MicrosoftTeams-image (3)

Årets første træningsdag er veloverstået

Efter en velfortjent julepause mødte spillerne i dag ind til årets første træningsdag – og der bliver startet hårdt ud. Foruden haltræning har der i dag været styrketest, mens der i morgen også er løbetest på programmet.

Tre uger er der gået, siden spillere og trænere gik på juleferie efter sejren over SønderjyskE 22. december, og cheftræner Stefan Madsen er glad for at være tilbage.

– Først og fremmest er det dejligt at være i gang igen. Jeg tror, vi alle havde brug for et break. Nu har vi fået batterierne ladt op, og vi har glædet os til at starte forberedelserne frem mod en spændende anden halvsæson.

Det var dog ikke alle ansigter, der kunne spottes til dagens træning. Henrik Møllgaard, Magnus Saugstrup, Nikolaj Læsø, Benjamin Jakobsen, Mikael Aggefors, Felix Claar og Lukas Sandell er alle med til VM-slutrunden.

– Vi er selvfølgelig stolte over at have spillere, der repræsenterer diverse landshold, og jeg glæder mig til at følge dem. Fra min tid i Dansk Håndbold Forbund ved jeg, at sådan en slutrunde kan give en masse energi og ny motivation, der kan bruges hjemme i klubberne. Jeg ønsker dem alle held og lykke og håber på, de får en god oplevelse og kan tage en masse inspiration med herhjem, siger Stefan Madsen.

Med syv spillere i Egypten sætter det sit præg på opstarten i klubben, og cheftræneren uddyber, hvad det betyder for træningen i denne periode.

– Det betyder jo, at vi er lidt ramt mandskabsmæssigt. Det er derfor svært med det kollektive i denne tid, og vi har i stedet stor fokus på de individuelle ting, så vi er klar til at tage imod resten af flokken, når de kommer hjem.

Netop det individuelle er det helt store fokusområde i januar, og de første træningsdage bliver bl.a. brugt på individuelle målinger samt styrke- og løbetest for de enkelte spillere.

– I efteråret havde vi en rigtig stram kampkalender, og vi havde derfor svært ved at lægge lag på det fysiske niveau. Denne periode giver os derfor en mulighed for at arbejde med den fysiske og individuelle del, så vi står skarpt til anden halvsæson.

Det bliver en anden halvsæson med mange spændende udfordringer. I HTH Herreligaen kæmper vi med i toppen og jagter GOG, der overvintrer på førstepladsen. I EHF Champions League ligger vi godt til i gruppespillet efter et fint første halvår, mens vi ligeledes kan se frem til Santander Final4 deltagelse i slutningen af juni.

– Det bliver virkelig spændende! Jeg er meget spændt på at se, hvordan holdene står efter pausen. Vi har noget, vi skal jagte, og vi vil gøre, alt vi kan for at snuppe førstepladsen i grundspillet. Vi tror på, det er muligt, men vi ved samtidigt også, at vi ikke har råd til at fejle meget, før muligheden er væk. Det bliver afgørende at komme godt fra land i februar, og derfra har vi heldigvis masser at glæde os til, helt frem til Santander Final4 i juni, slutter Stefan Madsen.

Første betydende kamp i år bliver ligakampen på udebane mod Skanderborg 4. februar. I opstarten spiller vi en enkelt testkamp, hvor vi møder Århus Håndbold 21. januar – grundet corona-restriktionerne vil kampen desværre blive spillet uden tilskuere.
 

Santander Final4 2024 i Boxen i Herning 
Semifinalen Aalborg Håndbold-BSH Foto: Henrik Hansen

Norske fløje med ved OL-tests

Kristian Bjørnsen og Sebastian Barthold er begge med, når Norge spiller tre testkampe i maj. 22 spillere skal repræsentere Norge ved Gjensidige Cup, som afvikles 9.-12. maj i Oslo. Her...
Santander Final4 2024 i Boxen i Herning 
Semifinalen Aalborg Håndbold-BSH Foto: Henrik Hansen

Fire mand udtaget til det danske landshold

Landstræner Nicolaj Jakobsen har fire Aalborg Håndbold-spillere med i den danske trup til maj måneds to testkampe. Således er Simon Hald, Mads Hoxer, Thomas Arnoldsen og Niklas Landin alle udtaget...
MTH1-4

Arbejdssejr i Thisted sikrede puljesejren

Med cifrene 33-27 tog Aalborg Håndbold den fjerde sejr i træk i slutspilspuljen. Hoxer, Vlah og Arnoldsen med hver fem mål. Efter komfortable sejre i de første tre slutspilskampe skulle...

Håndbold i verdensklasse