MicrosoftTeams-image (3)

Barthold: Fint med statistikker, men kun titler, der tæller

Selv om der i årenes løb har været mange prominente norske spillere på holdkortet for Aalborg Håndbold, er Sebastian Barthold, 30 år, kun den anden spiller med norsk pas, der når 200 kampe for klubben. Spillere som Sander Sagosen, Kristian Kjelling og Ole Erevik nåede det ikke. Kun Håvard Tvedten med 318 kampe. 
 
Seb, som han kaldes i daglig tale, rundede de 200 kampe i hjemmekampen mod TTH Holstebro forrige uge, og inden længe bevæger han sig også ind på listen over de 10 spillere med flest kampe for Aalborg Håndbold. Og han stopper ikke her:
 
-Jeg har foreløbig kontrakt med Aalborg Håndbold indtil sommeren 2024, og hvem siger, at det stopper der. Jeg vil gerne nå de 300 kampe og helst også gå forbi Håvard som den norske spiller med flest kampe for klubben og samtidig nå minimum 1.000 mål. 
 
-Det er alt sammen fine statistikker, men i hverdagen tæller jeg kun titler og pokaler. Det er det, vi spiller for, fastslår Seb. 
 
I årene i Haslum vandt han tre norske mesterskaber og tre pokal-titler, og i Aalborg har han på de første fire sæsoner vundet tre mesterskaber, en pokal-titel, to gange Super Cup, sølv i Champions League og bronze ved VM for klubhold. 
 
-Jeg er et klubmenneske og spillede i otte sæsoner som senior i barndomsklubben Haslum HK i Oslo, inden jeg kom hertil. Jeg er nu i gang med femte sæson her i klubben, og jeg vil gerne være en del af det, der fremadrettet sker i klubben.
 
Barthold har ikke kun fart i fødderne og sublim teknik. Han er også hurtigt-talende, og sproget er efterhånden en god blanding af norsk og dansk. I sommer blev han gift med Line Bjørnsen, søster til højrefløjen Kristian Bjørnsen, og de venter deres første barn til jul – en pige. Fru Line har selv spillet tophåndbold, senest i København Håndbold – på højre fløj, ligesom broderen. Seb og frue bor i Vestbyen i Aalborg og stortrives her. 
 
Barthold har et godt makkerskab med Buster Juul på venstre fløj, hvor de deler spilletiden. 
 
-Som alle andre vil jeg selvfølgelig gerne spille hele tiden, men med alle de kampe, vi har, er det fint, vi er to om pladsen, og bliver den ene skadet, er den anden klar, siger Barthold, der ser frem til flere kampe på det norske landshold, efter at Magnus Jøndal har stoppet karrieren. 
 
-Det er et stort mål for mig at blive en fast del af landsholdet og komme med til min første slutrunde. Jeg var med til OL i Tokyo som reserve, men kom ikke i kamp, og nu håber jeg at komme med til EM i januar, siger Barthold, der pt. er noteret for 38 A-landskampe. 
20231123_Veszprem-Celje_17_Lukas_Sandell

Værd at vide om Telekom Veszprém HC

Bliv klogere på torsdagens ungarske modstander i Champions League kvartfinalen. Vidste du således at… Telekom Veszprém besejrede i fredags på hjemmebane den mangeårige ærkerival Pick Szeged 36-27 i topopgøret i...
Santander Final4 2024 i Boxen i Herning 
Semifinalen Aalborg Håndbold-BSH Foto: Henrik Hansen

Norske fløje med ved OL-tests

Kristian Bjørnsen og Sebastian Barthold er begge med, når Norge spiller tre testkampe i maj. 22 spillere skal repræsentere Norge ved Gjensidige Cup, som afvikles 9.-12. maj i Oslo. Her...
Santander Final4 2024 i Boxen i Herning 
Semifinalen Aalborg Håndbold-BSH Foto: Henrik Hansen

Fire mand udtaget til det danske landshold

Landstræner Nicolaj Jakobsen har fire Aalborg Håndbold-spillere med i den danske trup til maj måneds to testkampe. Således er Simon Hald, Mads Hoxer, Thomas Arnoldsen og Niklas Landin alle udtaget...

Håndbold i verdensklasse