MicrosoftTeams-image (3)

Antonsen: Vi er meget sultne

Torsdag aften venter den første af tre mulige DM-semifinaler, når Skjern Håndbold gæster Sparekassen Danmark Arena. Læs optakt til kampen med anfører René Antonsen.

Når Aalborg Håndbold løber på banen torsdag aften, vil der være gået 11 dage siden seneste turneringskamp, men hvad er pausen blevet brugt til?

– Nogle har været afsted med deres landshold, men vi andre har også været lidt væk fra hinanden og fået holdt lidt fri, så vi er helt klar til de kommende kampe. For mig personligt har jeg brugt tiden på dels at få kroppen oven på igen og på at få clearet hovedet efter en periode med mange vigtige kampe. Derefter har vi som hold indstillet os på semifinalerne som vi selvfølgelig glæder os meget til, siger René Antonsen efter onsdagens afsluttende træning.

Dermed er man nu fremme ved de kampe i sæsonen, hvor tingene for alvor spidser til – og det er i den grad noget anføreren ser frem til.

– Jeg forventer, at vi kan fortsætte med det gode spil vi viste i de tre-fire første kampe i slutspillet, hvor vi præsterede på et rigtigt højt niveau. Når vi også tager kampene mod Veszprém med, så gjorde vi det mange kampe i streg, så nu gælder det om at holde skruen i vandet og lægge flere lag på.

– Med en plads i semifinalen er vi der hvor vi gerne vil være, men vi er slet ikke tilfredse endnu, for vi har ikke vundet noget. Ingen skal være i tvivl om, at vi er meget sultne for at få en titel til Aalborg, lyder det videre fra Antonsen.

Sæsonens allerførste opgør i Herreligaen var netop på hjemmebane mod Skjern Håndbold, hvor det blev til en komfortabel sejr på 38-26. Senere fulgte endnu en sejr på udebane med cifrene 24-21 i november måned.

Siden endte vestjyderne på en sjetteplads i grundspillet, inden man i slutspillet overhalede GOG og snuppede andenpladsen i pulje 2, hvor man sluttede á point med Fredericia, der snuppede topplaceringen.

– Selvfølgelig kan vi bruge kampene fra tidligere i sæsonen til et eller andet, men der er sket meget med Skjerns hold siden da. De har fået ny træner, der har sat sit aftryk på tingene, ligesom de også har fået spillere tilbage fra skader, så det er et helt andet hold vi møder og det er et mandskab som jeg klart synes klart fandt noget momentum i deres slutspilsgruppe, hvor de spillede flot.

– Derfor bliver det uden tvivl også en noget større udfordring for os end i grundspilskampene. Skjern er et hold der altid bider fra sig og det er et svært sted at spille dernede, så vi ved hvad der står foran os nu, vurderer Aalborg Håndbolds anfører, der ikke har brugt mange sekunder på at vurdere, hvordan holdet torsdag aften skal klare sig uden landsholdsmålmand Niklas Landin, der sidder ude med en øjenskade.

Hvis fansenes oplevelse mod Veszprém var lige så fed som den vi havde på banen, så håber jeg de er klar igen i morgen. Vi skal nok give den gas derinde og så håber jeg publikum giver den gas på tribunen.

– Nej, det ændrer intet ved hvordan vi ellers var gået ind til opgaven. Vi er så privilegerede, at vi har to gode målmænd i truppen, samt en dygtig reserve i Nikolai Kaufmann. Fabian (Norsten, red.) har stået mange fine kampe og har vist, at han sagtens kan være med på højeste niveau, så det at Niklas ikke er med i morgen, er ikke noget vi har brugt en masse tid på at snakke om. Vi har fuld tiltro til de to målmænd vi har med, siger René Antonsen og giver i samme åndedrag sit bud på hvad det kræver at tage en sejr i den første semifinaledyst.

– Det er den klassiske opskrift for os med en god defensiv, der giver gode forudsætninger for Fabian i målet. I den anden af banen ende synes jeg vi har set forrygende ud, så jeg er ikke nervøs for at vi ikke får scoret godt med mål. Derudover vil vi gerne have højt tempo og masser af fysik ind i kampen, da jeg mener vi har en bedre bænk end de har, så kan vi lykkes med det tror jeg vi lander et godt sted.

Aalborg Håndbold er forud for kampen ubesejret på hjemmebane i Herreligaen i denne sæson – en statistik som anføreren gerne ser fortsætte sæsonen ud.

– Det var tæt på at den gode stime blev brudt mod Bjerringbro-Silkeborg, men det er selvfølgelig dejligt at vi fortsat er ubesejret. Det viser, at vi føler os rigtig godt tilpas i egen hule og at vi har nogle fantastiske fans i ryggen. Målet må være at gå ubesejret igennem hele sæsonen i Sparekassen Danmark Arena.

Da det 1. maj blev til sejr over ungarske Telekom Veszprém i EHF Champions League spillede de 5.500 tilskuere på lægterne en stor rolle. Opfordringen fra René Antonsen er derfor også klar i forhold til torsdagens brag mod Skjern.

– Vi vil meget gerne have at publikum kommer op på det niveau igen. Mod Veszprém var det selvfølgelig en speciel aften, men hvis det er det niveau vi sammen kan nå op på, så er det et helt exceptionelt våben vi har der i vores fans. Så hvis fansenes oplevelse mod Veszprém var lige så fed som den vi havde på banen, så håber jeg de er klar igen i morgen. Vi skal nok give den gas derinde og så håber jeg publikum giver den gas på tribunen, afrunder anføreren.

Torsdagens semifinale fløjtes i gang kl. 20.30 og der er endnu ganske få ledige billetter til kampen.

fans1

Intet billetsalg til første DM-finale

Der bliver ikke sat billetter til salg til søndagens første DM-finale i Sparekassen Danmark Arena. Søndag aften stod det klart, at Aalborg Håndbold er tilbage i DM-finalen i Herreligaen, hvor...
Skjern 2-8

Ny sejr sender Aalborg Håndbold i DM-finalen!

Aalborg Håndbold viste stor kynisme, da man i anden semifinale mod Skjern Håndbold sejrede med 34-25 søndag. Hansen, Nilsson og Hoxer med hver seks mål. Med en sejr i ryggen...
HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-Skjern Håndbold første DM-semifinale Foto: Henrik Hansen

Barthold forventer ny svær kamp mod Skjern

Efter sejr i første semifinale på hjemmebane skal Aalborg Håndbold søndag eftermiddag til Skjern, hvor jagten på en plads i DM-finalen fortsætter. Læs optakt til kampen med Sebastian Barthold. Den...

Håndbold i verdensklasse