MicrosoftTeams-image (3)

Barthold: Vi vil sikre grundspilssejren

Med en sejr onsdag aften over KIF Kolding kan Aalborg Håndbold sikre sig sejren i grundspillet og en plads som topseedet i det kommende slutspil. Læs optakt til onsdagens opgør med Sebastian Barthold.

Der er således meget på spil når to af dansk herrehåndbolds tophold gennem de seneste 20 år tørner sammen på gulvet i Sparekassen Danmark Arena.

Med en sejr vil Aalborg Håndbold definitivt sikre sig førstepladsen i grundspillet, hvilket både har implikationer for næste sæsons europæiske deltagelse, men også for den videre færd i slutspillet.

Gæsterne er inden kampen placeret som nummer fem i HTH Herreligaen, men kæmper for at avancere til fjerdepladsen for at få point med videre i slutspillet.

For Aalborg Håndbold gælder det om at fortsætte den positive stime efter weekendens bundsolide sejr over Ribe-Esbjerg.

– Vi er selvfølgelig super-tilfredse med hvordan vi fik spillet kampen i Esbjerg, især når man tænker på, at den kom mindre end 40 timer efter et hårdt nederlag i Champions League til GOG. Vi var naturligt nok skuffede ovenpå den exit, så derfor var det vanvittig stærkt at komme op igen og tage en sejr – det var en ægte mandfolkepræstation.

– Nu skal vi bygge videre på de gode takter i morgen, og vi har jo lidt at revanchere fra seneste opgør mod Kolding, hvor de slog os. Vi kan selv afgøre det og sikre sejren i grundspillet, og det vil vi meget gerne gå ud og gøre, forklarer Aalborg Håndbolds norske landsholdsspiller Sebastian Barthold tirsdag eftermiddag, og uddyber videre i forhold til vigtigheden af at vinde grundspillet.

– Det er et af vores delmål for sæsonen, og det er det af flere årsager. Først og fremmest fordi det giver os de bedste forudsætninger for slutspillet, hvor vi går ind til gruppespillet med to point, men samtidig også fordi det er noget der giver ekstra tro på tingene, fordi vi ved at vi kan vinde. Og skulle vi komme så langt at man taler eventuelle semifinaler og finaler, så kan en hjemmebanefordel vise sig at blive altafgørende, forklarer Barthold videre.

Med 5.000 fans i ryggen ved vi, at vi præsterer endnu bedre, og alt hvad der kan gives os nogle ekstra procenter i løbet af de 60 minutter tager vi med.

KIF Kolding kommer ind til onsdagens kamp med to sejre, en uafgjort og to nederlag i bagagen i de seneste fem ligakampe, og holdet var samtidig de første der i denne sæson besejrede Aalborg Håndbold i HTH Herreligaen, da man i november sejrede 27-25 på hjemmebane.

– Det er et hold med masser af kvaliteter, de går hårdt til den defensivt og det er noget vi skal løse bedre denne gang end vi gjorde i november måned. Skal vi tage sejren, så skal vores offensiv først og fremmest være bedre end i seneste opgør mod dem, hvor vi til tider spillede for langsomt og stationært, hvilket gav dem en fordel. Så den del skal vi løse godt, men vi skal også have styr på deres syv-mod-seks spil, hvor de i lang tid har vist gode takter. Det er en vigtig nøgle at få håndteret den del, så det bliver os der dikterer kampen og ikke dem, lyder analysen fra Aalborg Håndbolds nummer 6, der samtidig har en stor opfordring til det loyale publikum i Sparekassen Danmark Arena.

– Det kan ikke siges nok, hvor meget vores fans betyder for os. De kan være meget afgørende i en sæson, hvor vi ikke har ramt niveauet i alle hjemmekampe. Med 5.000 fans i ryggen ved vi, at vi præsterer endnu bedre, og alt hvad der kan gives os nogle ekstra procenter i løbet af de 60 minutter tager vi med. Med den hjemmebane vi har, ved vi at det er meget svært for modstanderne at komme til Aalborg og vinde. Så vi skal i morgen ud og befæste, at man på vores hjemmebane skal præstere noget ekstraordinært for at kunne slå os i egen hule, afrunder Sebastian Barthold.

Onsdagens kamp fløjtes i gang kl. 19.00 i en udsolgt Sparekassen Danmark Arena, hvortil der dog kan købes et begrænset antal chancebilletter. Læs mere om disse her. 

Kampen vises ikke på TV eller live-stream, men kan følges via livescore på tophaandbold.dk. 

HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-Mors-Thy Håndbold Foto: Henrik Hansen
Aleks Vlah (15) Aalborg Håndbold

Vlah: Vi skal holde momentum mod BSH

Lørdag eftermiddag venter tredje slutspilskamp, denne gang i Silkeborg mod hjemmeholdet fra Bjerringbro-Silkeborg Håndbold. Onsdag aften sikrede Aalborg Håndbold sig den anden af to mulige sejre i slutspillets pulje 1,...
02152024 Aalborg_HC Zagreb_1001

Pokalkamp mod Skive tirsdag

Næste runde i pokalturneringen afvikles på tirsdag 16. april, når Aalborg Håndbold gæster 1. divisionsklubben Skive fH. Opgøret er således sjette runde af Santander Cup 2024/25, hvor vinderen avancerer til...
arena-veszprem

Flyv med os til kvartfinalen i Veszprém!

Kom med Aalborg Håndbold og Rejsechefen til Champions League kvartfinalen i Veszprém! Nu har du mulighed for at rejse med holdet med privatfly til den vigtige kvartfinale i Veszprém. Afrejse...

Håndbold i verdensklasse