MicrosoftTeams-image (3)

Buster Juul ny mand i Club 400

For nylig blev Buster Juul den anden spiller i Aalborg Håndbolds historie til at runde 400 kampe. Læs interview med den populære fløjspiller, der også hastigt nærmer sig scoringsrekorden i klubben.

I starten af oktober blev anfører René Antonsen den første spiller nogensinde der opnåede 400 kampe i den røde Aalborg Håndbold-trøje. Havde det ikke været for en længerevarende skade i seneste sæson, var rekorden nok først endt hos Buster Juul, der i sejren over Fredericia HK den 22. oktober også rundede den exceptionelle milesten.

– Hvad det betyder for mig at runde 400 kampe? Det er selvfølgelig noget jeg er stolt af, det er klart. Når det er sagt, så tager jeg det ikke så højtideligt, og det er ikke et mål jeg har haft eller set frem til, men det er da en kærkommen mulighed for lige at lave et nedslag i karrieren. At jeg kan klappe mig selv lidt på skulderen og være stolt af det jeg indtil videre har opnået. Der har været mange fede sejre, mange fede ture og mange store oplevelser blandt de 400 kampe, men først og fremmest føler jeg stolthed og ydmyghed over at have nået det, siger Buster Juul, der på ingen måde ærgrer sig over at klubkammeraten Antonsen kom først til de 400 kampe.

– Nej slet ikke, faktisk er det ikke noget vi har snakket sammen om, og heller ikke noget vi i hverdagen gør meget ud af. Vi konkurrerer ikke indbyrdes, men klør begge to på og trives rigtig godt med hinanden. René og jeg har spillet mange kampe sammen og ved hvad vi hver især står for, så jeg tænker da at vi kører parløb sammen mod de 500 kampe også, lyder det med et grin fra Aalborg Håndbolds populære nummer 23.

Med 400 kampe på CV’et har der været både nedture og opture, samt mindeværdige kampe, men hvilke har indtil nu bragt de største minder?

– Pudsigt nok var semifinalen i Champions League i 2021 mod Paris min kamp nummer 300, så det var på alle måder magisk at være i Köln den dag. En anden kamp jeg især husker, er den tredje DM-finale i Skjern i 2017, hvor jeg vinder min første DM-finale. Den står også ret klart i hukommelsen.

Det er dog ikke kun kampe der står stærkt i hukommelsen efter 400 kampe, der er også visse arenaer og haller der skiller sig ud i mængden.

– Et sted jeg har altid ser frem til at spille, og heldigvis snart skal spille igen, er når vi møder THW Kiel på udebane. Det er et superfedt sted at være med en fantastisk stemning og atmosfære. I den forbindelse må man også nævnte Veszprem i Ungarn. Det er en udebane hvor tingene helt sikkert har sit helt eget liv, og jeg husker da vi i forrige sæson mødte dem i kvartfinalen. Det var en vild kamp, og man finder ikke et sted hvor der er større tryk på fra fansene.

– Herhjemme vil jeg også gerne fremhæve et par steder. Der er jævnligt point at hente i Ceres Arena når vi møder Skanderborg-AGF, så der kan jeg godt lide at spille, og så må jeg sige at Fredericia også altid er sjovt, der er godt gang i den på tribunerne og de seneste år har vi haft nogle fede dueller mod dem, forklarer Buster Juul.

I løbet af de godt 10 år fløjspilleren har været i Aalborg Håndbold, er der sket store ændringer med klubben, hvordan har den nu 30-årige Juul oplevet dette?

– Man kan sige, at der har været en rigtig stor udvikling i den tid, og det er tydeligt for mig at mærke hvor professionelle omgivelserne er blevet med tiden. Hvor lidt jeg nu skal tænke over ting, som der bliver sørget for på mine vegne. Her tænker jeg for eksempel på kost og mad, drikke, skadesbehandling med mere, hvor alting klapper som det skal i en international topklub.

– Så det er bestemt en drøm jeg lever lige nu, og det ligger mig meget på sinde at lave nedslag i min hverdag, hvor jeg husker at værdsætte hvor privilegeret jeg er, at kunne leve af at have verdens fedeste job.

