MicrosoftTeams-image (3)

Andreas Flodman fuldender trekløveret fra Alingsås

Der var én, der var to, og nu er der tre spillere i Aalborg Håndbolds trup, der kommer fra den samme svenske klub, Alingsås. Først kom Mikael Aggefors i 2016, så Felix Claar i 2020 – og nu højrefløjen Andreas Flodman i 2022. De tre svenskere spillede sammen i Alingsås 2014-2016, og nu er de forenet igen i Aalborg.

Mens Aggefors og Claar tog den direkte tur fra Alingsås til Aalborg, gjorde Flodman, 29 år, et ophold på fire år i Kolding, inden signaturen blev sat på en to-årig kontrakt med nordjyderne. Han gjorde det så godt i Kolding, at han to sæsoner i træk – 2018-2019 og 2019-2020 – kom på årets hold i HTH Herreligaen.

Flodman var ikke i tvivl om fremtiden, da muligheden for skiftet til Aalborg Håndbold kom:

– Det er næsten helt surrealistisk at være en del af det hold, der har præsteret så flot og vundet så meget i de seneste sæsoner. At sidde i omklædningsrummet, træne og spille sammen med så dygtige spillere og så markante profiler. Du mærker atmosfæren og mentaliteten straks, du træder ind ad døren i klubben og bliver imponeret af en organisation, hvor der er styr på det hele, siger Andreas Flodman, der har etableret sig i en lejlighed i midten af Aalborg – med jævnlige besøg af kæresten, der er ved at gøre sine jura-studier færdige hjemme i Sverige. Det er planen, at hun flytter til Aalborg i det nye år.

Flodman er med afstand den hurtigste af de tre Alingsås-svenskere i Aalborg-truppen, og kontraspillet er da også en af hans forcer, ligesom han i tiden i Kolding scorede mange mål på straffekast.

– Jeg havde en vanskelig start for fire år siden i Kolding. Jeg kunne simpelthen ikke score på Anders Petersen til træning og mistede noget af selvtilliden. Efterhånden blev det bedre, men der har været flere bump på vejen i Kolding-tiden, erkender han og tænker her ikke mindst på en hjernerystelse, der holdt ham ude i længere tid – og senest problemer i højre knæ.

I samråd med Aalborg Håndbold blev han derfor opereret i knæet 26. maj i år og er endnu ikke tilbage på træningsbanen, men nøjes med øvelser i styrkelokalet i samarbejde med klubbens fysioterapeut.

– Jeg håber at være tilbage på banen i løbet af september, siger Andreas Flodman, der glæder sig til for første gang i karrieren at prøve kræfter med EHF Champions League.

Flodman er noteret for tre A-landskampe for Sverige og 21 U-landskampe. Han var på det svenske U-landshold, der vandt VM-guld i 2013.

Han kommer oprindelig fra Eskildstuna i det sydøstlige Sverige og er ud af en rigtig håndboldfamilie. Far Tommy har været træner i GUIF i hjembyen, og bror Mattias er herretræner i Skånela IF.

Da Andreas fik tilbudt en ungdomskontrakt i GUIF som 15-årig, valgte han håndbold fremfor fodbold, og han fik debut på klubbens bedste hold som 16-årig – som højre back. Siden har de fysiske forudsætninger gjort ham til fløj. Via to sæsoner i Vesterås kom han i 2014 til Alingsås, hvor han spillede i fire sæsoner.

HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-Nordsjælland Håndbold Foto: Henrik Hansen

Aalborg Håndbold forlænger med Mads Hoxer Hangaard

Det 21-årige stortalent, der kom til Aalborg Håndbold i sommers, har forlænget sin aftale til sommeren 2026. Siden skiftet til Aalborg Håndbold fra Mors-Thy Håndbold i den forgangne sommer, er...
seb-kristian

Aalborg Håndbold forlænger med norsk fløjduo

Aalborg Håndbold forlænger kontrakten med den norske fløjduo, Sebastian Barthold og Kristian Bjørnsen, så begge nu løber indtil 30. juni 2025. Sebastian Barthold kom til klubben i 2017 og har...
HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark Arena
Aalborg Håndbold-GOG Foto: Henrik Hansen

Fortsat billetter til lørdagens premiere

Oplev Mikkel Hansens debut og bliv del af stemningen i Sparekassen Danmark Arena. Lørdag kl. 16.10 er Aalborg Håndbold klar til første kamp i den nye sæson i HTH Herreligaen,...