inden pausen, hvor Aalborg Håndbold førte med komfortable 17-12.

Fra anden halvlegs start kom Andreas Flodman også på banen, og han bidrog med sin første scoring til at Aalborg Håndbold kom yderligere i front, i en anden halvleg hvor Elverum reelt aldrig formåede at true den aalborgensiske føring.

Dertil var klasseforskellen ganske enkelt for stor, og det endda selvom Sebastian Barthold blev sparet i hele opgøret, ligesom en dobbelt-udvisning til René Antonsen og Henrik Møllgaard heller ikke kunne rykke ved kampens momentum.

Med et kvarter tilbage af opgøret var føringen fortsat på seks mål, og de blot fem norske scoringer på et kvarter var meget sigende for kombinationen af en stærk Aalborg-defensiv og en velspillende Mikael Aggefors.

Keeperen kom ikke blot i vejen for adskillige skud, men var også manden bag en række hurtige opspil til kontrascoringer for holdkammeraterne.

I en lettere sløset slutfase af hjemmeholdet, kunne de 4.830 tilskuere se Elverum indhente en smule af det tabte terræn, dog ikke nok til at forhindre et nederlag på 31-24.

Med aftenens sejr er Aalborg Håndbold sikker på videre avancement til 1/8-finalerne i Machineseeker EHF Champions League, hvor gruppespillet afsluttes om en uge når det gælder slovenske Celje på udebane.

Om mindre end 48 timer fløjtes der dog igen op i Sparekassen Danmark Arena, når SønderjyskE fredag aften kommer på besøg til i HTH Herreligaen.

Matchfacts Machineseeker EHF Champions League

Aalborg Håndbold – Elverum Håndball 31-24 (17-12)

Stillinger undervejs

10’ 6-7, 20’ 10-8, 30’ 17-12, 40’ 22-15, 50’ 26-19, 60’ 31-24

Målscorere Aalborg Håndbold

Felix Claar 6, Aron Pálmarsson 5, Lukas Sandell 5, René Antonsen 3, Andreas Flodman 3, Henrik Møllgaard 3, Benjamin Jacobsen 2, Mads Hoxer 2, Andreas Væver 2

Redningsprocenter Aalborg Håndbold

Mikael Aggefors – 35%

Målscorere Elverum Håndball

Daniel Gillis Lennart Blomgren 6, Christopher Per Rickardo Hedberg 3, Benjamin Berg 2, Tobias Schjølberg Grøndahl 2, Orri Freyr Thorkelsson 2, Kasper Thorsen Lien 2, Endre Langaas 1, Sindre Heldal 1, Antonio Seradilla 1, Johan Niclas Fingren 1, Patrick Helland Anderson 1, Kassem Awad 1, Josip Vidovic 1

Redningsprocenter Elverum Håndball

Emil Imsgard – 21%

ŠimonMizera – 33%

2-minutters udvisninger

Aalborg Håndbold: 3

Elverum Håndball: 3

4.830 tilskuere i Sparekassen Danmark Arena

Santander Final4 2024 i Boxen i Herning 
Semifinalen Aalborg Håndbold-BSH Foto: Henrik Hansen

Norske fløje med ved OL-tests

Kristian Bjørnsen og Sebastian Barthold er begge med, når Norge spiller tre testkampe i maj. 22 spillere skal repræsentere Norge ved Gjensidige Cup, som afvikles 9.-12. maj i Oslo. Her...
Santander Final4 2024 i Boxen i Herning 
Semifinalen Aalborg Håndbold-BSH Foto: Henrik Hansen

Fire mand udtaget til det danske landshold

Landstræner Nicolaj Jakobsen har fire Aalborg Håndbold-spillere med i den danske trup til maj måneds to testkampe. Således er Simon Hald, Mads Hoxer, Thomas Arnoldsen og Niklas Landin alle udtaget...
MTH1-4

Arbejdssejr i Thisted sikrede puljesejren

Med cifrene 33-27 tog Aalborg Håndbold den fjerde sejr i træk i slutspilspuljen. Hoxer, Vlah og Arnoldsen med hver fem mål. Efter komfortable sejre i de første tre slutspilskampe skulle...

Håndbold i verdensklasse