MicrosoftTeams-image (3)

Bredden viste atter sit værd i ny ligasejr

Alle mand kom i aktion fredag aften, da Aalborg Håndbold sendte Skanderborg-AGF hjem med et stensikkert 31-22 nederlag.

Mindre end to døgn efter sejren over OTP Bank Pick Szeged i Champions League skulle Aalborg Håndbold for femte gang på blot otte dage i aktion, denne gang i Herreligaen mod Skanderborg-AGF Håndbold.

Mads Hoxer og Martin Larsen var begge ukampdygtige, hvorfor Jack Thurin og Marinus Munk gled ind i dagens kamptrup.

Her indledte Aleks Vlah som dirigent i angrebet og på få minutter var sloveneren noteret for sine første to mål i opgøret, mens Jack Thurin fra pladsen på højre back indledte med to assists.

Gæsternes offensiv havde fra start svært ved at skabe åbninger på den nordjyske defensiv, så kun to straffekast og en 2-minutters udvisning gav chancer for at komme på måltavlen.

For Thomas Arnoldsen var dagens kamp et gensyn med de tidligere holdkammerater fra Østjylland, der dog gjorde alt i den indledende fase for at stække Arnoldsen via fem-et forsvar.

En Aalborg-føring på 7-5 efter godt et kvarters spil var ikke helt retvisende i forhold til spillets fordeling, men den manglende effektivitet foran mål blev heldigvis ikke straffet af Skanderborg-AGF mandskabet, i det defensiven og en igen velspillende Fabian Norsten i målet lukkede godt af.

En østjysk timeout kunne ikke ændre på kampbilledet og da hjemmeholdet samtidig skruede op for fart og træfsikkerhed blev resultatet en 11-6 føring efter 20 minutter.

Trods spilletid til Lukas Nilsson og Mikkel Hansen blev gæsterne dog unødigt lukket ind i kampen med fire reduceringer på få minutter, hvilket tvang cheftræner Stefan Madsen til at trykke på timeoutknappen.

Galleri – klik for større fotos

Netop Lukas Nilsson viste i første halvlegs sidste minutter eksempler på sin raketarm, da han i to omgange tordnede kuglen i kassen, men i modsatte ende var grebet desværre løsnet, så Skanderborg-AGF kunne kvittere for hver en nordjysk fuldtræffer.

Pudsigt nok sluttede halvlegen med en to-minutters udvisning til gæsternes Frederik Arnoldsen for en forseelse begået mod tvillingebror Thomas Arnoldsen, en fordel som Aalborg Håndbold udnyttede til at gå til pausen med en føring på 15-12.

Halvlegen fik dog en dramatisk afslutning, da gæsternes Morten Hempel Jensen fik direkte rødt kort for at hamre bolden i ansigtet på netop Thomas Arnoldsen på et frikast efter pausefløjt.

Fra anden halvlegs start blev også Niklas Landin, Buster Juul og Kristian Bjørnsen sendt i aktion og de kunne se en velspillende Simon Hald, der denne dag blev serviceret fint på stregen, levere sin fjerde scoring og Aalborg Håndbolds 18. af slagsen efter 35 minutters spil.

Da Landin samtidig havde læst de østjyske skytter og dermed kom stærkt fra land med adskillige redninger, var det blot et spørgsmål om tid inden gæsterne blev distanceret, da man ganske enkelt ikke havde et modsvar på bredden og kvaliteten i den aalborgensiske trup.

Med et lille kvarter igen var Aalborg-føringen på 22-17 og da gæsterne i alt blot scorede tre gange på en periode på næsten 12 minutter var affæren så godt som afgjort.

Dermed kunne langt størstedelen af de 5.054 tilskuere i Sparekassen Danmark Arena sidde roligt i sæderne og hylde deres rødklædte helte, som i slutfasen diskede op med flere tekniske lækkerier så facit blev en eftertrykkelig sejr på 31-22.

Med aftenens resultat fastholder Aalborg Håndbold fem-points forspringet til Fredericia HK i toppen af Herreligaen, hvor der nu blot resterer fire runder af grundspillet.

Forude venter nu et par dages fortjent åndehul til spillertruppen inden det onsdag aften gælder opgøret i Machineseeker EHF Champions League på udebane mod Nordmakedonske RK Eurofarm Pelister.

 

Matchfacts Herreligaen

Aalborg Håndbold – Skanderborg-AGF Håndbold 31-22 (15-12)

Stillinger undervejs

10’ 5-4, 20’ 11-6, 30’ 15-12, 40’ 20-15, 50’ 25-19, 60’ 31-22

Målscorere Aalborg Håndbold

Thomas Arnoldsen 6, Simon Hald 5, Aleks Vlah 4, Lukas Nilsson 3, Mikkel Hansen 2, Jack Thurin 2, Sebastian Barthold 2, Jesper Nielsen 2, Kristian Bjørnsen 2, Benjamin Jakobsen 1, Patrick Wiesmach 1, Buster Juul 1

Redningsprocenter Aalborg Håndbold

Niklas Landin – 58,82%

Fabian Norsten – 21,05%

Målscorere Skanderborg-AGF Håndbold

Fredrik Olsson 6, Torben Petersen 3, Magnus Vejsgaard 3, Jonatan Mollerup 2, Mikkel Lang 2, Morten Hempel Jensen 2, Anton Bramming 2, Kristian Bonefeld 1

Redningsprocenter Skanderborg-AGF Håndbold

Kristoffer Laursen – 12,5%

Salah Boutaf – 25, 93%

2-minutters udvisninger

Aalborg Håndbold: 2

Skanderborg-AGF Håndbold: 3

Rødt kort

Aalborg Håndbold: –

Skanderborg-AGF Håndbold: Morten Hempel Jensen (30.)

5.054 tilskuere i Sparekassen Danmark Arena

HTH LIGAEN i Sparekassen Danmark  Arena
Aalborg Håndbold-BSH  Foto: Henrik Hansen

Aalborg Håndbold forlænger med Martin Larsen

Den erfarne bagspiller trækker også i sæsonen 2024/2025 i den røde Aalborg Håndbold-trøje, i hvad der bliver hans 11. sæson i klubben. Martin Larsen indledte sin professionelle karriere i Aalborg...
fans1

“Årets Aalborg Håndbold Fan 2023/2024”

Nu er det tid til at kåre sæsonens fan – nominér dine kandidater her! Aalborg Håndbold har mange fans, både i Aalborg, Nordjylland, i hele Danmark – og faktisk også...
EHF Champions League håndbold i Aalborg.

Aalborg Håndbold - Kolstad Håndbold slut 27-25

Billetsalg til Champions League kvartfinale torsdag

Godt 400 billetter til kvartfinale-braget mod ungarske Telekom Veszprém HC sættes torsdag middag til salg. Efter at have sikret andenpladsen i gruppespillet i Machineseeker EHF Champions League er Aalborg Håndbold...

Håndbold i verdensklasse