MicrosoftTeams-image (3)

Andreas Flodman fuldender trekløveret fra Alingsås

Der var én, der var to, og nu er der tre spillere i Aalborg Håndbolds trup, der kommer fra den samme svenske klub, Alingsås. Først kom Mikael Aggefors i 2016, så Felix Claar i 2020 – og nu højrefløjen Andreas Flodman i 2022. De tre svenskere spillede sammen i Alingsås 2014-2016, og nu er de forenet igen i Aalborg.

Mens Aggefors og Claar tog den direkte tur fra Alingsås til Aalborg, gjorde Flodman, 29 år, et ophold på fire år i Kolding, inden signaturen blev sat på en to-årig kontrakt med nordjyderne. Han gjorde det så godt i Kolding, at han to sæsoner i træk – 2018-2019 og 2019-2020 – kom på årets hold i HTH Herreligaen.

Flodman var ikke i tvivl om fremtiden, da muligheden for skiftet til Aalborg Håndbold kom:

– Det er næsten helt surrealistisk at være en del af det hold, der har præsteret så flot og vundet så meget i de seneste sæsoner. At sidde i omklædningsrummet, træne og spille sammen med så dygtige spillere og så markante profiler. Du mærker atmosfæren og mentaliteten straks, du træder ind ad døren i klubben og bliver imponeret af en organisation, hvor der er styr på det hele, siger Andreas Flodman, der har etableret sig i en lejlighed i midten af Aalborg – med jævnlige besøg af kæresten, der er ved at gøre sine jura-studier færdige hjemme i Sverige. Det er planen, at hun flytter til Aalborg i det nye år.

Flodman er med afstand den hurtigste af de tre Alingsås-svenskere i Aalborg-truppen, og kontraspillet er da også en af hans forcer, ligesom han i tiden i Kolding scorede mange mål på straffekast.

– Jeg havde en vanskelig start for fire år siden i Kolding. Jeg kunne simpelthen ikke score på Anders Petersen til træning og mistede noget af selvtilliden. Efterhånden blev det bedre, men der har været flere bump på vejen i Kolding-tiden, erkender han og tænker her ikke mindst på en hjernerystelse, der holdt ham ude i længere tid – og senest problemer i højre knæ.

I samråd med Aalborg Håndbold blev han derfor opereret i knæet 26. maj i år og er endnu ikke tilbage på træningsbanen, men nøjes med øvelser i styrkelokalet i samarbejde med klubbens fysioterapeut.

– Jeg håber at være tilbage på banen i løbet af september, siger Andreas Flodman, der glæder sig til for første gang i karrieren at prøve kræfter med EHF Champions League.

Flodman er noteret for tre A-landskampe for Sverige og 21 U-landskampe. Han var på det svenske U-landshold, der vandt VM-guld i 2013.

Han kommer oprindelig fra Eskildstuna i det sydøstlige Sverige og er ud af en rigtig håndboldfamilie. Far Tommy har været træner i GUIF i hjembyen, og bror Mattias er herretræner i Skånela IF.

Da Andreas fik tilbudt en ungdomskontrakt i GUIF som 15-årig, valgte han håndbold fremfor fodbold, og han fik debut på klubbens bedste hold som 16-årig – som højre back. Siden har de fysiske forudsætninger gjort ham til fløj. Via to sæsoner i Vesterås kom han i 2014 til Alingsås, hvor han spillede i fire sæsoner.

EHF Champions League håndbold i Aalborg.

Aalborg Håndbold - Kolstad Håndbold slut 27-25

Aleks Olah og Gøran Søgaard Johannessen

Returkamp mod Kolstad onsdag

Onsdag aften er der returopgør i Machineseeker EHF Champions League mod de norske mestre fra Kolstad, et opgør som Aleks Vlah her ser frem til. Efter lørdagens skuffende 30-30 resultat...
Lemvig2

Første pointtab en realitet

Efter en energiforladt indsats på udebane mod Lemvig-Thyborøn måtte Aalborg Håndbold lørdag eftermiddag nøjes med uafgjort 30-30 i Herreligaen. Lørdag eftermiddag var Lemvig-Thyborøn Håndbold næste udfordring for Aalborg Håndbold i...
BF Nordjyske Wallpaper (skin) 2560 x 1440

Black Week starter fredag på webshoppen

Fredag, lørdag og søndag er der Black Week på webshoppen, ligesom der fredag fra 9-15 er åbent i Sparekassen Danmark Arena. Her kan man købe de flotte Black Edition spillertrøjer...

Håndbold i verdensklasse