pokal header web

Aron K.: En målrettet og ung trup, der vil arbejde

Cheftræner Aron Kristjansson har grundigt analyseret den netop afsluttede sæson, der førte til det danske mesterskab. og nu er han i fuld gang med analyserne og planlægningen af den nye sæson.

 

DM-titlen med Aalborg Håndbold var den 44-årige tidligere islandske landstræners sjette nationale mesterskab som træner ud af syv mulige finaler. Tre hjemme i Island og nu tre i Danmark.

 

Det faktum skænker han ikke så mange tanker. Hellere en analyse på, hvad der lykkedes i mesterskabssæsonen:

 

– Først og fremmest havde vi en ung, men meget målrettet trup, der vidste, at de skulle arbejde hårdt for at lykkes. De arbejdede virkeligt hårdt og lykkedes med projektet. Hård træning, god træningskultur og meget seriøse i forberedelserne. Vi gik efter at få disciplin i både træningen og i selve spillet, siger Aron Kristjansson.

 

– Disciplinen i konceptet gav den stabilitet, vi ønskede, og spillerne fornemmede, at konceptet virkede. Da den base, var på plads i spillet, øgede vi tempoet i spillet, og da vi også lykkedes med det, fik spillerne mere og mere selvtillid, som sammen med stor fysisk styrke bragte succesen i hus, siger Aron Kristjansson.  

 

– Sidst, men ikke mindst har sammenholdet været helt unikt på holdet. Der er mange unge i truppen, men krydret med et par rutinerede spillere har det været en perfekt sammensætning. Alle har trukket i samme retning, og de har haft det godt med hinanden, både til træning, kamp og uden for banen. Vi har stået i nogle svære situationer i flere kampe, men vi er kommet godt igennem, når vi har været pressede, fordi vi havde ballasten med en masse sejre i bagagen, et solidt sammenhold og selvtillid fra de mange kampe, vi vandt, siger Aron Kristjansson.

 

I cheftrænerens mindset er mesterskabet fortid. Nu gælder det planlægningen og forberedelserne til næste sæson med forsvaret af mesterskabet i 888ligaen og deltagelsen i Champions League med udsigt til modstandere som Veszprem, Vardar, Paris, Rhein-Neckar Löwen, Flensburg-Handewitt, THW Kiel, Pick Szeged m.v. De syv modstandere findes ved lodtrækningen i Wien om 14 dage.

 

– Vi har her i år ét opbygget en base i konceptet i vores spil. Hovedparten af spillerne på de centrale pladser i både forsvar og angreb kender opskriften, og det er en fordel. Vi er alle forberedte på, at det bliver en udfordrende sæson med mange kampe – og mange af dem mod fysisk stærkere spillere, end vi er vant til at møde. Vi vil kæmpe det bedste, vi har lært. I ligaen er vores målsætning igen at være med til at spille om medaljer, og i Champions League glæder vi os først og fremmest til at se, hvilke modstandere vi får, siger Aron Kristjansson, der har yderligere to år tilbage af sin kontrakt med Aalborg Håndbold.

 

I det første år i klubben har cheftræneren haft sin familie hjemme i Island. Det er slut til sommer, hvor hustruen, Hulda, og de tre drenge på 17, 15 og 9 år flytter til Aalborg, så familien igen er samlet.

 

 

 

 

 

 

 

 
Machineseeker EHF Champions League  i Sparekassen Danmark  Arena Aalborg
Aalborg Håndbold-PICK Szeged Foto: Henrik Hansen

Kampprogram for Champions League-gruppespillet fastlagt

De 14 kampe i gruppespillet er nu fastlagt. Aalborg Håndbold indleder på hjemmebane mod de franske vicemestre fra HBC Nantes. Efter lodtrækningen til gruppespillet for et par uger siden er...
Aalborg Håndbold (DAN)- Telecom Veszprém (HUN) 2. kvartfinale i Champions League.

Aleks Vlah med Slovenien til OL

Det slovenske landshold til sommerens olympiske lege er i dag blevet udtaget, blandt andet med Aleks Vlah i truppen. Den sympatiske slovener bliver dermed den 9. spiller fra Aalborg Håndbold...
Mads HOXER HANGAARD, Ceremony, TruckScout24 EHF FINAL4, Cologne, Germany, 09.06.2024, Mandatory Credit © Axel Heimken / kolektiff

Skadet Hoxer udgår af OL-truppen

En pådraget ankelskade under landsholdets træning holder Mads Hoxer ude af de kommende Olympiske Lege. Skadens endelige omfang er endnu ikke fastlagt, men dog var den alvorlig nok til at...

Håndbold i verdensklasse