pokal header web

Brændte chancer kostede dyrt i nederlag

Én velspillet halvleg var ikke nok for Aalborg Håndbold mod de polske mestre fra Lomza Industria Kielce, der på hjemmebane sejrede 33-28 i opgøret i Machineseeker EHF Champions League onsdag aften.

I en hæsblæsende indledning, hvor Lukas Sandell var første mand på måltavlen, var det en stærk polsk defensiv med tre konstrascoringer til følge, der truede med at blæse de danske gæster omkuld.

Stefan Madsens mandskab fik dog slået en krog i Kielce-mandskabet, der førte 7-6 efter de indledende 10 minutter, ikke mindst takket været en lille håndfuld misbrugte chancer fra den aalborgensiske offensiv.

Det høje polske tempo i det etablerede angrebsspil skabte indledningsvis problemer for Aalborg Håndbold, der havde svært ved at fastholde et kompakt forsvar, hvilket hjemmeholdet flere gange udnyttede til at spille sig igennem til afslutninger.

En timeout fra Stefan Madsen fik rettet op på tingene, og samtidig fik Simon Gade bedre og bedre fat i målet, hvor han med flere redninger var med til at holde de sortklædte gæster inde i kampen.

I en rodet afslutning på første halvleg måtte Jesper Nielsen udgå med en skade efter et grimt vrid i skulderen i en defensiv aktion. Efterfølgende havde begge mandskaber chancen for at trække fra, men trods flere danske føringer, med mulighed for at komme i front med to mål, brændte både Kristian Bjørnsen, Lukas Sandell og Felix Claar åbne skudmuligheder.

I alt otte åbne chancer blev misbrugt i første halvleg, og det skulle vise sig at være særdeles kostbart.

Fra anden halvlegs start blev tempoet atter skruet i vejret af hjemmeholdet, og på mindre end syv minutter var Kielce pludselig i front med tre mål, et resultat af tabte danske dueller i angrebet, og ikke mindst en velspillende Andreas Wolff i værternes mål.

Bredden i de to holds trupper blev nu mere og mere tydelig, og hvor hjemmeholdet kunne rotere friske spillere ind på de fleste pladser, blev der trukket store veksler på de samme Aalborg-spillere.

Reelt blev kampen derfor afgjort i denne fase, hvor en velspillende Alex Dujshebaev orkestrerede Kielces offensiv med fart, energi og effektivitet, hvilket var for stor en mundfuld for de sortklædte gæster.

Med ti minutter tilbage var den polske føring således øget til 27-21, hvorfor resten af opgøret reelt var af kosmetisk betydning.

Der blev dog fightet ufortrødent videre for sagen, men trods reduceringer ved blandt andet Felix Claar, Andreas Væver, Benjamin Jakobsen og Victor Kløve, så stod Andreas Wolff fortsat i vejen for et reelt comeback, så slutfacit blev 33-28 til Kielce-mandskabet.

Dermed er den aalborgensiske sejrsstime på tre kampe brudt, men allerede om en uge gælder det igen Machineseeker EHF Champions League, når de norske mestre fra Elverum gæster Sparekassen Danmark Arena.

Matchfacts Machineseeker EHF Champions League

Lomza Industria Kielce – Aalborg Håndbold 33-28 (15-15)

Stillinger undervejs

10’ 7-6, 20’ 11-12, 30’ 15-15, 40’ 22-19, 50’ 27-21, 60’ 33-28

Målscorere Aalborg Håndbold

Sebastian Barthold 6, Lukas Sandell 5, Mads Hoxer 4, Felix Claar 3, Kristian Bjørnsen 2, Aron Pálmarsson 2, René Antonsen 1, Henrik Møllgaard 1, Jesper Nielsen 1, Andreas Væver 1, Benjamin Jacobsen 1, Victor Kløve 1

Redningsprocenter Aalborg Håndbold

Simon Gade -21,95 %

Mikael Aggefors – 0 %

Målscorere Lomza Industria Kielce

Arkadiusz Moryto 6, Dylan Nahi 5, Artsem Karalek 5, Igor Karacic 5, Alex Dujshebaev 4, Nicolas Tournat 3, Szymon Sicko 1, Miguel Sanchez-Migallon Naranjo 1, Tomasz Gebala 1, Daniel Dujshebaev 1, Szymon Wiaderny 1

Redningsprocenter Lomza Industria Kielce

Andreas Wolff – 28,21%

Mateusz Kornecki – 0%

2-minutters udvisninger

Lomza Industria Kielce: 1

Aalborg Håndbold: 2

4.200 tilskuere i Hala Legionow i Kielce, Polen

Sebastian BARTHOLD, SF1 - SC Magdeburg vs Aalborg Håndbold, TruckScout24 EHF FINAL4, Cologne, Germany, 08.06.2024, Mandatory Credit © Uros Hocevar / kolektiff

Bjørnsen og Barthold i Norges bruttotrup

Kristian Bjørnsen og Sebastian Barthold er begge med i den norske OL-bruttotrup, der samles til træningslejr i slutningen af juni. Træningslejren er en del af nordmændenes optakt til OL i...
3. DM-Finale HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-Fredericia HK Foto: Henrik Hansen

Byd på de kampbrugte spillertrøjer nu!

Du kan nu sikre dig en helt unik souvenir fra guldsæsonen 2023/24 i Herreligaen. Også i år afholdes der auktion over spillernes kampbrugte trøjer fra opgørene i den danske Herreliga....
_HHD8042

Seks mand i Danmarks bruttotrup

Hele seks Aalborg Håndbold-spillere er med i landsholdets bruttotrup til sommerens OL i Paris. Således har landstræner Nikolaj Jacobsen mandag formiddag udvalgt 20 spillere til den bruttotrup der senere på...

Håndbold i verdensklasse