MicrosoftTeams-image (3)

Buster: Det kræver en 100 procents indsats at slå Fredericia

Søndag eftermiddag venter første DM-semifinale mod Fredericia HK, og fløjspiller Buster Juul glæder sig til braget i Sparekassen Danmark Arena.

I søndagens afsluttende puljekamp mod Skjern var Aalborg Håndbold oppe i et højt gear, og sikrede en bundsolid sejr på 35-27 – og nu gælder det om at bevare momentum frem mod søndagens første semifinale mod Fredericia HK.

– Det er nu tingene gerne skal gå op i en højere enhed, for vi kan ikke længere slingre spillemæssigt som vi gjorde i nogle af slutspilskampene. Så vi skal tage energien og den defensive hårdhed fra Skjern-kampen med videre, og det har man også kunne mærke i træningen hele ugen, hvor der har været endnu mere fokus og god energi, lyder det fra Aalborg Håndbolds fløjspiller Buster Juul.

Søndagens gæster har spillet et stærkt forår i HTH Herreligaen, hvor man akkurat kom med i slutspillet, hvor det til gengæld blev til fire sejre, en uafgjort og et nederlag, hvilket var nok til at sende traditionsklubben i DM-semifinalerne, hvor Fredericia HK jagter klubbens første medaljer i 43 år.

– Det er klart at erfaring og rutine taler til vores fordel, når Fredericia ikke har prøvet det i nyere tid. Der har vi på holdet mange spillere, der har prøvet at være i både semifinaler og finalers, så vi har noget erfaring og læring gennem mange år, hvor vi ved hvad det kræver at vinde de her knockout-kampe.

– Det skal ikke være nogen hemmelighed at vi har favorit-værdigheden, men det kræver en 100 procents indsats at slå et hold som Fredericia, for de er rigtig dygtige og har fundet noget momentum i slutspillet som de kommer herop med – og det skal vi have respekt for, fortsætter Buster Juul.

Det handler rigtig meget om, at vi skal komme med den samme energi som i søndags mod Skjern, samt viljen til at tage duellerne 100 procent både defensivt og offensivt. Kan vi det, så er vi langt mod et hold som Fredericia.

Opgøret bliver således sæsonens tredje mod Fredericia HK, i det man tilbage i oktober måned sejrede med 44-39 på hjemmebane, mens det i starten af marts blev til et knebent et-måls nederlag i returkampen i Fredericia.

– Vi har fokuseret en del på at finde løsninger mod Fredericia i det offensive, fordi de spiller et meget uortodokst forsvar i forhold til det vi normalt møder. Det har vi arbejdet en del med, men det kræver samtidig også, at vores fart og timing sidder i skabet.

– Ser man på deres hold, så ved vi at de med James Junior Scott og Reiner Taboada har nogle spillere med X-faktor, der har voldt os en del problemer gennem sæson. Deres 7-mod-6 spil er også noget de helt sikkert bringer ind i kampen søndag, så det er også et fokuspunkt for os, forklarer Aalborg Håndbolds nummer 23 videre, og giver samtidig sit bud hvad der skal til for at Aalborg Håndbold søndag kan tage første stik i semifinalerne.

– Det handler rigtig meget om, at vi skal komme med den samme energi som i søndags mod Skjern, samt viljen til at tage duellerne 100 procent både defensivt og offensivt. Kan vi det, så er vi langt mod et hold som Fredericia. Dertil kommer så de små indbyrdes aftaler i kampen, der skal vi ramme den rette timing og forståelse, så vi undgår de tekniske fejl. Vi ved at det bliver ”grimt håndbold” mod, der dækker meget mand-til-mand, så vores aftaler som hold skal være helt på plads.

Fredericia HKs sejr på 29-28 i seneste indbyrdes opgør var klubbens første nogensinde over Aalborg Håndbold, men gæsterne har endnu aldrig vundet i Sparekassen Danmark Arena, og det sker forhåbentlig heller ikke søndag foran et feststemt publikum.

– Det er det her vi har trænet og spillet for hele sæsonen, og til disse afgørende kampe kan vi mærke, at der kommer 10-15 procent mere fra vores fans på lægterne. Jeg har heldigvis være så privilegeret at prøve det før, og derfor håber jeg også publikum er klar og glæder sig til at komme til på søndag, for vi glæder os til at mærke dem og deres vigtige opbakning, da vi ved hvor intenst og specielt det kan blive i arenaen på sådan en kampdag, lyder den afsluttende opfordring fra Buster Juul.

Søndagens kamp spilles kl. 14.00 i Sparekassen Danmark Arena og du kan fortsat sikre dig en chancebillet til kampen. Læs mere om chancebilletter og køb din billet via linket herunder.

vlcsnap-2023-10-01-18h29m00s640

Hvem er Fabian Norsten?

Mød vores nye svenske målvogter og hør blandt andet hvad han synes om Aalborg, hvordan han kom i gang med håndbolden som lille, og hvilke ambitioner han har. Sse hele...
GOG3 Landin

Aalborg Håndbold storsejrede over mestrene

Niklas Landin leverede 17 redninger da Aalborg Håndbold på en fantastisk anden halvleg udraderede GOG med hele 33-23 lørdag eftermiddag. Efter onsdagens skuffende nederlag i Ungarn mod Pick Szeged, skulle...
mølle-szeged

Møllgaard: Nu venter en anden turnering og en anden kamp

Lørdag eftermiddag venter et nyt topbrag i Herreligaen, denne gang på udebane mod rivalerne fra GOG. Læs optakt til kampen med Henrik Møllgaard. Efter et skuffende nederlag til OTP Bank...

Håndbold i verdensklasse