– Ser man på holdet og vores målsætninger, så er det udviklingsmæssigt en fantastisk rejse vi har været og fortsat er på, hvor vi er gået fra at være glade for at være med i Champions League, til at vi nu går vi ind til de kampe og vil vinde dem alle sammen – og reelt har muligheden for det. 

– Det betyder også, at ens personlige ærgerrighed og motivation når man går ind til kampene har flyttet sig. Jeg stiller mig ikke længere tilfreds med at tabe med tre mål i Szeged eller to mål i Paris, hvor vi 100 procent havde stillet os tilfredse med de resultater for fem år siden. Det er et andet skifte vi har taget som hold og som individer, og det matcher ret godt mine egne ambitioner og udvikling som spiller og menneske.

Kigger man ned over listen af spillere i Aalborg Håndbold-truppen er Buster Juul nu ikke blot en af de mest erfarne på banen, men er også blevet en af kulturbærerne i klubben, og dermed en af de personer der også tager et stort ansvar når der kommer nye spillere til udefra.

– Jeg har det rigtig godt med at have fået den rolle, for det er noget som står mig meget nært, fordi jeg selv kan huske hvordan det var at komme hertil. Jeg kan stadig finde ind til den følelse af at komme som ny, ung spiller til storklubben Aalborg, for det var en svær omstilling for mig. Derfor ligger det mig også meget på sinde at tage godt imod alle de nye der kommer til og hjælpe dem i processen med at finde på plads, både i klubben og i byen.

– Har de brug for noget, så hjælper jeg gerne og viser hvordan vi gør tingene. Det er en slags ambassadørrolle jeg har fået her i klubben, og når vi for eksempel fik en ung Skanderborg-gut som Thomas (Arnoldsen, red.) herop i sommers, så hjælper jeg ham hellere end gerne med de ting jeg kan. Det er alt lige fra at låne en boremaskine til en ny lejlighed, eller til at byde på aftensmad, hvis det er det der er brug. Det vigtigste for mig, er at alle trives godt, lyder det videre fra Buster Juul.

Udover 400 kampe nærmer Buster Juul sig også en anden bemærkelsesværdig rekord, nemlig klubrekorden for flest scorede mål, som i øjeblikket indehaves af Håvard Tvedten med 1.397 mål, mens Juul foreløbig har scoret 1.296 mål.

– Den rekord vil jeg gerne have, og da allerhelst i denne sæson. Når det er sagt, så er det heller ikke noget jeg går og tænker over i hverdagen. Jeg har rigeligt med andre ting at fokusere på, men jeg håber da at kunne tage rekorden, og det er da én rekord jeg er sikker på at René ikke snupper fra mig, lyder det afslutningsvis fra en grinende fra Buster Juul.

Du kan være med til at heppe på Buster Juul og holdkammeraterne til næste hjemmekamp, når det 11. november gælder opgøret mod BSH i Sparekassen Danmark Arena.

Lemvig2

Første pointtab en realitet

Efter en energiforladt indsats på udebane mod Lemvig-Thyborøn måtte Aalborg Håndbold lørdag eftermiddag nøjes med uafgjort 30-30 i Herreligaen. Lørdag eftermiddag var Lemvig-Thyborøn Håndbold næste udfordring for Aalborg Håndbold i...
BF Nordjyske Wallpaper (skin) 2560 x 1440

Black Week starter fredag på webshoppen

Fredag, lørdag og søndag er der Black Week på webshoppen, ligesom der fredag fra 9-15 er åbent i Sparekassen Danmark Arena. Her kan man købe de flotte Black Edition spillertrøjer...
Preseason Kamp 

Aalborg Håndbold SG Flensburg Hadewitt
Foto: Henrik Hansen
Patrick Wiecmach (4) Aalborg Håndbold

Wiesmach: Vi ved de kommer med alt de ejer og har

Lørdag eftermiddag går turen til Lemvig-Thyborøn, hvor hjemmeholdet er værter i 14. spillerunde i Herreligaen. Patrick Wiesmach ser her frem mod opgøret. Efter onsdagens thriller mod THW Kiel i Machineseeker...

Håndbold i verdensklasse