pokal header web

Arbejdssejr gav to point

Trods fraværet af flere spillere vandt Aalborg Håndbold lørdag med cifrene 30-28 over Nordsjælland Håndbold.

Efter midtugens uafgjorte kamp mod Industria Kielce ventede lørdag den tredjesidste kamp i sæsonens grundspil i Herreligaen mod Nordsjælland Håndbold.

I forhold til onsdagens kamp var Niklas Landin tilbage efter sygdom, mens Mikkel Hansen og René Antonsen fortsat sad ude med skader, ligesom også Martin Larsen og Jesper Nielsen på dagen var fraværende grundet skavanker.

Fra start var det Jack Thurin, Thomas Arnoldsen og Lukas Nilsson der skulle drive spillet på midten af banen, mens Simon Hald tog sig af stregen og Patrick Wiesmach og Sebastian Barthold dækkede begge fløje.

Kampen fik en regulær koldstart for hjemmeholdet, der åbnede med at misbruge fire forsøg, mens gæsterne på de første fem minutter scorede tre gange.

Først i det sjette minut fik Henrik Møllgaard sendt Aalborg Håndbold på tavlen i hvad der skulle vise sig at blive en noget ujævn første omgang.

Trods et par fine redninger fra Fabian Norsten i målet var man efter de første 10 minutter bagud 5-3 og samtidig en mand i undertal på banen.

Hos Nordsjælland-mandskabet, der var præget af unge, men opportunistiske og løbevillige spillere var det især Nichlas Hald der viste sig frem i den indledende fase, hvor det blev til fire af gæsternes første syv scoringer.

Efter en timeout fra Stefan Madsen blev onsdagens topscorer Mads Hoxer sendt på banen for at hjælpe med at vende tingene, ligesom også Benjamin Jakobsen blev roteret ind på stregen – vel vidende at det denne dag var på fysikken, at man skulle kyse gæsterne for at tage en sejr.

Netop den fysiske trussel i midten af banen gav i flere omgange plads til Patrick Wiesmach på fløjen, der kvitterede med tre fuldtræffere i kampens første 16 minutter.

Herefter fik Wiesmach mere opmærksomhed, hvilket andetsteds skabte plads til Lukas Nilsson, der leverede de tre efterfølgende nordjyske mål.

Den løbende rotation af friske kræfter på banen gav således den ønskede effekt. Langsomt, men sikkert, blev det nordsjællandske forspring indhentet, så Thomas Arnoldsen efter 22 minutter endelig kunne bringe Aalborg Håndbold på omgangshøjde ved stillingen 12-12 og kort efter også 13-12.

Frem mod pausen skiftedes holdene til at sætte bolden over styr, men alligevel blev føringen øget med et enkelt mål til stillingen 16-14 efter de første 30 minutter.

Galleri – klik for at se større fotos

Fra anden halvlegs start blev det også til spilletid til unge Marinus Munk, ligesom også Kristian Bjørnsen og Buster Juul kom på banen.

Her blev der for alvor trådt på speederen fra hjemmeholdet, der på kort tid leverede tre mål; to fra Mads Hoxer og et enkelt fra netop Marinus Munk, der generelt leverede et fint indhop i både offensiv og defensiv.

Samtidig blev der gået fysisk til værks i et aggressivt fem-et forsvar, hvilket ikke faldt i gæsternes smag. Fabian Norsten havde således fire redninger på halvlegens første syv minutter, hvilket gav grobund for en øget nordjysk føring på 21-16 efter 38 minutters spil.

Et af hjemmeholdets delmål for dagens kamp var at lukke opgøret så tidligt som muligt, mens man samtidig fik roteret spillerne på banen.

Sidstnævnte lykkedes ganske fint med god fordeling af spilletid over de 60 minutter, mens det kneb mere med førstnævnte. Uden at der for alvor var fare på færde vekslede Aalborg-føringen mellem tre til fem mål, men den definitive afgørelse lod dog vente på sig.

Med ti minutter tilbage af opgøret var stillingen 25-21 og man fornemmede, at kun et selvforskyldt nedbrud kunne forhindre værterne i at tage de to point.

Fejlafleveringer og misbrugte afslutninger betød dog at Nordsjælland kortvarigt var på to måls afstand, men med Mads Hoxer, Aleks Vlah og Lukas Nilsson på banen i slutfasen blev sejren kørt hjem med cifrene 30-28, til glæde for de 4.935 fremmødte fans.

Nu følger en 10-dages pause med landsholdsaktiviteter, inden det tirsdag 19. marts gælder BSH på udebane i næstsidste spillerunde af Herreligaen.

Matchfacts Herreligaen

Aalborg Håndbold – Nordsjælland Håndbold 30-28 (16-14)

Stillinger undervejs

10’ 3-5, 20’ 9-11, 30’ 16-14, 40’ 21-17, 50’ 25-21, 60’ 30-28

Målscorere Aalborg Håndbold

Lukas Nilsson 5, Simon Hald 3, Jack Thurin 3, Mads Hoxer 3, Aleks Vlah 3, Marinus Munk 3, Patrick Wiesmach 3, Thomas Arnoldsen 2, Henrik Møllgaard 2, Kristian Bjørnsen 2, Buster Juul 1

Redningsprocenter Aalborg Håndbold

Fabian Norsten – 37,78%

Målscorere Nordsjælland Håndbold

Carl-Emil Haunstrup 7, Nichlas Hald 7, Jeppe Cieslak 5, Kristian Olsen 5, Julius Mørch 2, Jonas Raundahl 1, Tim Rantala 1

Redningsprocenter Nordsjælland Håndbold

Magnus Petersen – 26,92%

Jimmi Andersen  – 37,50%

2-minutters udvisninger

Aalborg Håndbold: 2

Nordsjælland Håndbold: 3

4.935 tilskuere i Sparekassen Danmark Arena

Machineseeker EHF Champions League  i Sparekassen Danmark  Arena Aalborg
Aalborg Håndbold-PICK Szeged Foto: Henrik Hansen

Kampprogram for Champions League-gruppespillet fastlagt

De 14 kampe i gruppespillet er nu fastlagt. Aalborg Håndbold indleder på hjemmebane mod de franske vicemestre fra HBC Nantes. Efter lodtrækningen til gruppespillet for et par uger siden er...
Aalborg Håndbold (DAN)- Telecom Veszprém (HUN) 2. kvartfinale i Champions League.

Aleks Vlah med Slovenien til OL

Det slovenske landshold til sommerens olympiske lege er i dag blevet udtaget, blandt andet med Aleks Vlah i truppen. Den sympatiske slovener bliver dermed den 9. spiller fra Aalborg Håndbold...
Mads HOXER HANGAARD, Ceremony, TruckScout24 EHF FINAL4, Cologne, Germany, 09.06.2024, Mandatory Credit © Axel Heimken / kolektiff

Skadet Hoxer udgår af OL-truppen

En pådraget ankelskade under landsholdets træning holder Mads Hoxer ude af de kommende Olympiske Lege. Skadens endelige omfang er endnu ikke fastlagt, men dog var den alvorlig nok til at...

Håndbold i verdensklasse