MicrosoftTeams-image (3)

Antonsen: Vi vil komme ud som lyn og torden

Lørdagens tredje DM-finale i Sparekassen Danmark Arena afgør om Aalborg Håndbold eller GOG skal tage titlen som danske mestre i sæsonen 2022/23. Læs optakt til sæsonens vigtigste kamp med anfører René Antonsen.

Efter at have tabt første DM-finale på hjemmebane med 31-30, tog Aalborg Håndbold søndag eftermiddag revanche, da man i Odense besejrede GOG med 34-29. En kamp der var mere tæt end resultatet umiddelbart antyder.

– Det var som forventet vil jeg sige, det blev svært, men vi fik sat os godt på tingene fra start. Vi fik opbygget en god pauseføring, og det var nødvendigt, for vi vidste at GOG ville komme ud til anden halvleg og forsøge at presse os i bund.

– Derfor var det rart at have lidt at give af, og det bliver vigtigt at vi igen får udnyttet vores gode perioder i kampen lørdag til at få slået et hul på måltavlen, så vi på den måde igen kan sætte en prop i deres kontraspil, hvilket jeg synes vi lykkedes godt med i Odense. Vi fik afsluttet vores angreb godt og gjorde hvad vi skulle for at de ikke fik nemme mål, forklarer Aalborg Håndbolds René Antonsen, der på forhånd gerne vil sælge lørdagens kamp for en gentagelse af opgøret i Odense.

– Ja, hvis man kunne gøre det 1:1, så gjorde vi gerne det, det er klart. Sådan kommer det dog næppe til at gå, og vi må ganske som i seneste kamp se hvordan tingene udvikler sig og tilpasse os undervejs. For os er det vigtigt, at vi holder fast i det fysiske spil, og så må vi vurdere hvordan linjen bliver lagt i forhold til det. Der skal dog ikke være tvivl om, at vi vil komme ud som lyn og torden for at få publikum med os, så vi kan udnytte den hjemmebanefordel vi har, lyder forventningen fra Antonsen.

Lørdagens kamp bliver intet mindre end niende indbyrdes opgør mellem de to hold i denne sæson, og foreløbig har resultaterne givet fem nordjyske sejre, mens fynboerne har sejret tre gange. I alle tre nederlag har GOG lykkedes med hurtigt spil og mange scoringer på kontraløb. Men hvad er forventningen til fynboerne i lørdagens kamp?

Det er den sidste og vigtigste kamp i hele sæsonen, så vi håber at publikum er helt klar til at slippe hæmningerne og så bare råbe, skrige og lave noget larm. Vi skal meget gerne have skabt en heksekedel, så vi kan lægge maksimalt pres på GOG.

– Det er nok ikke så meget anderledes end tidligere. GOG vil helt sikkert prøve at løbe os over ende, sætte tempo i kampen og få de nemme kontramål. Derfor er det uhyre vigtigt, at vi igen spiller klogt og helst uden tekniske fejl, hvilket bliver ekstremt afgørende for kampens udfald, for det er noget de er dygtige til at straffe. Vores angreb skal afsluttes, så vi kan komme på plads i defensiven og samtidig skal vi gerne have GOG til at kæmpe hårdt for deres mål, forklarer anføreren videre.

Som vinder af grundspillet i HTH Herreligaen har Aalborg Håndbold tilspillet sig retten til at have hjemmebanefordel i finaleserierne. Det så man senest, da Fredericia HK blev slået i tredje DM-semifinale i Sparekassen Danmark Arena, og igen lørdag kommer fordelen i spil til den afgørende DM-finale. Og det er en fordel som meget gerne skal udnyttes maksimalt.

– Det er den sidste og vigtigste kamp i hele sæsonen, så vi håber at publikum er helt klar til at slippe hæmningerne og så bare råbe, skrige og lave noget larm. Vi skal meget gerne have skabt en heksekedel, så vi kan lægge maksimalt pres på GOG. Og samtidig giver publikum også os et løft, så vi skal have publikum med os for at presse den sidste energi ud af alle mand. Vores tank er ikke tom, men det skal den være når vi er færdige med kampen lørdag, så vi ved at vi har givet alt hvad vi har, afrunder René Antonsen.

Lørdagens afgørende DM-finale i Sparekassen Danmark Arena er totalt udsolgt. Har du ikke billet til kampen kan hele opgøret følges live på TV2 og TV2 Play med optakt fra kl. 13.05 og kampstart kl. 13.30.

fans1

Intet billetsalg til første DM-finale

Der bliver ikke sat billetter til salg til søndagens første DM-finale i Sparekassen Danmark Arena. Søndag aften stod det klart, at Aalborg Håndbold er tilbage i DM-finalen i Herreligaen, hvor...
Skjern 2-8

Ny sejr sender Aalborg Håndbold i DM-finalen!

Aalborg Håndbold viste stor kynisme, da man i anden semifinale mod Skjern Håndbold sejrede med 34-25 søndag. Hansen, Nilsson og Hoxer med hver seks mål. Med en sejr i ryggen...
HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-Skjern Håndbold første DM-semifinale Foto: Henrik Hansen

Barthold forventer ny svær kamp mod Skjern

Efter sejr i første semifinale på hjemmebane skal Aalborg Håndbold søndag eftermiddag til Skjern, hvor jagten på en plads i DM-finalen fortsætter. Læs optakt til kampen med Sebastian Barthold. Den...

Håndbold i verdensklasse