pokal header web

Antonsen: Vi skal op på hesten igen

Lørdag eftermiddag venter næste udfordring for Aalborg Håndbold, når det på udebane gælder Ribe-Esbjerg i Herreligaen.

Torsdag aften måtte Aalborg Håndbold bide i det sure æble, da det blev til nederlag i Machineseeker EHF Champions League til Paris Saint-Germain. Heldigvis er der mulighed for hurtigt at komme tilbage på sejrssporet, når det i morgen gælder en ny kamp i den hjemlige Herreliga.

– Det blev desværre en kamp hvor vi lavede for mange tekniske fejl. Det ligner ikke os at være så lidt kyniske og lave så mange fejl, så det har vi selvfølgelig set lidt på her til formiddagens træning. Jeg synes også vi stod fint i seks-mod-seks spillet, men havde lidt problemer når de spillede syv-mod-seks. Trods fejlene vi begik, kom vi alligevel til mange chancer, og alt i alt gør vi mange ting rigtigt, men koncentrationen og kynismen svigtede i de afgørende situationer. 

– Heldigvis er det trods alt nemmere at komme videre fra en kamp hvor vi selv begik fejlene, end hvis vi var blevet kørt midt over. De her tinge kan vi rette op på, og det har vi haft fokus på i dag forud for kampen i Esbjerg i morgen, så vi skal op hesten igen i en fart, siger anfører René Antonsen fredag eftermiddag.

Lørdagens kamp kommer mindre end 48 timer efter slutfløjtet lød mod Paris Saint-Germain, og anføreren erkender at det kan være hård kost med så kort tid mellem kampene.

– Det er klart, det er en hård omgang både mentalt og fysisk. Omvendt må man sige, at vi har de rette faciliteter, den rette trup og den rette stab til at vi kan stå helt klar i Esbjerg i morgen. Jeg synes dog ikke tidsrammen er helt optimal, jeg kunne godt have ønsket mig, at man turneringsplanmæssigt havde placeret kampen en dag senere  – eller i det mindste på et senere tidspunkt, men vi får en fridag mere i den anden ende, så det går lige op, lyder det videre fra Antonsen, der tidligere i karrieren selv har optrådt for netop morgendagens modstander fra Ribe-Esbjerg.

Vestjyderne er med 18 point på en foreløbig femteplads i Herreligaen, og har vundet fire af de seneste seks ligakampe. Første indbyrdes opgør i denne sæson blev spillet tilbage i september, hvor vestjyderne blev sendt hjem fra Sparekassen Danmark Arena med et nederlag på 36-27.

– Det er et hold det har præsteret rigtig godt over en længere periode, de har bygget noget solidt op og har en god base i de ting de laver, og så har de ikke mindst mange gode spillere der byder sig til. De har for alvor bidt sig fast i top-8, og jeg tror det er et hold som mange modstandere møder med en bevidsthed om, at det bliver en svær kamp.

For at få sejren kræver det rent spillemæssigt, at vi skal stå stærkt i defensiven, og så få gang i kontraspillet. Vi har lidt savnet de nemme scoringer i de seneste kampe, så det vil vi gerne tilbage til.

– Samtidig ved vi, at det er et hold der aldrig giver op, hvilket vi selv fik at føle i seneste sæson, hvor de indhentede seks scoringer på op på kort tid, så det er bestemt ikke et hold vi kommer til at undervurdere, lyder skudsmålet fra Aalborg Håndbolds nummer 22, der er fuldt ud bevidst om, hvad det kræver for at tage en sejr og to point lørdag.

– Det er lidt en kamp hvor man skal hive sig selv op ved nakkehårene, for det kan være en svær mental opgave at gå fra den ene yderlighed til den anden. Kampen i Lemvig var et vink med en vognstang om at vi er nødt til at være der fra første fløjt, ellers får vi ikke noget med, fordi ligaen i Danmark er så stærk som den er. Vi har fået de advarsler vi skal have, og jeg forventer bestemt at vi er klar fra først fløjt i morgen.

For at få sejren kræver det rent spillemæssigt, at vi skal stå stærkt i defensiven, og så få gang i kontraspillet. Vi har lidt savnet de nemme scoringer i de seneste kampe, så det vil vi gerne tilbage til. Tempoet bliver også en nøgle for os, og så skal kynismen lige skrues i vejret i forhold til kampen mod Paris, afrunder René Antonsen.

Lørdagens opgør spilles kl. 14.00 i Blue Water Dokken i Esbjerg og kan følges direkte via Tophåndbold app’ens livescore.

Machineseeker EHF Champions League  i Sparekassen Danmark  Arena Aalborg
Aalborg Håndbold-PICK Szeged Foto: Henrik Hansen

Kampprogram for Champions League-gruppespillet fastlagt

De 14 kampe i gruppespillet er nu fastlagt. Aalborg Håndbold indleder på hjemmebane mod de franske vicemestre fra HBC Nantes. Efter lodtrækningen til gruppespillet for et par uger siden er...
Aalborg Håndbold (DAN)- Telecom Veszprém (HUN) 2. kvartfinale i Champions League.

Aleks Vlah med Slovenien til OL

Det slovenske landshold til sommerens olympiske lege er i dag blevet udtaget, blandt andet med Aleks Vlah i truppen. Den sympatiske slovener bliver dermed den 9. spiller fra Aalborg Håndbold...
Mads HOXER HANGAARD, Ceremony, TruckScout24 EHF FINAL4, Cologne, Germany, 09.06.2024, Mandatory Credit © Axel Heimken / kolektiff

Skadet Hoxer udgår af OL-truppen

En pådraget ankelskade under landsholdets træning holder Mads Hoxer ude af de kommende Olympiske Lege. Skadens endelige omfang er endnu ikke fastlagt, men dog var den alvorlig nok til at...

Håndbold i verdensklasse