MicrosoftTeams-image (3)

Antonsen: Vi skal skrue op for det fysiske spil

Efter onsdagens sidste-sekunds-nederlag til Fredericia venter søndag en tredje og afgørende DM-semifinale i en totalt udsolgt Sparekassen Danmark Arena. Anfører René Antonsen giver her sin vurdering af hvad der er i vente.

I dele af onsdagens 30-29 nederlag var Aalborg Håndbold i kontrol med kampen, mens det på andre tidspunkter var Fredericia HK der var i teten. Så udover nederlaget, hvad gik så mindre godt og hvad gik godt?

– Det er rigtigt, der var både positive og negative ting i onsdagens kamp. Jeg synes vi i korte perioder lykkedes med den fysiske del af vores defensive spil, hvor vi fik dem presset ud i nogle situationer de ikke ønskede, hvilket gav os nogle nemme mål. I det store hele lykkedes vi dog ikke med det vi gerne ville, selvom det er min opfattelse, at vi i store dele af anden halvleg og dele af første spiller godt angrebsspil og kommer til chancer. Desværre valgte (Fredericia-målmand, red.) Thorsten Fries at have en af de dage hvor han tog det meste, lyder analysen fra Aalborg Håndbolds anfører, der håber at søndagens brag bliver en fysisk affære.

– Det er klart, at tingene ligger fint til os når der bliver gået til den rent fysisk. Denne gang skal vi dog være der i alle 60 minutter, ikke kun i 20 minutter som vi så det i anden halvleg i onsdags. Kan vi ramme den del over en hel kamp, er jeg ret sikker på at vi nok skal komme i bedre situationer, både i angrebet, men og også i defensiven, hvor det vil gøre arbejdet for vores målmænd lettere.

– I forhold til den fysiske tilstand, så har jeg det personligt helt fint, men det er da klart at det havde været at foretrække at kunne restituere lidt mere frem mod hvilken opgave der nu venter os. Omvendt får vi mere kontinuitet ind og får spillet den flok vi har til rådighed nu endnu bedre sammen på banen, så alt i alt glæder vi os til at skulle ind og spille en pissefed kamp foran vores eget publikum, lyder det videre fra René Antonsen.

Ser man på de seneste kampe i egen hule hvor der har været noget på spil, så har vi fået afgjort det til vores fordel. Det håber og tror jeg også, at vi gør søndag.

Efter i alt fire indbyrdes kampe i sæsonen kender de to hold efterhånden alt til hinanden, og anføreren har da også opskriften på sejr og avancement til DM-finalerne klar.

– Som nævnt, så skal vi have skruet op for det fysiske hårde spil fra første minut, så vi forhåbentlig kan kyse dem lidt i vores heksekedel i Sparekassen Danmark Arena. Derudover skal vi være bedre til at holde bolden i gang og ikke lade os låse så hurtigt i deres defensiv, hvor de er gode når de kommer langt frem på banen. Og så skal vi tage de ting med videre som fungerede godt i onsdags.

– Ser man på Fredericia, så tror jeg ikke de kan komme med noget helt nyt på dette tidspunkt af sæsonen, men vi ved at har et aggressivt forsvar og naturligvis stadig spiller deres 7-mod-6 i angrebet, som vi skal løse.

Søndagens kamp afvikles i de velkendte rammer i Sparekassen Danmark Arena, hvor Aalborg Håndbold er ubesejret i hele 2023.

– Det er det hårde arbejde gennem hele sæsonen der har båret frugt, så vi med sejren i grundspillet nu står i en situation, hvor vi har den hjemmebanefordelen når tingene skal afgøres. Ser man på de seneste kampe i egen hule, hvor der har været noget på spil, så har vi fået afgjort det til vores fordel, og det håber og tror jeg også på at vi gør søndag, afslutter René Antonsen.

Søndagens kamp spilles kl. 16.00 i Sparekassen Danmark Arena, hvortil alle billetter er revet væk. Der kan dog løbende blive frigivet billetter fra sæsonkortholdere, så hold øje med billetsiden for eventuelt ledige pladser.

HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-KIF Kolding  Foto: Henrik Hansen

Aalborg Håndbold cruisede til sejr

Uden at spille sig ud sejrede Aalborg Håndbold onsdag aften over KIF Kolding, der måtte forlade Sparekassen Danmark Arena med et nederlag på 35-31. Efter lørdagens storsejr over GOG på...
Aalborg Håndbold - Lemvig Thyborøn Håndbold.

Læs praktisk info til aftenens opgør mod KIF Kolding

Læs praktiske informationer til aftenens opgør i Herreligaen mod KIF Kolding. Husk at vi fejrer “Legendedag” hvor du kan møde Håvard Tvedten. Billetter Der er endnu ledige pladser til dagens...
Spiller præsentation og testkamp mellem Aalborg Håndbold & Flensburg/Handewitt

Norsten: Vi skal være klar fra start mod Kolding

Onsdag aften er Aalborg Håndbold tilbage på hjemmebanen i Sparekassen Danmark Arena, når KIF Kolding kommer på besøg til 7. runde i Herreligaen. Læs optakt med målmand Fabian Norsten. Efter...

Håndbold i verdensklasse