MicrosoftTeams-image (3)

Antonsen runder 300 kampe: Sulten som aldrig før

Som den tredje spiller i Aalborg Håndbolds historie jubilerede anfører René Antonsen med sin kamp nummer 300, da vi onsdag spillede ude mod Pick Szeged i EHF Champions League. Han overgås i kampantal af Buster Juul, der er noteret for 322 kampe, og Håvard Tvedten, der nåede 318 kampe.

– Jeg er utrolig stolt over at nå denne milepæl i en klub, der betyder så meget for mig – og jeg vil gerne være spilleren, der på et tidspunkt har flest kampe, lyder det fra 29-årige René Antonsen, der på et andet og mindst lige så væsentligt punkt ikke overgås af nogen anden.

Det gælder antallet af trofæer med klubben, idet hans CV tæller fem DM-titler, en pokaltriumf og tre Super Cup-titler. Bortset fra de to første danske mesterskaber har han hver gang kunnet hæve trofæet som anfører, og den fornemme titelsamling er i år suppleret af Champions League-sølv og VM-bronze.

– Det er mere, end jeg har turdet drømme om og er bestemt et eventyr, som jeg håber at kunne udbygge i de kommende sæsoner.

– Er der én kamp eller oplevelse, der skiller sig ud som det største, du har oplevet?
– Det er svært. Men Final-4 i Köln var rigtig stort. Desuden vil jeg fremhæve mesterskabet i 2019 – i Stefan Madsens første sæson som cheftræner. Her gik alt op i en højere enhed, og det var første gang, jeg opnåede at fejre DM-guld på hjemmebane. Det er helt specielt at hæve pokalen foran vores fans og mærke stemningen i byen.

– Hvad er den røde tråd bag de sidste tre års successtime?
– Aalborg Håndbold er blevet mere professionel over hele linjen, og vi har fået en god stamme på holdet, der er blevet beriget af nye gode spillere, som hurtigt er faldet til. Det var også vigtigt, at vi fik Henrik Møllgaard hjem, for han turde udover sine spillemæssige kompetencer åbne munden og formulere nogle mål, som har ændret vores syn på mulighederne.

René Antonsen er opfostret i Aalestrup, men skiftede til Aalborg KFUM i 2007 og har optrådt for AaB Håndbold/Aalborg Håndbold uafbrudt siden 2008, bortset fra et lejeophold i Team Vesthimmerland i 2011-2012 og en afstikker til Ribe-Esbjerg i 2013-2015.

Undervejs i karrieren har han luftet ønsket om et udlandseventyr, gerne sammen med kæresten Frederikke Gulmark, der spiller på ligaholdet i Horsens, men René Antonsen har i flere omgange forlænget sin kontrakt med Aalborg Håndbold, så den nu løber til 2024.

– Vores udlandsdrøm er ikke helt lagt på is, men der er mange gode grunde til, at vi foreløbig har valgt at blive hjemme. Vi stortrives i Aalborg, og for mit vedkommende ville det være svært at forlade Aalborg Håndbold på et tidspunkt, hvor udviklingen i klubben går rigtig stærkt, og hvor jeg ihærdigt forsøger at følge med. Det vigtigste er, at jeg stadig har udsigt til en rolle på holdet. Og jeg kan forsikre, at jeg ikke er mæt af titler. Tværtimod er jeg sulten som aldrig før.

René Antonsen er noteret for to A-landskampe i 2019 og missede i marts i år et comeback, da han måtte opereres for en brækket knogle i hånden. Men nu har landstræner Nikolaj Jacobsen indkaldt Aalborg-kaptajnen til tre Golden League-kampe i starten af november. 

– Det er et dejligt skulderklap, og jeg håber at komme gennem nåleøjet til en slutrunde, men konkurrencen er hård, og det slår mig ikke ud, hvis det ikke lykkes. Jeg er taknemlig for enhver chance på landsholdet og opfatter det som en bonus.

Santander Final4 2024 i Boxen i Herning 
Semifinalen Aalborg Håndbold-BSH Foto: Henrik Hansen

Norske fløje med ved OL-tests

Kristian Bjørnsen og Sebastian Barthold er begge med, når Norge spiller tre testkampe i maj. 22 spillere skal repræsentere Norge ved Gjensidige Cup, som afvikles 9.-12. maj i Oslo. Her...
Santander Final4 2024 i Boxen i Herning 
Semifinalen Aalborg Håndbold-BSH Foto: Henrik Hansen

Fire mand udtaget til det danske landshold

Landstræner Nicolaj Jakobsen har fire Aalborg Håndbold-spillere med i den danske trup til maj måneds to testkampe. Således er Simon Hald, Mads Hoxer, Thomas Arnoldsen og Niklas Landin alle udtaget...
MTH1-4

Arbejdssejr i Thisted sikrede puljesejren

Med cifrene 33-27 tog Aalborg Håndbold den fjerde sejr i træk i slutspilspuljen. Hoxer, Vlah og Arnoldsen med hver fem mål. Efter komfortable sejre i de første tre slutspilskampe skulle...

Håndbold i verdensklasse