pokaler_header_new

AFGØRELSE OM TURNERING FOR LIGA OG 1. DIVISION TRÆFFES I APRIL

Pressemeddelelse fra DHF:
 

Udvalget for professionel håndbold i Dansk Håndbold Forbund har i dag besluttet at følge klubbernes anbefalinger vedrørende den resterende del af turneringen. Anbefalingen er, at afgørelsen træffes senest d. 20. april.

Onsdag d. 1. april mødtes klubber i de fire eliterækker og diskuterede situationen omkring håndbolden i liga og 1. division. På baggrund af dette møde og også en skriftlig feedback fra klubberne har udvalget for professionel håndbold truffet en række beslutninger om turneringen samt muligheder for hjælpepakker til eliteklubber.

Turneringsafgørelse snarest muligt

Det er klubbernes ønske, at der skal være en hurtig afklaring på, hvad der skal ske med den resterende del af turneringen. I de skriftlige svar havde ca. 75 pct. et ønske om, at den seneste dato for en afklaring skulle være omkring den 20. april. Den opfordring har udvalget for professionel håndbold valgt at følge med den tilføjelse, at det kan være tidligere, hvis regeringen inden d. 20. april melder noget klart ud om rammerne for at udøve håndbold.

Udvalget for professionel håndbold fik også fremlagt klubbernes syn på, hvordan de ser forskellige scenarier for afslutningen af sæsonen. Både klubberne og udvalget for professionel håndbold har et stort ønske om, at det kan lykkes med en mest mulig fair sportslig afgørelse på årets turnering, men der er også en samlet accept af, at mange afgørelser ikke ligger i egne hænder. Dertil kommer en række ubekendte spørgsmål, som alt sammen vil få indflydelse på turneringens afgørelse.

Frem mod en afgørelse d. 20 april, vil udvalget for professionel håndbold arbejde på det scenarie, der hedder, at der ikke spilles mere håndbold i år.

Hjælpepakke til elitehåndbolden

Udvalget for professionel håndbold har ligeledes forholdt sig til en række punkter, hvor man kan hjælpe klubberne i den aktuelle situation. Her er der både kigget på elementer, der kan hjælpe rent regnskabsmæssigt, men også rent likviditetsmæssigt. Der arbejdes og regnes videre på disse konkrete forslag. Det er allerede nu besluttet, at reglerne om kapitalkrav jf. ligareglementets §156 sættes ud af kraft for den kommende sæson. Udvalget vil i den kommende periode arbejde videre med hele området og beskrive nærmere, hvad det får af afledt betydning. Sideløbende vil en arbejdsgruppe i Divisionsforeningen med repræsentation fra Dansk Håndbold Forbund kigge på, hvordan reglerne skal være i fremtiden. Dette arbejde skal være færdig i løbet af efteråret 2020.

Udvalget for professionel håndbold har ligeledes besluttet, at der ved en del af de betalinger, klubberne har til Dansk Håndbold Forbund, kan hjælpes rent likviditetsmæssigt ved at opdele beløbene i flere rater og fordele dem ud over året.

EHF Champions League  i Sparekassen Danmark Arena i Aalborg
Aalborg Håndbold-THW Kiel Foto: Henrik Hansen

Voldsom interesse for årets spillerpræsentation

Flere end 1.600 fans har allerede afhentet billet til arrangementet 22. august. I alt kun plads til 2.000 deltagere. Da Aalborg Håndbold mandag kunne melde ud om muligheden for at...
arena-kval-png.png

Kom gratis til årets spillerpræsentation mandag 22. august

Mød Mikkel Hansen og resten af spillertruppen i Sparekassen Danmark Arena, hvor der på dagen er gratis pølser, samt øl og sodavand, præsentation af de nye spillertrøjer og meget mere....
2ED3736B-9DCE-4732-8BD9-F2F1F1D4E564

Helt lige i første testkamp

Lørdag eftermiddag spillede vi sæsonens første testkamp, da vi mødte Mors-Thy Håndbold i Idrætscenter Jammerbugt i Fjerritslev. I en kamp hvor holdene skiftedes til at være foran i løbet af...