pokal header web

Aalborg Håndbold henter erfaren landsholdsspiller

Portugisiske Miguel Martins får en toårig kontrakt med Aalborg Håndbold, hvor han kommer til fra ungarske OTP Bank-Pick Szeged.

Den 26-årige bagspiller vil således trække i den røde trøje fra den kommende sæson, hvor han efter tre år i den ungarske liga nu skal styrke den nordjyske offensiv.

Martins indledte seniorkarrieren i en ung alder hos FC Porto fra hjemlandet, en klub han repræsenterede fra 2013 til 2021. Herefter gik turen til OTP Bank-Pick Szeged med hvem han i sæsonen 2021/22 vandt det ungarske mesterskab.

Med en højde på 1,93 meter, samt stor fart og gennembrudsstyrke er Martins et stærkt offensivt kort, hvilket blev vist i den netop overståede sæson, hvor han i EHF Champions League blev noteret for hele 52 fuldtræffere i turneringen.

I landsholdsmæssig sammenhæng er Miguel Martins foreløbig noteret for 105 kampe, herunder deltagelse ved alle slutrunder siden 2020, om end Portugal ikke formåede at kvalificere sig til sommerens olympiske lege i Paris.

– Da Aalborg Håndbold kontaktede mig, var der ikke meget at betænke sig over. Jeg er stolt over at komme til en klub, der to gange på de seneste fire sæsoner har spillet sig frem til finalen ved Final4 i Køln, noget jeg håber vi kan gentage i den kommende sæson.

– Samtidig bliver det også spændende at skulle trænes af Maik Machulla, der er en træner, som jeg har stor respekt for, ligesom jeg glæder mig meget til at komme til byen og klubben, samt ikke mindst til at møde mine nye holdkammerater og de mange fans, siger Miguel Martins.

Hos Aalborg Håndbolds direktør Jan Larsen er der også glæde over, at aftalen med den erfarne portugiser er faldet på plads.

– Trods sin alder på kun 26 år, så kommer han til Aalborg med stor erfaring. Samtlige hans sæsoner som seniorspiller har han deltaget i europæiske klubturneringer, og når man hertil lægger over 100 landskampe, så ved vi, at det borger for en stor kvalitet.

– Alt i alt forventer vi derfor, at han kan blive endnu en vigtig brik for os i bestræbelserne på at genvinde det danske mesterskab, samt ikke mindst igen at præge toppen i EHF Champions League i den kommende sæson, siger Jan Larsen.

Miguel Martins indleder træningen med holdkammeraterne mandag den 22. juli og vil i Aalborg Håndbold bære trøje nummer 9.

Machineseeker EHF Champions League  i Sparekassen Danmark  Arena Aalborg
Aalborg Håndbold-PICK Szeged Foto: Henrik Hansen

Kampprogram for Champions League-gruppespillet fastlagt

De 14 kampe i gruppespillet er nu fastlagt. Aalborg Håndbold indleder på hjemmebane mod de franske vicemestre fra HBC Nantes. Efter lodtrækningen til gruppespillet for et par uger siden er...
Aalborg Håndbold (DAN)- Telecom Veszprém (HUN) 2. kvartfinale i Champions League.

Aleks Vlah med Slovenien til OL

Det slovenske landshold til sommerens olympiske lege er i dag blevet udtaget, blandt andet med Aleks Vlah i truppen. Den sympatiske slovener bliver dermed den 9. spiller fra Aalborg Håndbold...
Mads HOXER HANGAARD, Ceremony, TruckScout24 EHF FINAL4, Cologne, Germany, 09.06.2024, Mandatory Credit © Axel Heimken / kolektiff

Skadet Hoxer udgår af OL-truppen

En pådraget ankelskade under landsholdets træning holder Mads Hoxer ude af de kommende Olympiske Lege. Skadens endelige omfang er endnu ikke fastlagt, men dog var den alvorlig nok til at...

Håndbold i verdensklasse