pokal header web

Aggefors med selvtilliden i orden før hjemmekamp på mandag

Med din rolige målmandsstil satte 31-årige Mikael Aggefors sit kraftige fingeraftryk på kampen i SønderjyskE i onsdags, og han var stærkt medvirkende til, at sønderjyderne kun scorede 15 mål. Han sluttede på en redningsprocent på 44, og han noterer nu, at selvtilliden er i orden før første betydende hjemmekamp i Jutlander Bank Arena – på mandag kl. 19.30 mod Århus Håndbold. 

Han er nu ved at være på plads både i truppen og privat efter den sene hjemkomst fra OL i Rio, hvor han var med som tredjemålmand på det svenske landshold. Han kom derfor til Aalborg en måned senere end de øvrige spillere.

Familien, der består af hustruen, Jenny, og sønnnen Elliot på ni måneder, er nu på plads i de nye omgivelser og har fundet ind i rytmen. 

– Jeg havde spillet syv år i Allingsås, og det var nu, jeg skulle prøve noget nyt, hvis det skulle være – også min alder taget i betragtning, siger Mikael Aggefors. Generel luftforandring, nye udfordringer, nye modstandere og et nyt sprog. Skiftet vil helt sikkert udvikle mig som målmand, og jeg kan allerede her de første uger mærke, at når alt er nyt til træningen, så giver det ny inspiration og motivation. 

– Jeg var derfor ikke tvivl, da jeg fik henvendelsen fra Aalborg Håndbold, som er kendt som en god klub, der tilhører toppen af dansk herrehåndbold, siger Mikael Aggefors.

Mikael Aggefors er fra Stockholm og spillede i forstadsklubben Tumba, indtil han var 24 år. Så skiftede han til Allingsås, hvor han bl.a. var med til at blive svensk mester, og i flere sæsoner blev han kåret som bedste målmand i den svenske liga. 

– I mange år spillede jeg fodbold samtidig med håndbold og sluttede først med fodbolden som 20-årig. Jeg er venstre fodet og spillede venstre back og venstre midtbane. Desuden har jeg spillet en del golf og interesseret mig for travsport. Det er ikke blevet til ret meget golf de seneste år, men jeg følger travsporten tæt sammen mod min mor og bror, og det betyder, at vi har ugentlig kontakt for at udveksle nyt fra travsporten. 

Aggefors er ikke i tvivl om egne og klubbens ambitioner. 

– Jeg er kommet til at Aalborg for at spille med om medaljer og være med i afgørende kampe i både ligaen og i pokalturneringen. 

– Jeg har hørt meget om den fantastiske stemning ved hjemmekampene i Jutlander Bank Arena, så jeg glæder mig til kampen mod Århus Håndbold på mandag. Vi har fået en god start med sikre sejre i både pokalen og ligaen, så nu skal vi følge de gode takter op på mandag, siger Aggefors. 

 

Mads HOXER HANGAARD, Final - Aalborg Håndbold vs Barça, TruckScout24 EHF FINAL4, Cologne, Germany, 09.06.2024, Mandatory Credit © Uros Hocevar / kolektiff

Hoxer hoppede højt i Champions League

Mads Hoxer har fået mange skulderklap for sine præstationer i den forløbne sæson, og med hensyn til Champions League viser tørre tal, at vores 23-årige højre back har fået et...
Mikkel HANSEN, SF1 - SC Magdeburg vs Aalborg Håndbold, TruckScout24 EHF FINAL4, Cologne, Germany, 08.06.2024, Mandatory Credit © Axel Heimken / kolektiff

Sidste chance for at byde på Champions League-trøjer

Auktionen på spillernes kampbrugte trøjer fra Champions League og Final4 i Køln slutter kl. 20.00 søndag. Den vildeste Champions League-sæson i Aalborg Håndbolds historie er netop overstået – og nu...
HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-Ribe-Esbjerg HH  Foto: Henrik Hansen

Wiesmach skubber Lennartsson ud af top 10

Fløjspilleren er ny mand på listen over spillere med flest kampe i Aalborg Håndbolds historie. Da publikumsyndlingen Jan Lennartsson i 2013 stoppede i Aalborg Håndbold – og samtidig stoppede sin...

Håndbold i verdensklasse